Selam değerli Evo ailesi... Sizlere güzel bir haberim var!
2016 model 0 km'den beri kullandığım motorumun her ne kadar kronik olmasa da ilk günden bu yana (1.5 yıl ve 12.000 km) devam eden stop sorununu kuvvetle muhtemel çözüme kavuşturduk sonunda

Bunu yapabilmek için neden bu kadar bekledim ben de bilmiyorum ama bildiğim bir şey vardı ki; o da Uma'nın çözüm odaklı çalışıyor olmasıydı. Yoksa ben de bilirim,
kullandığım bir malı basitçe karalamayı ama yapmadım! Siz de yapmayın ve hele hele hiç kullanmamış arkadaşlar rica ediyorum yapmasınlar

Çözüme nasıl ulaştığımıza gelecek olursak;
-2500 km'de garantiden değişen, orijinal akü yerine gelen GS akü// Sonuç: Düzelmedi!!!
-6000 km'de yaptırdığımız sübap ayarı (0.09 & 0.11); olması gereken (0.07 & 0.09)// Sonuç: Düzelmedi!!!
-9000 km'de değiştiğim oksijen sensörü (Bosch)// Sonuç: Düzelmedi!!!
Ve son olarak;
-12000 km'de yazılım güncellemesi için fabrikaya gönderdiğimiz Ecu (beyin)// Sonuç: Stop etme problemi ortadan kalktı!
Bütün bunları sabırla, adım adım çözüme kavuşturduk. Basit bir yazılım güncellemesi yüzünden bunca zaman stop etmesin diye elimiz gereksiz yere hep gaz kolundaydı ve buna istinaden bu zamana kadar yakıt ortalamam 5 lt/100 km civarında seyrediyordu. Gözlemlediğim kadarıyla yakıt ortalamam yeni yazılımla birlikte düşme eğilimine girdi. Gariptir ki ne kadar da istesem, zorlasam bir kere olsun stop ettiremedim, şeytan kulağına kurşun

Sonuç olarak bu masum Çinli arkadaş yine bizim yüzümüzü kara çıkarmadı. Halen daha bu motor alınır mı, yok o kadar para verilir mi diyen arkadaşlar varsa içimizde, bir nebze de olsa rahatlamışlardır Uma'rım
Herkese kazasız sürüşler. Kendinize ve motorlarınıza iyi bakın. Selametle :king: