Ben bu işlemi detaylı anlatacaktım ama hem telefonun kamerasına hemde uğraştırması sebebiyle biraz canımı sıkmıştı (usta uğraştı) ben dert yaptım neyse.
ilk önce bir umutla şu siteden bir çift aldım totalde 103 dolar verdim
https://tr.aliexpress.com/item/3-0HQT-3-inch-HID-Bixenon-Projector-Lenses-CCFL-Double-Angel-eyes-H1-H7-H4-H13/718087448.html
sonrası biraz hüsran nedeni ise benim aklımdaki sistemde farın hem üstüne hemde altındaki sahte merceğin yerine takmak vardı.
ama gel gör'ki evdeki hesap çarşıya uymadı boyut farkından sadece üste takabildik oda uğraştırdı ilk önce far camını ayırmak için iyice ısıttık çıkardık sonra merceği taktık fakat oda ne aldığım led xenonun soğutma elemanı çok uzun olduğundan farın arka bölümünde ekstra bir yer açmamız gerekiyordu gereken alanı kestik sonra bir lastik ve silikonla sızdırmazlık sorununu hallettik.
bu seferde merceğin çevresinin far camına teması yüzünden camı takamıyorduk merceğin çerçevesinde 2 farklı renkte angel led vardı keselim dedi usta kabul etmedim ledlere dokunmadan çerçevenin kasasını kestik cuk diye oturdu.
neyse tüm bunları yaptıktan sonra farı motosiklete takmaya çalıştık farın arkasındaki ledden çıkan soğutma çeliği far yuvasının arkasına çarpıyormu aldıkmı pazardan kuru soğanı naparız derken vida yuvalarını biraz öne aldık oda oturdu sonrası mutlu son gayet güzel oldu fotoğraf çekicemde anlaşıldığı üzere cep telefonu kamerası hoşuma gitmiyor iyi bir kamera elime geçerse çeker paylaşırım.
bu mercekten 2 farkı var kırmızı olan yer bende mavi beyaz olan yer bende kırmızımsı biraz polis lambası renklerini andırıyor.
şunu söyleyebilirim uğraşmaya değermi bence değer.