Merhabalar RX3i kullanıcıları.
Belki beni forumda takip edeniniz vardır. Yakın zamanda crf 250 rally için kapora yatırmıştım. Sonra crf 250yi araştırdım ve benim için o kadar uygun olmadığına, selesinin beni üzeceğine kanaat getirdim ve aldıktan sonra masraf yapmam gerektiğini anladım (çanta, konfor sele vs.). Bu yüzden cuma günü bayiden kaporamı geri aldım.
Forumdaki SAZMAN abimizle birlikte cuma günü motosiklet bayisine gittim. Bayide KTM Duke 250, Benelli TNT 250'ye baktım. KTM'ye sığamadım (boy:183, kilo:80 kg) Benelli ise gereğinden fazla pahalı geldi bana. Derken gözüme RX3i evo ilişti. Üzerine oturup çalıştırdım çok hoşuma gitti. Oturuş pozizyonu vs şahane. Sığdum bu motora hoşuma gitti.
2015 tek kalmış, 2016 da vardı elinde. Bana tavsiyesi 2015 almam yönünde oldu ve fiyatı cidden baya uygun. (yaklaşık 3000tl oynuyor) Velhasıl bu motoru (2015 olanı) kafama koydum ve nasipse pazartesi günü satın almak istiyorum.
Bu başlığı epeydir okuyorum ama hepsini okuyamadım bir günde. Genel olarak benzer şeyler yazılmış. Aklımda bazı soru işaretleri oluştu.
1. Satan bayi 2015 almamı tavsiye etti, 2016 ile arasında çok fark yokmuş. Fiyat farkına değecek farklılıklar var mı? 2015 alsam beni pişman eder mi, yoksa malum kronik sorunlardan ötürü mutlaka 2016mı almalıyım?
2. Forumda mondialin tur camı, bakım kiti, orta sehpa, sticker gibi hediyeler verildiğini gördüm. Ben 2015 alsam faydalanabilirmiyim?
3. Aylar önce bi abimizle konuşmuştum bu forumdan. Kendisi bana alır almaz lastikler ve fren balatalarını değiştirmemi söylemişti. Bir süre idare eder mi?
4. Stop etme problemi sanırım giderilememiş. Başka hallolmayan kronik sorun var mı? Her rx3i'de standart var mı bu problem? Çözümü için bişi yapıldı mı? 2016 modellerinde kronik sorunlar devam ediyor mu? Ya da yeni kronik sorunlar eklendi mi?
5. Egzos sıcağını bacaklara verme durumu 2016larda hala devam ediyor mu? Egzos tarafındaki çantaya balata spreyi, wd40 gibi sprey ürünleri koysam sıcaktan sıkıntı yaratır mı? 2015lerde egzos ve fan sıcağı yazın ne kadar rahatsız ediyor? 2016larda rahatsızlık seviyesi nedir? Fark ne kadar? 2015lerin egzosunu 2016 gibi değiştirebilmek mümkün mü?
6. Oksijen sensörü tamir görse de zaman zaman bozuluyor mu yoksa hiç bozulmayan da var mı?
7. Arkaya maxell 46lt çanta takınca motorun dengesini bozar mı?
8. 2015 modellerin hız göstergesine ayar çektiler mi? 2016 modellerdeki gösterge doğru gösteriyor mu?
9. Aldığımda İstanbul'da hangi servisi önerirsiniz? Servis alakası ve Mondial firmasının ilgisi ne durumda? Eskiden hemen dönerlermiş şimdi de aynı mı yoksa ilgide bir eksilme, bir alakasızlık, malının arkasında durmama durumu var mı?
10. 2016'larda olan çakmaklık ve arka çamurluğu yedek parça olarak isteyip takabilirmiyim?
11. Orta sehpa takılabiliyor mu?
Aradığım fiyat performanstaki motosiklet sanırım bu. 2016 kasasına 13 vermek ne kadar mantıklı bilmiyorum. MT25le aralarında çok fark olmaması düşündürücü. Eğer 2015 alırsan pişman etmez, sorunlar çözülür derseniz ellerinde kalan son 2015i nasipse bu pazartesi alacağım.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim