Mondial Mondial Rx3 Enduro Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar merhaba;

Biraz önce de UMA'dan Kenan Bey aradı. Çok mutlu oldum. Problemin çok yüksek ihtimal gösterge panelinden kaynaklandığını ve parçanın onaylandığını bildirdiler. Yetkili ve tecrübeli bir servise parçanın yönlendirileceğini ve servis bilgisinin bana iletileceğini bildirdi. Göndermiş olduğum video ilgili birimlere iletilmiş ve incelenmiş.

İlgi ve alaka süpper arkadaşlar gerçekten, bu makina bu ilgi alaka için bile alınırmış...

Arkadaşlar sorum gene aynı: Bu makinaların yol km vs verileri nerede tutuluyor? Beyinde tututup panele sadece veri aktarıldığını düşünüyorum ancak bu bilgi panelde de saklanıyor olabilir düşüncesindeyim. Yardımcı olabilir misiniz?

Herkese iyi haftalar...
merhaba , beyinde tutulduğunu tahmın etmıyorum benim makinam 2015 model 11.000 km de 3 defa beyin değişti , dediğiniz gibi olsa km göstergem sıfırlanırdı. Büyük ihtimal ile sadece göstergeyle alakalı, gösterge değişirse km nin de sıfırlanacağını tahmin ediyorum.

Gösterge değişir, km sıfırlanır. Sisteme kaç km'de gösterge değiştiği işlenir, satarken siz de alıcıya "şu km'de gösterge değişti, km sıfırlandı" bilgisini verirsiniz.

Arkadaşlar cevabınjz için çok teşekkür ederim. Bu durumda gösterge panelinde bu veriyi tutan nasıl bir donanım var aceba? Elektrik bağlantısı kesildiğinde veriyi kaybetmiyorsa harici bir veri pili v.s. gibi bir batarya mı mevcut aceba?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------

Arkadaşlar UMA dan Ankarada ki servisin iletişim bilgilerini gönderdiler. Servisi aradım, benden önce UMA servisi aramış, servise yapılacak işlemler konusunda bilgi vermiş, gösterge panelini gönderdiklerini iletmişler. Servis panel elimize ulaştığında sizi arayıp değişim için çağıracağız dedi. İnşallah çok deneme yanılma olmadan ilk operasyonda problem çözülür.

Merhaba RX3i kullanıcıları.
Şu anda Bajaj Pulsar 150 NS kullanıyorum ve bayramda 440 Km'lik yolculuk yaptım. Çok zorlanmadım ama daha iyisi olabilirdi diye düşünüyorum. Enduro motorlara bakarken bu motoru gördüm ve 3-4 gündür neredeyse 100 sayfaya yakın okudum. Genel olarak sele yüksekliği ile ilgili çok net bir bilgi bulamadım. 795 mm olarak bir kaç yerde rastladım fakat sizlere de sormak istedim. 174 - 175 cm boy ile bu motorun 2016 modeli rahat kullanılabilir mi ?

Pulsarda yanlış hatırlamıyorsam 807 mm sele yüksekliği var ve onu rahat kullanabiliyorum.

Şu anda Bajaj Pulsar 150 NS kullanıyorum ve bayramda 440 Km'lik yolculuk yaptım. Çok zorlanmadım ama daha iyisi olabilirdi diye düşünüyorum. Enduro motorlara bakarken bu motoru gördüm ve 3-4 gündür neredeyse 100 sayfaya yakın okudum. Genel olarak sele yüksekliği ile ilgili çok net bir bilgi bulamadım. 795 mm olarak bir kaç yerde rastladım fakat sizlere de sormak istedim. 174 - 175 cm boy ile bu motorun 2016 modeli rahat kullanılabilir mi ?

Pulsarda yanlış hatırlamıyorsam 807 mm sele yüksekliği var ve onu rahat kullanabiliyorum.

MERHABA , boyum 1,73 ben 2015 kullanıcısıyım çok rahat bir şekilde kullanıyorum, hatta izmirden Faruk abim geldi onun motoruda 2016 model bu motorun da jant ebatları buyuk ama lastik ebat ları 2015 e nazaran daha küçük, 2016 ya da bindim ve çok rahat şekilde ayaklarım yerdeydi herhangi bir sıkıntı olmaz ve sizde de olmayacağını sanıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

Arkadaşlar cevabınjz için çok teşekkür ederim. Bu durumda gösterge panelinde bu veriyi tutan nasıl bir donanım var aceba? Elektrik bağlantısı kesildiğinde veriyi kaybetmiyorsa harici bir veri pili v.s. gibi bir batarya mı mevcut aceba?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------

Arkadaşlar UMA dan Ankarada ki servisin iletişim bilgilerini gönderdiler. Servisi aradım, benden önce UMA servisi aramış, servise yapılacak işlemler konusunda bilgi vermiş, gösterge panelini gönderdiklerini iletmişler. Servis panel elimize ulaştığında sizi arayıp değişim için çağıracağız dedi. İnşallah çok deneme yanılma olmadan ilk operasyonda problem çözülür.

sonuçtan bizleride haberdar edersen bizde ona göre çaresine biran önce bakalım garantimiz bitmeden...

Merhaba, boyum 1.75 motorum 2016 üstelik arka lastik 70 yanak iken 80 yanak yaptırdım (1.5 cm daha arttı). çok şükür yükseklikle ilgili sıkıntım yok. Tek sorun buysa gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

boy 178 cm kilo 110 kg buda resim..

rE0LrV.jpg
[/url][/IMG]

MERHABA , boyum 1,73 ben 2015 kullanıcısıyım çok rahat bir şekilde kullanıyorum, hatta izmirden Faruk abim geldi onun motoruda 2016 model bu motorun da jant ebatları buyuk ama lastik ebat ları 2015 e nazaran daha küçük, 2016 ya da bindim ve çok rahat şekilde ayaklarım yerdeydi herhangi bir sıkıntı olmaz ve sizde de olmayacağını sanıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

sonuçtan bizleride haberdar edersen bizde ona göre çaresine biran önce bakalım garantimiz bitmeden...

Sayın Gönden arkadaşım;

Aynı sorun sende de var mı? Formu tamamen herşeyiyle okuyorum, henüz 127. Sayfadayım, bu sıkıntıyla karşılaşana rastlamadım.

Benim için halen lastikleri balon olan :queen: yani 2015 modeller.Zevk meselesi bunlar tabi.
10_e25f8.png

rxi3evoturuncu09_61c3c.png

İlk çıktığında çoğu arkadaş lastik ölçülerini eleştirmişti,sonra lastik ölçüleri isteğe göre yapılıp satışa sunuldu,ben şahsen beğenmedim ama bu halini beğenenler çok oldu tabi.Dediğim gibi zevk meselesi.

İlk çıktığında çoğu arkadaş lastik ölçülerini eleştirmişti,sonra lastik ölçüleri isteğe göre yapılıp satışa sunuldu,ben şahsen beğenmedim ama bu halini beğenenler çok oldu tabi.Dediğim gibi zevk meselesi.

Sevgili Turkish39 Emre kardeş. Lastik ölçülerini eleştirenlerden birisi de bendim. Ama bu eleştirilerim lastik boyutundan çok bu boyuttaki jantlar için kaliteli enduro lastik (michelin, metzeler vb) bulunmamasıydı. Bulunmuş olsaydı sıkıntı olmazdı. En azından benim için. Selamlar. ( haa, bir de turuncu renk takıntım olduğu için eleştirmiştim. Çünkü mondial zongshenin 5 rengi olmasına rağmen sadece 2 renk getirmişti)

Son düzenleme:
Sevgili Turkish39 Emre kardeş. Lastik ölçülerini eleştirenlerden birisi de bendim. Ama bu eleştirilerim lastik boyutundan çok bu boyuttaki jantlar için kaliteli enduro lastik (michelin, metzeler vb) bulunmamasıydı. Bulunmuş olsaydı sıkıntı olmazdı. En azından benim için. Selamlar.

Biliyom abim :) Almandaki büyük etkenlerden biriydi zaten lastik ölçüleri.Her fırsatta dile getiriyodun zaten.1 yıla kalmadan da yaptılar ya isteğini.O zaman tebrik etmedim şimdi edeyim.Benim için önemli olan kullanıcıların isteklerine cevap veren ve umursayan bi Mondial görmekti,bu da büyük ölçüde oldu çok şükür.1 iken iki çeşit RX3 oluverdi:) Böyle güzel şeyleri başarmaya herkes destek olsa,daha neler olur neler.

Lastik ebatlarını eleştiren çok kişi oldu. Eğer Mondial bu eleştirileri dikkate aldıysa bu hepimizin başarısıdır. Ama bu arada sizin de bu forumdaki emekleriniz takdire şayandır. Çok kişiye vesile oldunuz. Ben de size teşekkür ederim. Selamlar.

Sevgili Kardeşim Emre bizleri unuttun sanmıştık. Şaka şaka Latife yapıyorum. Senin bizleri hiçbir zaman
unutmayacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Vites dişlileri geldimi? Tekrar aramıza hoş geldin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------

Bu arada kedini özlemiştik, oda aramıza hoş geldi.

rx3

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar ,
turkish39, hocam motorunuz 100.000km de mi ben mi yanlış görüyorum :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sondaki sıfır yüz metrede bir atar. yani onbin hocam.

Sayın Gönden arkadaşım;

Aynı sorun sende de var mı? Formu tamamen herşeyiyle okuyorum, henüz 127. Sayfadayım, bu sıkıntıyla karşılaşana rastlamadım.

Sayın Zengibar evet aynı sorun bendede var ve sanırım bütün rx3 dostlarımızda da olabilir 2015 modeller olarak, servise götürüp kontrol ettirecem bakalım ne sonucc çıkacack.

Sevgili Kardeşim Emre bizleri unuttun sanmıştık. Şaka şaka Latife yapıyorum. Senin bizleri hiçbir zaman
unutmayacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Vites dişlileri geldimi? Tekrar aramıza hoş geldin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------

Bu arada kedini özlemiştik, oda aramıza hoş geldi.

Eyvallah hocam.Vites değiştirme teli kırılmıştı 0.26 kuruşluk,komple vites milini istemiş servis,tanımlayamadığım bi gariplik var hayırlısı artık.12 gün uzak kaldım motorumdan.Mondialde parça yönünden sıkıntı yok şu an fakat,kullanıcı servis arasında iletişimi beceremedik.

Motosikleti
Suzuki Vstrom 650
antalya için akdeniz motor murat usta iyi ustadır yetkili servistir 15/50 castrol yagı tavsiye ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------

merhaba Emre kardeşim lastikler hakkında bir araştırma yaptınmı. bilgi verirsen sevinirim selamlar

rx3

Ayna639 Teşekkürler hocam motordan 1 aydır uzak kaldım unutmuşum .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar