Muallim bey tekrar geçmiş olsun diyorum, sizin problem hakikaten artık iyiniyetle, anlayışla ve sabırla karşılanacak boyutu geçti. Kim ne derse desin bu kadar çok insan şikayetçi ise RX3İ evolarda kronik stop etme problemi var demektir, bu konu şu servis daha iyi ona git, olmadı buna git, deneme yanılma yoluyla şu parça, olmadı bu parça değişsin ile geçiştirlecek bir konu değil. UMA'nın artık bu konuya daha ciddi bir şekilde yaklaşıp problemin kesin teşhisi ve tedavisine yönelik çalışmaları yapması gerekir. Problemli motorlar merkeze alınıp teknik bir ekip tarafından detaylı olarak incelenmelidir.
Makina Mühendisiyim, Istanbul'da otomotiv sektörüne yönelik üretim yapan bir aluminyum enjeksiyon döküm firmasında teknik koordinatörlük ve kalite müdürlüğü yapıyorum. %80 yurt dışı firmalalarla çalışıyoruz, bırakın bitmiş üründe bu tip bir problem çıkmasını parçada en ufak bir döküm boşluğu veya başka bir problem olduğunda kıyamet kopuyor, atlıyoruz uçağa gidip yerinde inceleme yapıyoruz gerekirse tüm parçaları orada tekrar ayıklatıyoruz, ek işlemle uygun hale getiriyoruz. Bunu neden anlatıyorum otomotiv sektöründe en ufak problem çiddi ve sistematik bir şekilde ele alınıyor, problem analizleri, düzeltici faaliyetler hatanının tekrarının önleme yönelik faaliyetler için günlerce kafa yoruluyor 10 larca sayfa raporlar hazırlanıyor ama bizim bu örnekte saldım çayıra mevlam kayıra durumları mevcut.
Bu kadar önemli bir konuda UMA'nın yaklaşımını gayri ciddi ve otomotiv sektörünün genel kalite yaklaşımının çok dışında buluyorum. Bu konu çok önemli bir konu ve Allah korusun trafikte olmaz bir yerde stop eden bir RX3İ nedeniyle kaza yaşanabilir, ciddi sonuçlar doğabilir. Avrupa'da böyle bir durum olsa şimdiye kadar ciddi tazminat davaları açılmıştı bile. Ben merak ediyorum UMA' bu konu ile ilgili olarak Zhongsen ile temasa geçti mi, kardeşim sizden aldığımız motorlar giderken stop ediyor gelin bu işi temizleyin diye bir görüşme yaptı mı, yetkili bir ekip çağırılıp problemli motorların detaylı olarak incelenmesi istendi mi? Gerçekten merak ediyorum, yazılanlardan anlaşılıyor ki UMA'dan ve Çinlilerden bize fayda yok noktasına gelip Amerika'lılardan medet umar hale gelmişiz.
Benden söylemesi bu vurdum duymazlıkla bu iş yarın daha da ciddi hale gelir, hem UMA'nın hem de RX3İ nin sicili kötü yara alır. Uzun yıllardır motosiklet kullanıyorum, vstromturkiye sitesinde uzun süre moderatörlük yaptım, iyi kötü bir çevremiz var camiada. Bende görüp çok soran oluyor ilk başlarda herkese methettiğim bu makina için artık stop etme sorunu çözülmeden almayın diyorum. Kimsenin ahını almak istemem.
Son söz, motor kötü motor mu hayır değil, 2500 km yaptım ve şu an için memnunum ama görünen o ki iş şansa kalmış. Alırken endişe ile bekleceksin acaba benimki de giderken stop edecek mi? Motosiklet "alayım stop etmezse keyifle binerim bozulursa saçımı başımı yolarım" denecek kadar gayrı ciddi bir araç değil kanımca.