Arkadaşlar motorumla ilgili son durumu UMA ya aşağıdaki mesajla ilettim. bakalım ne olacak. merakla bekliyorum..
Merhabalar,
Nisan 2016 da 2016 Model 41 LT 406 plakalı Kırmızı rengli RX3 EVo Motosikletinizi satın aldım.
150. Km de başlayan "STOP ETME" sorunu çözmek için fabrika yetkilisi yunus beyle yaptığımız telefon görüşmeleri neticesinde İstanbul/ kadıköy/ Hasanpaşadaki servisiniz motoaras/ özkan aras ustaya gittim.
1. gidişimde sistem kontolü ve 500 km bakımı yapıldı. "STOP ETME " sorunu çözülemedi.
2. gidişimde gaz kelebeği değişti sitem kontrol edildi. "STOP ETME" sorunu çözülemedi
3. gidişimde motosiklet ustanında yönlendirilmesiyle 15 gün serviste kaldı bir çok sistem kontrolü ve oksijen senserü değişimi yapıldı.
"STOP ETME " sorunun çözüldüğü umuduyla teslim aldığım motorum maalisef 10. km de tekrar stop etmeye başladı ve sık aralıklarla tekrar ediyor.
Bu sorunumu sizinle ve servisle paylaşıyorum.
Çözümü için ne yapalım ?
saygalar selamlar izmitten..
Arkadaşlar, motorumuzdaki bu stop problemini CSC RX3 Owners USA başlıklı bir Amerikan Facebook sayfasında paylaştım biri CSC firmasından iki kişiden cevap geldi bunları aşağıya ekliyorum,teknik konulardan anlamadığım için yorumlarınızı paylaşırsanız herkes faydalanır belki.
1-if what you are describing is stalling when coming to a stop, that problem can be related to a misadjustment of the butterfly valve in the throttle body. Also, I will be in Ankara in September if any of you Turkish RX3 guys would like to get together.
2- - my bike also happen but i check then i find something about rs3 engin
- engin timing should be raise 1.8 - 2.0 bar..when i put on 1.5 bar its stop when bike still running
So i raise engin timing on 1.8 bar its ok now..
İngilizce bilmeyen arkadaşlar için meali 1- Bu problem gaz daki kelebek valfin yanlış ayarlaması ile ilgili olabilir. Ayrıca RX3 sahibi arkadaşlar dan buluşmak isteyen olursa Eylül ayında Ankara da olacağım.(Bu vatandaş CSC firmasından Joe Berk , Ankaralı arkadaşlar temas kurabilirlerse çok faydalı olabilir.)
2- Kontrol ettiğimde bir şey fark ettim RX3 ün motor zamanlaması 1.8 - 2.0 bar arası olmalı 1.5 bar da motosiklet giderken stop ediyor.Ben motor zamanlamasını 1.8 bar a yükselttim sorun çözüldü.(BU da başka bir vatandaşın yazdığıma cevabı) Motor dan anlayanlara sunulur.
Arkadaşlar, motorumuzdaki bu stop problemini CSC RX3 Owners USA başlıklı bir Amerikan Facebook sayfasında paylaştım biri CSC firmasından iki kişiden cevap geldi bunları aşağıya ekliyorum,teknik konulardan anlamadığım için yorumlarınızı paylaşırsanız herkes faydalanır belki.
1-if what you are describing is stalling when coming to a stop, that problem can be related to a misadjustment of the butterfly valve in the throttle body. Also, I will be in Ankara in September if any of you Turkish RX3 guys would like to get together.
2- - my bike also happen but i check then i find something about rs3 engin
- engin timing should be raise 1.8 - 2.0 bar..when i put on 1.5 bar its stop when bike still running
So i raise engin timing on 1.8 bar its ok now..
İngilizce bilmeyen arkadaşlar için meali 1- Bu problem gaz daki kelebek valfin yanlış ayarlaması ile ilgili olabilir. Ayrıca RX3 sahibi arkadaşlar dan buluşmak isteyen olursa Eylül ayında Ankara da olacağım.(Bu vatandaş CSC firmasından Joe Berk , Ankaralı arkadaşlar temas kurabilirlerse çok faydalı olabilir.)
2- Kontrol ettiğimde bir şey fark ettim RX3 ün motor zamanlaması 1.8 - 2.0 bar arası olmalı 1.5 bar da motosiklet giderken stop ediyor.Ben motor zamanlamasını 1.8 bar a yükselttim sorun çözüldü.(BU da başka bir vatandaşın yazdığıma cevabı) Motor dan anlayanlara sunulur.
Arkadaşlar, teknik konulardan hiç anlamadığım için ingilizcelerini de direkt kopyala yapıştır ile koydum ki tercüme de yanlışlık olursa kafanızı karıştırmasın.Bu BAR dan kasıt nedir sizin takdiriniz.
Merhaba bende aranıza yeni katıldım 2016 turuncu rx3i evo ile
1 ay oldu alalı 2400 km ye ulaştım
500km den yani ilk bakımdan sonra motoru ilk çalıştırırken ileri atılmaya başladı, üstüne binmeden çalıştırınca düşme riski çok fazla
stop etme şimdiye kadar 5 kere oldu sorun olarak bahsettiğiniz sıklık sanırım daha fazla
2000 km den sonra Ön fren maneti basılı kalıyor hirolik kısım geri itemiyor buda arka fren lambalarının sürekli yanmasını sağlıyor. Sanırım değişmesi gerekicek.
5000-6000 devir arasında bir zırıltı sesi gelmeye başladı kaynağını henüz bulamadım. inşallah yeni bir problemle karşılaşmam
motoru kullanırken sürekli yeni problemlerin başlaması insanın hevesini fazlasıyla kırıyor. problemler sıfır motor olduğundan mı kaynaklanıyor.
evodan önce 30.000km ybr kullandım suan 78.000 kmde motor rutin bakımlarını yaparak hiç problem yaşamadım, yolda kalmadım . sıfır motorun daha simdiden bukadar problem çıkarmaya başlaması kötü bir durum.
http://i.hizliresim.com/nrOvOl.jpg
Merhaba dostlar yukarida gordugunuz resim pazar sabahi 4:00 da onume biranda firlayan kopegin bende biraktigi en buyuk zarar. Simdi diyeceksiniz ki ne alaka.
Olayi anlatayim;
Gece vardiyasindan pazar sabahlari erken cikarim ki tatil gunum bana kalsin uyumayayim koca gun. Yine ciktigim sira her zaman katettigim her tasini ezbere bildigim yolda yol kenarindan aniden onume atlayan kopege koruma demirinin sol tarafi ile vurdum ki hizim ortalama 100 km. Darbenin etkisi ile koruma demirinin alt baglanti vidasi yamulmus ve dizime dogru ani bir darbe yapti. Boyum uzun bilenler bilir dize denk geldiginden actirmistim. Velhasil bu darbe etkisi ile dizlik bu hale geldi. Herkezin bekledigi gibi motoru yatirmadim aldigim darbenin acisi ile kivranirken bi 50 60 mt makineyi toplamayla ugrastim ve basardim. Durup sakinlestikten sonra kopegin öldüğünü gordum cok uzuldum.
Yani eger bu resimdeki dizlik olmasaydi muhtemelen dizim kirilacakti ve belki sakat kalacaktim. Tabi motorun altinda kalip baska yerlerimi de paralayacaktim.
Bir kere lazim olacak olan ekipmanlarinizi lutfen takin boyle seyler bana birsey olmaz ben dikkatliyimle olmuyor inanin bir baktigim noktaya 4 5 kez bakip hareket eden kesinlikle riske girmeyen biriyim. Geldimi geliyor goremiyorsun
Merhabalar...
Motorumun 500 km ilk bakımı geldi.
Ankarada hangi servise gitmemi tavsiye edersiniz ?
500 km bakımı tahmini fiyatı hakkında bilgi verir misiniz ?
Teşekkürler...