Bence 2015 leri 2016 ya çevirecek zamanları olmadı diye düşünürüm . Çünki motorlar yeni geldi. Selamlar.
Benim motor bu sabah yine çalışmadı, akşam tekrar deneyeceğiz bakalım. Bir gün çalışıyor ertesi gün tık yok, sonra kafasına göre tekrar çalışıyor. Allahtan başka ulaşım aracım var yoksa can sıkıcı olurdu. 25 yılı aşkın sayısız marka model motor kullandım, ilk defa Çinliye bindik korktuğum başıma geldi, şimdiye kadar kazalar dışında yolda kalmışlığım yoktu. Kadiköy servisi merkez serviste oksijen sensörü kalmamış diyor bakalım nasıl ve ne zaman çözülecek bu problem.
Değerli RX3İ EVO dostları ,05.04.2016 itibariyle motorumun marşına basmak nasib oldu. Hamd olsun.. Heyacan duymamamk elde değil,sakarya -İzmit arasında 50 kmlik ilk izlenimler;
Motor gücünü çalıştırırken net bir biçimde sesiyle hissettiriyor,
Boy 178 cm tam düz olarak ayaklarımın ucu yere değiyor ,durulduğunda sağ yada sola kaykılmak gerek denge için yok sa yer öpülebilir...
Kilo 110, 30 yıldır sırasıyla mobilett(50cc),Yamaha RX 115(115cc),Kanuni Seyhan(150cc) hysung GV250(250cc) Kanuni Bora (125cc) motorlarının içinde motor / vucut oranını en iyi yakaldığım motor..
Motorla bütünleşmek için kontrollu olrak bi 40-50 km gitmek gerek,
düz asfaltttan ziyade stabilize yolda daha keyifli geldi bana,
Depo hacmi sanki küçük, fulledim.. bakalım kaç km gidebileceğiz,
Rodaj da 6000 devri geçmemeye çalışıyorum, buna rağmen yolda ivmeleme ve hız bakımından güven veriyor..
Şimdililk bu kadar ... Vesselam...
Akü ile alakalı bir konu olmadığını sanıyorum, marş sonsuza kadar çeviriyor. Motor çalıştıktan 15-20 saniye sonra stop ediyor, yarım dakika bekleyince çalışıyor sonra tekrar stop, yarım dakika sonra stop etmezse sorun yok o gün bir daha tekrarlamıyor bu arızayı, ama ertesi gün ne olacağı mechul. Oksijen sensörü deniyor bakalım göreceğiz.
kardeş,bizim burada da 2 bayii var,daha aldığım gün ilk bakım için kağıt yağ filtresinin derdine düştüm.her 2 si de ''elimizde yok,merkezde de yok''dediler.merkezi aradım,3 kez görüştüm,ellerinde varmış,bayileri arayıp ''müşterinize niye böyle söylüyorsunuz''demişler.ortalığı ayağa kaldırdım ve her 2 sine de kağıt filtre geldi şuan.bana bu olayı hatırlattı.bence merkezi bir kurcala.Kadiköy servisi,merkez serviste oksijen sensörü kalmamış diyor bakalım nasıl ve ne zaman çözülecek bu problem.
kardeş,bizim burada da 2 bayii var,daha aldığım gün ilk bakım için kağıt yağ filtresinin derdine düştüm.her 2 si de ''elimizde yok,merkezde de yok''dediler.merkezi aradım,3 kez görüştüm,ellerinde varmış,bayileri arayıp ''müşterinize niye böyle söylüyorsunuz''demişler.ortalığı ayağa kaldırdım ve her 2 sine de kağıt filtre geldi şuan.bana bu olayı hatırlattı.bence merkezi bir kurcala.ale:
teşekkürler evet 2016 model..kırmızı..
Üstat motorun hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle uzun yıllar binersin inşallah. Ben motoru alırken (8 Mart) henüz 2016 modellerin bayilere dağıtılmadığı söylenmişti, ve 2016 modellerin yenilenmiş özelliklerde ve sadece turuncu olacağını öğrenmiştim. 2015 modeller ise kırmızı ve beyaz renk seçenekleri ile hala satılıyor ve çoğu bu motorları 2016 model diye pazarlıyor. Birkaç sorum olacak senin "Motorlu Araç Trafik Belgesi" ikinci sayfasındaki 5. sırada olan model yılı yerinde ne yazıyor, arka teker 130/90/15 mi yoksa 130/70/17 mi ve ilk muayene geçerlilik tarihi nedir. Bu makinada 2015-2016 modelller, makyajlı 2016 modelin renk seçenekleri, model yılı tescil tarihi arasındaki farklar vs karışıklıkları oluştu, açıklığa kavuşturmaya çalışyorum kendi açımdan.
Üstat motorun hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle uzun yıllar binersin inşallah. Ben motoru alırken (8 Mart) henüz 2016 modellerin bayilere dağıtılmadığı söylenmişti, ve 2016 modellerin yenilenmiş özelliklerde ve sadece turuncu olacağını öğrenmiştim. 2015 modeller ise kırmızı ve beyaz renk seçenekleri ile hala satılıyor ve çoğu bu motorları 2016 model diye pazarlıyor. Birkaç sorum olacak senin "Motorlu Araç Trafik Belgesi" ikinci sayfasındaki 5. sırada olan model yılı yerinde ne yazıyor, arka teker 130/90/15 mi yoksa 130/70/17 mi ve ilk muayene geçerlilik tarihi nedir. Bu makinada 2015-2016 modelller, makyajlı 2016 modelin renk seçenekleri, model yılı tescil tarihi arasındaki farklar vs karışıklıkları oluştu, açıklığa kavuşturmaya çalışyorum kendi açımdan.
Değerli RX3İ EVO dostları ,05.04.2016 itibariyle motorumun marşına basmak nasib oldu. Hamd olsun.. Heyacan duymamamk elde değil,sakarya -İzmit arasında 50 kmlik ilk izlenimler;
Motor gücünü çalıştırırken net bir biçimde sesiyle hissettiriyor,
Boy 178 cm tam düz olarak ayaklarımın ucu yere değiyor ,durulduğunda sağ yada sola kaykılmak gerek denge için yok sa yer öpülebilir...
Kilo 110, 30 yıldır sırasıyla mobilett(50cc),Yamaha RX 115(115cc),Kanuni Seyhan(150cc) hysung GV250(250cc) Kanuni Bora (125cc) motorlarının içinde motor / vucut oranını en iyi yakaldığım motor..
Motorla bütünleşmek için kontrollu olrak bi 40-50 km gitmek gerek,
düz asfaltttan ziyade stabilize yolda daha keyifli geldi bana,
Depo hacmi sanki küçük, fulledim.. bakalım kaç km gidebileceğiz,
Rodaj da 6000 devri geçmemeye çalışıyorum, buna rağmen yolda ivmeleme ve hız bakımından güven veriyor..
Şimdililk bu kadar ... Vesselam...
yeni alan arkadaşlara önemli bir uyarı :
ben ruhsata ''ARAÇ ÜZERİNDE ORJİNAL ARKA VE YAN ÇANTALARI MEVCUTTUR''ibaresini yazdırdım.sakın unutmayın,ilerde yine şu çanta işini tekrar gündeme getirdiklerinde başınız ağrımasın dostlarım.
şayet önce alıpta yazdırmamış arkadaşlar varsa,trafik şubesine gidip,memura dilekçe vererek yazdırabilirler.