Inazumada devir kesici var.Ve son hız 151-152.
İkisi de 24.5 bg gücünde diye biliyorum.164 görünce şaşırdım![]()
0,8 ile çarp
Inazumada devir kesici var.Ve son hız 151-152.
İkisi de 24.5 bg gücünde diye biliyorum.164 görünce şaşırdım![]()
0,8 ile çarp![]()
Yüzde yirmi mi fazla gösteriyo diyosun yani ?
Son viteste hangi devirlerde 100-110-120 km yapıyor?
Bide detaylı yakıt hesabı yapan varmıdır bilmiyorum ama sürat bandı yakıt seviyesi okuyanları baya aydınlatıcaktır.
Arkadas uzun zamandir motorsiklet arayisi icindeydim arabayi hanima devredip kendime bir tane motorsiklet almak istiyorum ve iki model ve iki tarz arasinda kararsiz kalmistim ya hyosung gv250 alacaktim yada mondial rx3i evo iki aracinda sifirini almayi dusunuyorum ve sonunda mondial de karar kildim simdi japondan sasma diyen arkadaslar olacaktir iillaki o alternatifide dusundum ama yuksek km lerde eski model bi motorsiklet almaktansa sifir bu tarz bisey almaya karar verdim nedenide uzun yillar binmeyi dusunuyor olmamdan kaynakli sizinde fikirlerinizi almak istiyorum aslinda bu baslik altinda yazilanlarin cogunu okudum sizce sifir olarak mondialin bu motorunu almak ne kadar mantikli tarz olarak kesinlikle enduro olmasi lazim yuksek suratlerle kesinlikle isim yok otobanda normal hizlarda gitmek benim icin yeterli keyifli bir sekilde yolun keyfini cikartarak motor kullanmayi tercih ederim.Birde suanda kafami kurcalayan diger bir konu ise yedek parca atiyorum 3-4 sene sonrada olsa bu motorda yedek parca yada servis sikintisi cekermiyim.Kullanan arkadaslarin guncel yorumlarida benim icin cok onemli simdeden tesekkur ediyorum herkese.
Merhaba,
Bismillah diyor ve tanıtım mesajından sonra bir konuya ilk mesajımı yazıyorum.
Bu motoru yeni başlayan birine tavsiye eder misiniz ? yeni başlayan derken vitesli motor kullanıyorum ama tabi çok akan bir trafiğe çıkmışlığım yok. Motor ile öyle aman aman hız yapacağımıda sanmıyorum, genelde hız kurallarına uyan birisiyim ve ayrıca A noktasından B noktasına en kısa zamanda değil tek parça ve keyif alarak gitmek benim için daha önemli.
Hayırlısı diyelim.Az da olsa tecrübe illâ lâzım.Bu motor cüsse olarakta yabana atılacak bi motosiklet değil.Hız konusuna gelirsek,hangi motosikleti alırsanız alın sınırları illâ zorlayacaksınız.Sınırları zorlarken tecrübeli olarak zorlamak ile bilinçsiz olarak zorlamak arasında çok fark var.Bilinçsiz olarak zorladığınızda her seferinde daha çok cesaretleneceksiniz.Eğer alırsanız bir süre artçı almamanızı öneririm.Panik fren çalışmanızı,yokuşlarda dur kalk çalışmanızı vs. ondan sonra trafiğe çıkmanızı öneririm.
Tavsiye ve verdiğiniz bilgi için teşekkürler Emre bey. Evo 3 ile birlikte düşündüğüm bir diğer motor'da Yamaha MT-125, yani anlayacağınız benim tarzım biraz daha Enduro, Naked ve Sport Touring üçgeninde. Vermiş olduğunuz bilgi ışında şunu diyebilir miyiz yani en azından kendi adımada olsa, 125cc ile başlamak, bir veya iki yaz sezonu sonrası ve o zamanki sürüş becerilerim doğrultusunda 250 ve üzeri cc'lere çıkmakta yarar var ? tabi birde denizli'de sürüş teknikleri eğitimi veren bir yer bulabilirsem ( henüz araştırmadım ) yazın güzelde bir eğitim aldıktan sonra yüksek cc'lere kesinlikle çıkmak istiyorum.
Merhaba,
Bayramda rx3i evo'm ile ufak bir İç Anadolu turuna cıktım. sizlerle tecrubelerimi paylamak isterim.
Yolculuguma istanbul'dan 25.09.2015 gunu saat 5 de başladım ve yanımda artımla beraber yola koyulduk. motorumun rodajı yenı bittiğinden hem tadını cıkarmak hemde motoru zorlamak için 1800 km yaptım toplamda ilk once kısa molalarla (100 km de 1) Ankara'ya vardım.(sol omuzuma garip bir agrı gırıyor halen bir cekme var o yuzden daha uzun suremedım. ufak bir Ankara turundan sonra tekrar yola koyularak tuzgolu oradan Aksaray'a geçtim. bir gece konaklayıp Ürgüp e yine bir gece konaklayıp 27.09.2015 tarihinde direk İstanbul'a 11 saatlik bir yolculuk ile döndum.
Arkamda artcı olmama rağmen (ben 65 o 78 kg) motosikletin performansı benı gerçekten etkiledi. Max eğimde 164 km hız gordum. duz yolda 140 km lere hıc zorlanmadan cıktı motor. viraj kabiliyeti ve fren performansı gerçekten cok başarılı. normal suruste motor surucuyu rahatsız etmıyor ancak 130 km den sonra elcikler 140 dan sonra da ayak pedleri titremeye baslıyor. 150km den sonra epey rahatsız ediyor. ama tabikide bu surat motoru olmadıgından benim için bir sorun teşkil etmedi.
1800 kilometre boyunca motorun cıkardıgı tek sorun kısa farların bozulması hemen ampulü değiştirerek sorunu cozdum. ve gerçekten guzel bir motor aldığıma ikna oldum.
seyahatim boyunca daha once bahsettiğim stop etme problemı de devam etti. yola cıkmadan önce sibop ve debriyaj ayarı yapmıştı servis ancak çözüm olmadı. bu hafta içerisinde sanırım konjektor u değiştirecekler.
Not: aşağıdaki haritayı ornek olarak koydum 1400 kusur diyor ancak toplamda 1800 km yaptım
http://oi58.tinypic.com/35hh4jk.jpg