Şu km saati olayini 180 z one s kullanicilarina da anlatin adamlar israrla motorun 160 km yaptigini soyluyor.
Şu km saati olayini 180 z one s kullanicilarina da anlatin adamlar israrla motorun 160 km yaptigini soyluyor.
seko bize çinliyi hintliyi anlatamana gerek yok yıllardır ne kadar kalitesiz ürünleri var biliyoruz.
Ben ne zaman çin de üretilen motor çin malı motor demişim çinse japon dememi bekliyordun elimde param var arayışlar içersindeyim ama amacım sıfır almak değil kesinlikle elden denk getirirsem alırım illede şimdi olmasına gerek yok rx3 de uygun fiyatlı kaliteli bişi olsaydı bir denerdim ama gerek yok fiyatı zaten müsade etmiyor kendin anlatmışsın benim birşeye değinmem gerekmiyor bu motoru illede 250 diye alacak arkdaşlara derimki bir fiyatını haketmiyor iki kalite beklemeyin ve bu motorun sele konforundan amortisöründen bahsetmişsin kesinlikle bu motora özgü bir durumki burdan kaybeder.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:44 ----------
Seko bu rodaj olayını bu kadar abartmana gerek yok rodajı var motorun basmıyorum burada mantık ne yok 6bin deviri geçmedim geçsen ne olacak motormu patlıyacak siz böyle sağır kullnırsanız bu motorlar yürümez zaten motorlarda devir kesici var rodaj döneminde zamanla kulanıcıdan kullanıcıya değişir zamanla sizin bazmanıza müsade ediyor yani yeni motor ne yapacakki yapacaığı hız belli biz size dip gaz yapın demiyoruz rodajı öğretcekde değilim benim tek bildiğim rodaj boyunca her vitese motoru atıp belirli devirleri yaptırmaktır her devirde bütün vitesleri denemek lazım motor böyle kendine gelir yoksa neki 6 bindeviri geç ne oldu motormu izinvermiyor geçmeye geç gitsin.
daha burdakileri ikna edemedim. oraya hiç yetişemem. kaldı ki turkish39 un dediği gibi çokta önemli değil.
Iyi aksamlar arkadaslar bende rx3 alali 3 hafta falan oldu benim bi sikayetim var sizdede oldumu bilmiyorum. Motor rolantide calusirken stop ediyor birden kesilio şak diye. 1600 - 1700 devirlerde falan. Giderken bi sıkıntı yok. Durdugum zaman oluyor. Bi fikri olan varmi bana yardimci olabilecek?
Motor emanet olduğu için rodaj kuralına uydum, sonuçta sahibinin içine sinmeyebilir. Test motoru olsa biraz denerdim. Ayrıca motor rodaja uygun normal şekilde kullanılırsa sağır kalmaz, kalsa bile her motor zamanla açılır. Motoru dikkatli kullanıp zarar vermemek (ömrünü yememek) sağır kalmasından daha önemlidir. Sağırlığın çözümü var, yavaş yavaş zorlanırsa mutlaka açılır ama ilk zamanlarda yapılacak fazladan aşınmanın geri dönüşü olmaz.
Şu anda motorun durumu benim için fiyatından önemli konuma geldi. Açıkçası motoru satın alacak kadar beğenmedim. Böyle olunca da alıp kullanmayı düşünemiyorum. Aynısını Bajaj 150F için de yazmıştım. İnsanın parasını sorgulaması için öncelikle üründen memnun olması gerekiyor, sonrası kişiye kalmış. Motorun sürüşünde CBR250R'daki pürüzsüzlük, frenlerinde aynı kararlılık olsaydı kesinlikle bu paraya alırdım ama bariz Çin motoru havası var. Mesela geçenlerde denediğim Lifan KP150'de bu yoktu. Şimdi o sınıfta sıfır motor alacak olsam KP 150'yi CBF150 yerine alırdım. CBF150'den tek eksiği konforuydu, geri kalan her şeyde daha iyiydi.