Merhaba, Bugün Gürsel beye mondial tarafından test amaçlı verilen motoru inceleme şansım oldu. Her ne kadar sürmek nasip olmasa da sağına solun baktım üzerine oturdum. Kullanma şansım olmadığı için gördüğüm kadarıyla yorumlamak istiyorum.
Öncelikle 10500 TL nin yanına bir plaka masrafı birde lastik masrafı kesinlikle konulmalı. Üzerindeki lastiklerle kullanılamaz mı diye sorarsanız bence kullanılır ama uzun süre değil ancak bir mevsim idare eder. Kısacası lastikler kötü. Motoru çalıştırdım. sesi bir 250 cc olmasına rağmen iyi geldi. titreşim yok deniliyor. ama rölantide titreşim vardı. yolda bu devam eder mi etmez mi bilemem. çantalar malum, arka çanta ve sol yan çanta aynı boyutta. Arka çantaya Nazi kaskı ancak sığar. Sol yan çanta egzozdan dolayı biraz daha ufak kalmış.
Motor aksamı üzerinde yer yer boya dökülmeleri ve paslanmalar gördüm. Ön cam bence kısa olmuş. Benim boyum 1.88 dolayısıyla bu motor bana biraz küçük geldi. Resimlerde görüldüğü üzere. 1.75 boy için ideal olacaktır zannedersem. Motor koruma demirlerinin üzerinde gelmesi çok güzel ama bunların vidalarla birleştirilmesi bence olmamış.Göstergesi güzel bence yeterli. Kablo bağlantıları temiz görünüyordu. Yani ortalıkta açık kablo falan göremedim. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Ben bu motoru alır mıydım. Hiç zannetmiyorum öncelikle boyumun uzun olmasından dolayı tercih etmezdim. Bunun dışında bence dağ fare doğurdu.
Bu yazdıklarımı face deki Rx3 sayfasın da yazdım ama henüz onaylanmamıştı. orada resimleri de var.
http://i60.tinypic.com/313ppo9.jpg