arkadaşlar motorumun debriyaj tarafından orjinal sesi haricinde bir metal sesi geliyor neden olabilir bilgisi olan varmı teşekkürler.
Ses düzenli mi? aynı şekilde mi tekrar ediyor? Rulman sesi gibi ise bizim motorlarda da var. "şıkır şıkır şıkır" şeklinde...
Arkadaşlar,
Dün arka frene wd-40 bulaştırdım. hali ile arka fren tutmaz oldu. bir ihtimal kurtarırım diye firen balatalarını söktüm. balata spreyi olmadığından gaz yağı ile temizledim. Elim değmişken ön fireni de söküp temizleyeyim balataları kontrol edeyim dedim.
Arka fren balatası ömrünü tamamlamak üzere olduğundan, ön fren de ise balata değiştirerek performans artışı sağlar mıyım düşüncesi ile uyumlu balata arayışına girdim. Başlık altında Fren balatası konusu işlenmiş. Ancak 2016 modeller için arka fren balatası bilgileri yanlış. Ön fren balatası için önerilen balata ise orijinal balatadan daha iyi değil.
Arka fren balatası için uygun örnekler buldum. Ön fren için araştırmaya devam edeceğim.
2016 modeller için arka fren balatası marka ve modelleri:
EBC FA140
Vesrah VD-147
Dunlopad DP 115 (CSC motorcycler ön arka bunu kullanıyor)
SBS 614
Pyramid PP140
Ferodo FDB531
Resimde yazımı okuyabiliyorsanız balata ölçülerini yazdım.
arka fren için yukarıda da örneklerini verdiğim modeller için 86x40x10,5 mm ve 86x40x8,9 ölçülerinde balatalar var.
Ön ölçüleri (1 mm oynayabilir kumpas ile ölçtüm ve küsüratları sıfırladım) 98x33x? mm
Önler içinde marka model bulunca paylaşırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------
CSC Rx3 Cyclone 250 de,
EBC fren balatalarından,
Ön FA664 / Arka FA140 Kullanılmış.
Arka balata işi tamam. bir çok kaliteli markanın balata arkaya oluyor. ön hala şarampolturizm :/