https://youtu.be/Df45P7EHIXA
Debriyaj tarafından gelen sesin ve krankla balansörün çarpışmasına neden olan pul ve kapakta yaptığı hasar gösteriliyor. Videonun başındaki ve sonundaki motor sesini dinleyin. Motor bizdeki 2016 lardan. Aynı sorun 2015lerde de var. Debriyaj değişirken mutlaka düzelttlirin.
Merhaba, bu bir arıza mıdır? Motoru aldığımdan beri 14.000 kmdir bende de var ama ne azaldı ne arttı. Eğer arızaysa veya ileride arızaya sebebiyet verecekse garantiden yapılır mı? Garantiden yapılmazsa kendimiz yaptırsak servise ortalama ne kadar öderiz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------
Abim çok sağol çok teşekkürler! bu gün gittim hallettim CZ marka 520- 110 bakla zincir aldım hava kararmadan denedim cuk diye oldu yarın montajını yapıcam demekki 110 bakla doğruymuş nasıl oluyoda sizde 118 felan oluyor aklım almıyor acaba 520 değilde 525-530 felanmı sizdekiler. Motorun orjinal zinciri ile kalınlıkları şekli şemali aynı lakin aradaki kalite farkı çok ucurum şeklinde bu arada aldığım zincir parlament mavisi gibi rengi var baklaların. Kimse benim motorumda zincir iyi durumda diyip geçmesin rx3 zinciri gerçekten berbat sürekli bollaşıyor ve rahat dönmüyor temiz bile olsa.. gerçekkten gözüm gibi baktım 13 bin km boyunca ama artık beni bırak diyordu şimdiki aklım olsa motoru alır almaz değiştirirdim. çünki performans olayıda var işin içinde güç kaybı çok yaşatıyor! son olarak 170 tl para verdim D.I.D kalitesinde belki daha kaliteli! ve bukadar uygun bence çok çok iyi.
bir sonraki(14.000km)bakımda değiştireceğim zincir takımı ile ilgili yorum ve paylaşımlardan müstefid oldum sağolun var olun arkadaşlar.. tekerinize taş ve engel değmesin .. vesselam..
Hocam nereden ve nasıl alabiliriz bilgi verir misiniz? Fiyat uygun ve ürün kaliteliymiş.
Bu arada 14.000 kmde olan motorumun zinciri sadece 1 kere gerildi hiç esneme yapmadı. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi hiç anlamadım. Ben biraz takıntılıyım 2 haftada bir gaz yağıyla temizler 150-200 kmde bir yağlarım.