Merhaba arkadaşlar. Bugün sönme probleminin çözümü için Mondialin yönlendirmesiyle Tarsustaki Gözde motor'a gittim. Sahibi Ayhan usta çok ilgiliydi. Mondial gerekli parçaları göndermiş ve serviste beni bekliyordu (ksijen sensörü ve TPS sensörünü bağlı olduğu kelebek boğazı). Ayhan usta itina ile o parçaları değişti, sonra da sübap ayarlarını yaptı. Biliyorsunuz bu motor 4 sübaplı. 2 emme 2 eksoz sübabı var. Maalesef hepsinin ayarları kaçıktı. Hatta 2 emme sübabının bile ayarları birbirinden farklıydı. Eksoz sübaplarının ayarları da birbirinden farklıydı. Daha önceki serviste (yaklaşık 1500 km önce) sübap ayarları yapılmıştı! Ya iyi yapılmamış, ya da somunları iyi sıkılmadığı için çabuk bozulmuş. Neyse, dönüş yolunda defalarca denedim ama çok şükür hiç sönmedi. Tarsusa giderken ise en az 5-6 defa sönmüştü. Bakalım, hemen sevinmek te istemiyorum. Biraz daha deneyip hem yakıt tüketimi hem de durumdan sizi haberdar ederim. Bu arada mondial merkezden konu ile en içten bir şekilde ilgilen Yunus bey ve Mesut beye çok teşekkür ederim. Ayrıca servisin söylediğine göre ilgilenen diğer bir görevli (kendisini tanımıyorum) Mehmet beye de teşekkür ederim. Selamlar.
Sorunun çözülmüş hissi bile güzel inşaallah geri gelmez.. Sorum şu olacak sibop ayarlarını kaça kaç yaptı usta bi bilgi var mı?
birde bu ayar işinden sonra yakıt tüketimi ben 10 km lik bir şehir içi ve izmit şartlarında kullanımında son 4-5 depodur 5 lt nin alına inmiyor? Hava muhalefeti nedeniylede uzun yol yapamıyorum ki karşılaştırma yapayım? sanki biraz arttı mı ne? Birde Ben 2000 bakımında irudyum buji ile değiştirmiştim orijinal bujiyi fabrikada denso marka orjinal bujiyi taktılar, kafam karışık şu sıralr.. vesselam..