.............Yukarıda bahsedilen elcik kilidi güzel bir ürün fakat ben fren veya debriyaj üzerinde sürekli baskı olmasını istemem. Takıntılıyım böyle şeylerde. Frenin sürekli sıkılı olması fren sistemi üzerinde sürekli basınç yaratacaktır. Debriyaj tarafında ise debriyaj teli sürekli gerili duracaktır. İlkinde zamanla yağ kaçağına sebep olabilir, diğerinde de tel kopabilir veya ayarı kaçıp bollaşabilir diye düşünüyorum. Kısa vadede veya kaliteli bir motorda bir şey olmayabilir tabi ki...
Söylediklerinizin doğruluk payı vardır. Sürekli basıncın fren veya debriyaj üzerinde olumsuzluk yaratma ihtimali olabilir. Hatta kilidi takarken benim de aklımdan geçmişti "fren sistemine olumsuz bir etkisi olur mu acaba?" diye. Fakat ben de kısa vadede büyük bir sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum.
Ayrıca daha önce de dediğim gibi, bu kilidin beğendiğim en güzel diğer özelliği; fren/debriyaj manetine denk gelen deliğin istediğiniz gibi ayarlanabilmesi.
Yani, illa ki sıkılı konumda kilitlemek zorunda değilsiniz. Gevşek konumda kilitleyerek maneti veya gaz kolunu işlevsiz hale de getirebiliyorsunuz.