Arkadaşlar, cuma günü BMW F650 GS'imi sattıktan sonra dün akşamdan itibaren 2016 model bir kırmızıyla artık ben de aranızdayım. Kırmızıyı bana sevdiren nam-ı diğer Turkish39 Emre arkadaşımız oldu. Turuncusunu pek beğenmedim, naçizane görüşüm oyuncak gibi durduğu. Selesi F650 GS'e göre daha yüksekmiş, boy 1.68 olunca accık zorladım ilk oturunca. Bütün reflekslerim eski motora göre oturduğundan biraz alışma süreci olacak. Boydan ötürü yavaş dönüşlerde henüz tam olarak kontrol sağlayamadığımdan mıdır yoksa gidon dönüş açısı F650 GS'e göre daha mı dar olduğundan bilemedim fakat biraz zorlanıyorum. Eski makineyle çok rahat dönerken bunda ileri geri tur almam gerekiyor. Sağ ayağa alışık olmadığım bir sıcaklık veriyor. Çabuk fan açıyor. Huyunu suyunu öğrenicez artık. Herkese hayırlı olsun, tekerimiz her daim düz bassın. Saygılar.
Hayırlı olsun,kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun :queen: 2016 lar biraz daha yüksek,çabuk alışırsın.
Huyunu suyunu yeri gelmişken yine yazalım.
Kontağı açıyoruz,benzin pompasının dervreye girmesini bekliyoruz,çoğu motora göre 2-3 sn daha fazla.
Motoru çalıştırdıktan sonra devir saatinin 1500 e gelmesini bekleyip öyle hareket ediyoruz.Beklemeden hareket edildiği zaman stop etme problemi yaşanabiliyor.
Dediğiniz gibi fan çok çabuk devreye giriyor.
Bu arada bişey daha keşfettik.Radyatör suyunu beyaz depodan değilde radyatör kapağını açıp kontrol edin.O beyaz zımbırtıda 3 parmak hep var yanıtmasın.
Lastik havalarını da sordum 28-30 arkadaşlar.
Servislerin çoğunda sıkıntı olduğunu hatırlatalım.Yağ değişimine gitmeden önce muhakkak sipariş ettirin servise.Mondialde var,istek yapılmadan malum olmuyo onlara,defalarca test ettim.