Mondial Mondial Rx3 Enduro Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Vallahi şimdi kabul öyle honda falan gibi bir ses çıkarmıyor ancak sesi güzel bence de bir sorun yok.

Bugün başıma bir olay geldi belki bilenler vardır ama ben benim gibi tecrübesizler için anlatıyorum. Bir problem
olmamasına rağmen 2 gün yağmur altında kaldı motor sağını solunu sildim yağladım akşam akşam dedim ki
şu gaz kolunun yanındaki vidayı sökeyim de gaz kolunun arasını WD-40 ile bir yağlayayım daha güzel olsun.
Bozuk olmayan alet tamir edilir mi edilmez tabi.

Sistem resimde göründüğü gibi çok basitmiş aslında sadece 3-5 tur vidayı sökünce sistemin içindeki lastikler
gevşiyormuş dolayısıyla bütün takımı çekip alıyorsunuz. Ben vidayı şarjlı vidalama makinesi ile söktüm aldım
sonra somun içine kaçtı sonra öteki kolu düzgünce söktüm direksiyon borusuna tek sokarak çıkarttım somunu.
Ben yaptım aman siz yapmayın diye yazıyorum :cherry:

Cumhur Bey merhaba. Allah razı olsun. Hafta sonu aynı hatayı bende yaptım ve konu hakkında tecrübem yoktu. Sayenizde çözebileceğim. Teşekkür ederim:)

Allah senden de razı olsun arkadaşım ne demek söke taka öğreneceğiz artık yapacak bir şey yok :cherry:

Peki o vidayi gevşetince somun içine düşüyorsa elcik korumayı nasıl takcaz?

takımı boru içinde dağıtmadan komple dışarı alacaksın dışarıda herşeyi bağlayıp geri takacaksın kardeş

Elcik ısıtma taksak alternatör kaldırır mı acaba. Uygulama yapan veya alternatör çıkış gücü konusunda bilgisi olan var mı

Herkese Selamlar,
kısaca kendimi tanıtayım; Erkan Şengün istanbul Eyüpte oturuyorum ve yaklaşık 8 yıldır motor kullanıyorum.
Yaklaşık 1 hafta önce tüm kararsızlıklarıma rağmen RX3 evo aldım.
Forumada yavaş yavaş göz atıp motorun eksik yonlerini araştırmaya başladım.

İstanbulda ikamet eden arkadaşlar, sigortaya ne kadar ödediler merak ediyorum. Benim önceki dragstarımdan kalan hasarsızlık indirimim olduğu halde 800 TL gibi fiyat çıkıyor.

motor sesi dinlemekten kastımız, acaba ne gibi bir tuhaf ses geliyor, düzgün çalışıyor mu babında, yani sesin güzelliğinde değil, çünkü bu motora gaz verince sanki biyerlerde sıkılmamış vidalar var gibi bir çaldır çuldur ses duyuluyor.
ve bir tane mondial yetkilisi de sahip çıkmıyor sattığı makinaya.

Herkese Selamlar,
kısaca kendimi tanıtayım; Erkan Şengün istanbul Eyüpte oturuyorum ve yaklaşık 8 yıldır motor kullanıyorum.

İstanbulda ikamet eden arkadaşlar, sigortaya ne kadar ödediler merak ediyorum. Benim önceki dragstarımdan kalan hasarsızlık indirimim olduğu halde 800 TL gibi fiyat çıkıyor.

Yaş 49, A2 ehliyetim taş devrinden kalma, bununla beraber halihazırda 3 motorum var, ailede 2 de araba var üzerime kayıtlı, sigorta geçmişim tertemiz ona rağmen bana da 800TL çıktı. En ucuzu bu Ergo sigorta Allianz 2200 teklif geçti. Oysa geçen Kasımda kasko değeri 45 bin civarındaki 2011 model 1200GS in yenilemesini 380 liraya yaptırmıştım. Bu arada ortağım pazartesi günü 95 bine 0km 1200GS ADV aldı 990 lira sigorta parası ödedi. Bu iş kör tuttuğunu yapar misali çılgın ötesi bir hal aldı.

Son düzenleme:
Herkese Selamlar,

Tek bi sigortaya bağımlı kalmayın,bir çok sigorta acentesinde aralarında uçurumlar var.Ergo,grupama,hd sigorta uygun fiyatlı olanlardan gözlemlerime göre.

Cevaplar için Teşekkürler,
Sigorta şirketlerinin elinde oyuncak olduk resmen. en uygun sigorta 801 TL en yüksek sigorta 3200 TL. duyunca şok oluyorum resmen. Kasko bile 500 küsür TL çıkıyor. Bu işi bu noktaya getirenleri Allah ıslah etsin.

Merhaba,
2015 model Kocaeli plakalı evom için Ankara'da 512 TL trafik sigortası yaptırdım. Geçen sene 2013 model Regal Raptor spyder için 35 tl ödemiştim. Farka bakarmısınız her ikiside 250 cc idi.

Dün akşam mondialin sitesine mesaj attım 2016 modellerle ilgili ,söylenenler sanal efsane mi gerçek mi diye?
bu sabah saat 10 gibi aradılar şaşırdım açıkcası,
2016 model Nisan 2016 nın ilk haftasında sevk edilmeye başlanacakmış,
eksozt, önteker, arak teker, oksijen senserü gibi değişikliklerle gelecekmiş,
renkleri sormaya unuttum,
kaydınızı yaptık istediğiniz zaman arayıp bilgi alabilirsiniz dediler..
motorumu sattım bekliyorum dedim.. mondial ile ilk temasımız olumlu.. sabah ola hayr ola .. vesselam..

Adana İl Temsilcisi
benim motor dün 470 km.oldu.kendi servisimde,ilk yağını(500 bakım),YAMALUBE 15/50 full sentetik ile değiştirdik.metal filtreleri temizledik,kağıt olanı yenisiyle değiştirdik.inanın motorun karakteri değişti sanki,gaz yiyişi,çekişi,ataklığı,sesi çoook fark etti.motor adeta çok rahatladı.bütün vidaları elden geçti,kontrolleri yapıldı.bu arada bilmeyenler varsa,ben ADANA'da YAMAHA BİBEROĞLU bayisinde çalışıyorum.kendi ustalarım var,yamahanın orjinal yağı vs.var,insanın elinde böyle bir imkan varken kullanmalı,değil mi?

http://www.mondialmotor.com.tr/model/enduro/yeni-rx3i-evo

İnsanların mevcut olanı beğenmeyip değişiklik istedikleri yeni RX3 siteye konmuş.:queen: Hayırlı olsun.
rxi3evoturuncu28_78c12.png

1_8e568.jpg

1_66b5a.jpg

1_333e1.jpg

1_8bfa3.jpg

1_ed5fd.jpg

1_1e2bb.jpg

1_c1201.jpg

1_f5921.jpg
siperlik_fa24c.jpg

rxi3evoturuncu23_fa293.png

rxi3evoturuncu18_417b9.png

rxi3evoturuncu13_777d7.png

rxi3evoturuncu01_95b5c.png

rxi3evoturuncu19_94dd3.png

rxi3evoturuncu35_ce3c0.png

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:05 ----------
12802703_1126911234008572_4613777991605518988_n.jpg

Bu arada benimki taaa güzel:queen::)::gazla::

Son düzenleme:
3. resim sağ taraftaki çantanın altı tozlu :queen::pl:

derdini seveyim diyebilirsiniz de; kardeş fotoğraf çekiyorsun,siteye koyuyorsun bari silseydin :rendeer:

Fiyat da 11990 olarak açıklanmış eskisi ile arada 400 lira fark var, yeni modeldeki farklar yabana atılır gibi değil, yeni modelininin çıkacağını bilsem 15 gün daha beklerdim neyse elimizdekini kazasız belasız keyifle kullanmaya bakalım biz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar