.....Bence performans olayı benim için sıkıntı yaratmaz çünkü henüz 16 yaşındayım ve önce güzelce motor sürmesinj öğrenmem gerekiyor aksi taktirde çıktığım her yüksek hız benim için tehlike.Tekrardan teşekkür ederim,pazartesi hayırlısıyla alıyorum o zaman.
Sorunun cevabını kendin vermişsin.
Yaş 16. Büyük bir ihtimalle öncelikle mahalle arasında çalışacaksın. Şimdi bu motor emsallerinden daha ağır bir motor. Çok fazla dur kalk yapacaksın ve tahminin ettiğinden çok daha fazla yoracak.
Aynı tip olsa bile arasında 20kg fark olan iki motorun kullanımı arasında dağlar fark var (özellikle yeni başlayan için). O arkadaki çantalar zaten öğrenme döneminde olan seni tehlikeye sokacak (tirbülans, sağa sola takılma, denge sorunu gibi).
Birde bunun rodajı var. İlk 1000-1500 km inanılmaz sıkıcı olacaktır.
Bu motor olayında elbette kullandığın motoru sevmek önemli. Ama şöyle bir etrafına bakarsan sevebileceğin, beğenebileceğin çok motor çıkacaktır.
Sözün özü, şimdilik RX1 den uzak dur, gereğinden kat kat fazla ağır. İkinci el 5-6 binlik bir motor al. Ağırlığı en fazla 125 kg civarı olan birşey olsun. Kalan paraylada ekipman. Ne rodajla uğraş ne de başka bir şeyle. Sadece motoru tanımaya kullanmaya odaklan. Üstelik yaş 16. İki yıl içerisinde vücut yapın hızla değişecek ekipman yenileyeceksin. Paranı ekipmana harcarsın.