Mondial Mondial Revival 50 CC

Hayırlı günler arkadaşlar. Motosiklet almayı düşünenler için deneyimi mi aktarmak isterim;

-Trafik ışıklarında fare misali aralardan sıyrılabiliyorsunuz. Minimal boyutlarda olmasından mütevellit
-Yakıt olarak şehir içi otomobil kullanımına göre gayet ekonomik.
-İki kişi rahatlıkla binebiliyor ve uzun soluklu ve çok dik (%20-30) rampa olmadığı sürece bayılmıyor. Bu konuda korkunuz olmasın.
-Orijinal lastikler yukarıdaki arkadaşların da bahsettiği gibi tırt. Yüksek hızlara (70-80 km/h) çıkmadığınız sürece tatmin edici sayılabilir.
-Eğer arkçı yoksa, yanınızdan hızla geçen bir kamyonet veya büyük bir araç sizi arkasına katıp götürmek isteyebilir. Veya sarsabilir.
-Sağ şeritten tin tin tin (45 km/h ile ) gitmek , arkanızdan gelen araç şoförlerini uyuz edebilir. Buna dayalı olarak sinir olan sürücü dibinizden geçerek sizi tehlikeye sokabilir.
-50 cc ye yaklaşmayın diyen arkadaşlarınız olabilir. Dikkatli kullandıktan sonra çok bi problem olacağını sanmıyorum zaten standart olarak maximum hız 45 km/h.
-Parça fiyatları muadillerine göre uygun sayılabilir ve temininde sıkıntı yaşanmıyor.(Sonuçta çin malı değil mi demeyin kanuni nin parçaları pahalı ve zor bulunabilen cinsten)
-Uzun yolda yorabilir. Oturma organınızda uyuşma yapabilir. saat başı dinlenmekte fayda var.
-Denizli şahin tepesi ve muğla akyaka sakar rampasını çıkmışlığım var arkçıyla beraber ve bi kaç eşyayla.
-Üst düzey beklentileriniz varsa ona göre de paranızın olması lazım diye düşünüyorum. gidipte vespa honda yamaha vb. kıyaslamayın, sidik yarıştırmayın üzülürsünüz.
-Fiyat/performans açısından tatminkar bir motorcuk ve şirinliğiyle gönüllerde taht kuruyor.
-Girilen irili ufaklı çukurları bütün iç organlarınızda hissetmeniz kuvvetle muhtemeldir.
-Bakımları için işin ehline yani servisine gitmeniz şiddetle tavsiye edilir. Herkese elletmeyin motorunuzu.
-Uzun yola çıkmadan önce bakımlarınızı yeni yaptırmış olmanız tavsiye edilir.
-Diğer arkadaşların bahsettikleri kronik sorunlarla (benzin hortumu delinmesi vb.) sorunlarla karşılaşmadım.
-Siz siz olun severek binin motorunuza olumsuzluklara kulak asmayın.

Diyeceklerim bu kadar ilaveten sormak istediğiniz varsa yanıtlarım.

Mondial Revival 50 cc 2019 model detaylı yakıt tüketimi kendi kullanımım 1-2 dk. 75 km hızla gittiğimde olmuştur 40’la gittiğimde bayırda çıktık bilginize

Toplam 2,73 litre benzin, 14,71 TL benzin ile benzin fiyatı 5.39 dan 81 km yaptık

Benzin fiyatı 5.39
1 km 0.18 krş.
100 km 18 TL
Depo 6 litre 32,34 TL
Full depo ile 179,6 km
1 litre benzin ile 29,94 km
100 km’yi 3,3 litre yakıt tüketimi

Herkese merhaba, yaklaşık 1 aydır Mondial 50 Revival scooter'ı kullanıyorum. İzlediğim videolar ve buradaki konuşmalar hem de kendi kısıtlı tecrübem doğrultusunda üzerindeki fabrikasyon lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Boyut olarak ön de arka da 3.50-10 51J fakat internette bu boyutlarda lastik arattığımda farklı kalınlıklar çıkıyor karşıma. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bir de bu boyutlardaki 59J bir lastik alsam o da bir sorun yaratır mı? Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
BAJAJ PULSAR NS400Z & HERO XPULSE 4V PRO
Selamlar,4 yılın ardından konuyu bir dürteyim. 2021 model revival var arkadaşımda motorla ilgili iki sorumuz var;
* hız limitörünü iptal etmek istiyor. Youtube'daki videolarda bir kablodan bahsediliyor fakat bu motorda o tipte soket bağlantısı yok. Nasıl iptal edebiliriz ?
* Motor arıza ışığı üç kez yanıp sönüyor bunun anlamı nedir, nereye odaklanmak lazım ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar