Selam arkadaşlar. Sonunda sattım kurtuldum bu motordan.
Bu kadar kötü bir alet olmaz.
Beni nerdeyse motor kullanmaktan soğutacaktı.
MR benim ilk motorumdu. Honda eğitim merkezinde kullandırdıkları CBF 150 yi kulanınca kendi kendime dedimki arkadaş bu CBF ne müthişmiş. 150 cc ama benim 250 ye neredeyse yaklaşır. Denge, kulanım kolaylığı, fren başarısı müthiş. Destroda bunlardan ese yok. Zaten o eğitimden sonra kesin kararımı verdim. Bu aletten kurtulmam lazım diye.
Üzerindeki lastikler lastik değil zaten. NAYLON.
Bu lastiklere güvenip yol yapmayın. Başınızı derde sokmayın.
Lastikleri NAYLON olduğundan bu motorla sadece dümdüz ve dönmeden giderseniz. Motor kullanmanın hiç bir zevkni yaşayamazsınız.
Ön frenlerde iki tane hesapta papatya disk var ama görüntü var okadar. Benim kullandığım motorda ne yaptıysam fren meselesini çözemedim. Servise bu şikayetle gittiğimde terbiyesis servis ne dese beyenirsiniz, "Bu frenlere kim yağ sıktı" dedi. Senden başka servise götürüyorum ya zaten !!!
Benim motorumda ön fren merkezi bir acayipti. Servise gidiyordum ve "bunun frenleri cok zayıf bir sorun olduğunu düşünüyorum" diye giderdim, servisteki arkadaş motoru götürür sonra geri getirir ve "şimdi bir bak bakalım" derdi. Evet fren maneti düzelmiş. Alır giderim 20 veya 30 km sonra herşey eski haline geri döner, ne olur? Fren boşalır. Fren manetinin gideceği toplam yolun 1/4 ü boş ve orada fren maneti langır lungur.
Zaten astikler lastik olmadığından yani NAYLON olduğundan arka fren diye bir şey yok. Arka freni ne kadar hissetmeye çalışırsan çalış hissedemezsin. Hissttiğinde lastik kayıyordur zaten. Göz kararı fren yaparsın. Ön frenle amortisöler ön yükleme yapıp arka frenle destekleyerek durmaya çalışırsın. bu sorada arka freni sıkıyoruz ya, ama o kadar hissiz ki, ulan sıktığım frenin bir faydası varmı, yoksa sıkmıyormuyum biraz daha mı sıkayım anlayana aşkolsun. Her halde biraz daha sıkmalıyım derken arka kayar, hah işte ozaman anlarsın arkayı fazla sıktım. frenler böyle işte...
Bu motoru almayı düşünen hala almamış, allahın sevgili kulları. Sizlere sesleniyoum, almayın.
CBF 150 alın bu motroru 250 diye almayın.
Hep o para var ya o para... Hep onun yüzünden oluyo. Ya param yetmiyo ama 250 istiyorum, görüntü fena değil, hem de enjeksiyonlu, sesi de güzel. İşte bu dörtlü kandırıyor.
Beni de bu dörtlü ayartmıştı.
1 İlla 250 istiyordum.
2 Görüntü fena deği
3 Enjeksiyonlu (az yakar, iyi gider)
4 Ses var abi, o biçim.
Kazın ayağı öyle değil.
Daha çok yazarım da neyse.
Sattım kurtuldum...
Bu motoru hala kullanan ve başına tehlikeli bir iş gelmemiş hayatta olan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum.
Bu motordan kurtulun. Yok ben memnunum gibi bir söylem içinde iseniz, lastikleriniz değiştirin. Gerçekten kauçuktan yapılmış lastik olan bir lastik alıp takın, hayatınızı kurtarın. Çok ciddi risk ve tehlike altındasınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------
Bazı arkadaşlar hararetten bahsetmiş.
Servis ler bu konuda anlaşılır bir şey söylemiyorlardı. Bir kaç kez uzun yolda bacağıma bir sıcaklık gelmesinden dolayı ödüm koparak kenara çekip "ne oluyo ulen" diyerekten bacağıma bakıp neden ıslandı bu dedim. Sonra baktım ki Su ekleme kapağından su fışkırmış, motor bloğu antifiriz renginde boyanmış, etraf batmış, üstüme kaynayan su gelmiş, üstüm de batmış.
Servis bu duruma çare olarak kapağı deldi. Evet Su ekleme haznesininin kapaını deldi. Sonra ne oldu, tabiki deldikleri bu delikten bu olaylar tekrar etti. Arkadaş bu ne çözüm ama. Burdan su fişkırıyor diyorum onlar haa kapağı delelim o zaman diyorlar.

)) Ai bu gün bakıyorum da neer yaşamışım yahu. Bu mondial yokmu, Çin mallarının berbat ve kalitesiz malzemeleri ile Türkiyeyi dolduruyorlar.
Sonuç olarak hararet diye bunu kastediyorsanız yani su fışkırtmasını, su fışkırtıyor arkadaş.
Uzunda devamlı 130 gidemezsin. Neden biliyomusunuz? Üstünüz başınız berbat olur. Bütün radyatör suyunu üstünüze boşaltır. O delik vardı ya işte oradan. Şimdi suyu boşalttı, yerine ne koyacaz ? Su mu, antifiriz mi? Bunu devamlı yanımız da mı taşıyacaz. Maddem soğutma suyu motor için lazımdır, soğutma sisteminin içinde kalmalıdır, niye dışarı fışkırıyor?
Ama fışkırıyor, bilginize.