mondial mct 250'mi/skygo sg 250-4 mü

arkadaşlar aranızda yeniyim öncelikle merhaba ben motosiklet alıcam ama bu iki model arasında kaldım sizce hangisi daha iyi ve neden görünüş olarak skygo hoşuma gitti ama pek bilgim yok yani kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

skygo sg 250-4
big_8113571_937596_9m8x730.jpg

mondial mct 250
big_8261761_1054695_93id367.jpg

Skygo nun Modeli Telif Haksız bir model oldugu için Kopyalamayan çinli marka yok :)

Benim tercihim servis vs. ve Görünüm Bakımından Mondial olurdu:cat:

ıkısınde de problemler olucak. ben mct 250 kullanıyorum. motora hersey dahıl 500 ytl masraf yaparsan mukemmel olur. ama guzel motor mct. benı yolda bırakmadı hıc. arasıra arıza oluyor ama ufak seyler. maalıyet en fazla 15 mılyon oluyor basıt sorunlar. bıde zıncır gevsetır. cınlı alacaksan sekıl olarak servıs olarak tavsıye ederım. cok servıs var ama guzel servıs cok az. ben yetkılı servıse goturmuyorum artık guvenmıyorum. umarım yardımcı olmusumdur

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kesinlikle seçimini mondial'den yana kullan..

slm arkadaşım şimdiiden motorun hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız sürüşler dilerim ikiside hoş gzöüküyo tabi görüntü biyerekadar önemli önemli olan aldıktan sonra sorunsuz binmek kullanan arkadaslar daha çok yardımcı olur ama ben olsam şu durumda mondıalı secerdım parca ve servi sbakımından avantajlı görüküyo

yorumlar için saolun arkadaşlar mondial olcak galiba...

mondial ve skygo birbirinin aynısı hatta fotokopisi üzerlerindeki motor da aynı sadece birinde mondıal birinde skygo yazıyor ben olsam skygo yu secerdim servisi boşver hepsi aynı zaten normal tamircide bakar cünkü mondıal arka tel kırıyor skygo çelik jant olduğu için öyle bir sorun olmaz

Her iki modelde bir birinin aynı denile bilir. Servisi kafaya takma , zaten sürekli bozulan parçalar garanti dışı oluyor . Servis olayınıda bisiklet tamircilerine bile vermişler , motoru tamire götürünce o parça şuranın galiba diye müdahale etme gereği duymamıza sebep oluyorlar. Bana kalsa hiç birini alma eski bir mz veya java al ( 500-750 YTL. ) hiç üşenme parçalara ayır veya usta ayırsın , çatıyı sanayiye götür istediğin değişikliği ( 100 - 300 YTL.) yaptır. Çatıyı ve istediğin parçayı boya veya boyat (50 - 100 YTL. ) sonra ustaya (50 - 100 YTL .) toplattır . Canavar gibi kimsede benzeri olmayan ruhu olan bir motorun olsun. Unutmaki motorcu demek sadece parayı verip motor alıp Km yapıp mangal keyfi yapan insan demek değildir. Orjinalini bozma laflarına aldırma başkasının değil kendi hayallerinle yaşa. Ayrıca bu siteyi ziyaret eden tüm motorculara söylemek istediğim bir şey var onuda burdan söyleyeyim . Motorumuz var diye spor yapmaktan ( yürümek - koşmak - .....) vaz geçmeyelim bu forum sayfalarını 1 seneden fazla takip ediyorum gezi resimlerine falan bakıyorum şunu gördüm ki motorcularımız gün geçtikçe kilo alıyorlar . Eski resimlerinde tığ gibi gördüğüm bir çok motorcu arkadaşımız göbek yapmış durumda . Bunda da gezilerde yakılan mangalların ve gittiğimiz yerlere ait tatlıların payı büyük.

skygo' tip olarak bence mondialden daha iyi motoru 2. el bakıyorum yani büyük bi ihtimalle garantisi olmucak bu iki motosikletin güç farkı varmıdır mondial biraz daha tanınmış bi marka diye ona daha çokmu güvenmeliyim ?

Benım tavsiyem kanuni tiger olur. bende kanuni racer var cok mennunum servis ve yedek parça sıkıntısı yaşamazsın kanunide
hem daha şık ve estetik bir motosiklet.

ben eski 250 öct kullanıcısıyım hala kapımın onunde mctm bana 3 mılyar masraf cıkardı ama hala fazgecılmezım :) şimdi skaygo 250 var ve ılk gunden rolantı sorunu yasadım 4 bınde calısıom kafasına gore deısıor cok sıkıntılı bence mondial şaşma :D

mondial ve skygo birbirinin aynısı hatta fotokopisi üzerlerindeki motor da aynı sadece birinde mondıal birinde skygo yazıyor ben olsam skygo yu secerdim servisi boşver hepsi aynı zaten normal tamircide bakar cünkü mondıal arka tel kırıyor skygo çelik jant olduğu için öyle bir sorun olmaz

ikisi arasında çok fark var. iyice incelemenizi tavsiye ederim.
bende mondial derim
1. neden:
ön lastik ince çok daha dengeli
2. neden:
gereksiz parçaları yok üzerinde.. gereksizden kastım şu sadece hız göstergesi ve benzin ışığı var sağlam çalışır.. sky go gibi modellerde benzin led gösterge var çabuk bozuluyor devir saatleri falan kalitesiz plastikten zırıltı çıkarıyor.

mondialin torku güçlü bu nedenle zincir sıkıtın olur. birde gömlek ve krank rulnlarında ki pay çok az. aşırı sıkıştırmalarda rulman özellikle küçük gelip dağılıyor. 2 kez motor kitledi yiğenim ama gerçekten sıkıştırıyordu.

birde telli jant klasik havası veriyor :)
s6300594.jpg

s6300589.jpg

resim biraz büyük yakından inceleyebilmeniz için..
gerek lastikleri gereksi gidın bakımından japon modellere daha yakın duruyor.
çantalı biraz hantal duruyordu.

dış görünüş aynı ama içi asla öyle değil. şu ana kadar söktüğümüz hiç bir çinlinin motor aksamı aynı çıkmadı jilun çelik mondial ramzey hepsinin şanzımandan tutta piston koluna kadar herşeyi farklı. ucuz ve kolay bulunan parça bakımından MCT den yana oyum benim. 3,5 yıldır kullanmaktayım 31000 km civarındayım hala da biniyorum.

kesinlikle skygo ya bulaşma derim.illaki bu iki model arasında seçim yapacaksan mct al.hem tipi eşsiz diğer modellere göre.hemde yedek paraçadan yana sıkıntı çekmezsin..

Dostum mondialden şaşma derim gercekten motosiklet super ben 3 haftadır kullanıyorum 2200 km oldu yaptıgım masraf sadece yag degişimi guvene bilecegin bir servis bul
Ben memnunum bende arkadas tavsiyesiyle aldım görüntüsünü degiştirmek elinde
Simdiden güle güle kuullan kazası suruşler dilerim

bendede skygo 250cc war gitmesine gidiyor ama ikinci eli alırken dikkat bu motor cin malı hor kullanandan alma belli eder zaten parca sıkıntısı biraz war izmirde kampana demirini bulamadın anasını satim ama skygo 2.5 senedir sorunsuz biniyorm motorda sıkıntı yok ama ...

bana kalırsa ikisinede bulaşma git gv 250 al derim 250cc klasmanında üstüne yoktur çok torklu bi makinedir ve bi okadarda seridir ve ne mondial gibi nede skygo bunlardaki titreşimin onda birini bulamazsın eve şimdi bunlardan pahalımı dersen evet pahalı gv 250 piyasası 4500 5000 arasında belki pahalı gelebilir ama karar senin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar