Mondial Mct 250 Vs. Zealsun 150-19 hangisi?

mondial mct 250 ile zealsun 150-19 modellerinden hangisini alırdınız neden? sizce hangisi daha avantajlı olur?

servis imkanı, parça sıkıntısının bu modelde artık yaşanmaması ve ikinci el kolaylığı nedeni ile Mondial.

Zealsun YAĞ SOĞUTMALI,
Mondial hava soğutmalı.. Bu direk motor ömrüyle alakalı bir durum.

Zealsun onlarca aksesuarla birlikte geliyor.
Zealsun daha heybetli.

Mondial 238 - Zealsun 149cc..
Zealsun daha az yakıyor.

Mondial telli jantlarla geliyor
Zealsun aluminyum alaşımlı jant.

Karşılaştırma bunlar. Bende 2si arasında kalmıştım.
Tercihimi Zealsun'dan yana kullandım. Çok şükür çok memnunum!

bende kendi şahsımca yorumlamak isterim

biri 250cc biri 150 cc bu aradaki farkı yola çıkınca ve artçın olunca anlarsın!!!
ayrıca biri çift silindir, biri tek silindir. bunuda yola çıkınca anlarsın ;)

biri telli jant, biri aliminyum. eğer bi kaza yaşarsan ki Allah korusun. Aliminyum eğildimi işin çok zor. ama tellide hemen hemen tüm motosikletçilerde tamir ve bakımını yaptırırsın.

motorunu devrinde kullanırsan 150 cc ile 250 cc arasında çokta yakıt farkı olmadığını ama güç farkının çok olduğunu görürsün. motorun ısınma faktörüne gelince yağ soğutmalı olan elbette daha iyi.
ben 17,000 km dir mondiale binmekteyim. çok şükür bi sorun yaşamadım. elbette ufak tefek sorunlar oldu. ama bunu her motorda yaşarsın.
servis çokluğunu ve yedek parça bula bilme ihtimalini düşünerek seçimini yap. bulunduğun ildeki servisleri araştır derim...

ikisinin ortak noktaları

ikiside 1 sene içinde çöp oluyor
ikisininde ikinci eli hurdalık
ikisininde yakıt tüketimi yüksek
ikiside servisler ile akrabalık bağlarını geliştiriyor
ikiside yolda bırakıyor
ikisininde gevşemeyen vidası yok
ikiside sürüş güvenliği vermiyor

ama illa alıcam dersen Zealsun al birazdaha kaliteli mondial resmen çöp ve iş ahlakı sıfır resmen hırsızlık yapıyorlar lütfen
www.sikayetvar.com daki mondial şikayetlerine bi göz atın

ketifli sürüşler .....

Adigenart bilmiyorum sen öteki zealsun topicini okudun mu ama zealsun hiçte senin bahsettiğin gibi bir motor değil.Elbette bi japon kadar kaliteli değil ama yerden yere de vurulamaz.Bi kez vidaları gevşemez titreşim yok.1 sene de çöp olmaz tahtadan mı yapılmış?Bir yerlerinizden sallamayın lütfen ya

Bende zealsun var 1 seneyi geçti ve şuan 20.000 km civarında hiçbir sorun çıkarmadı yalovadan birçok kez ayvalık izmir bodrum antalyaya gittim uzun yolda alet çok iyi yayılıyor servisi bol parçası bol ayrıca alette balansör var buda titreşimi yok ediyor. mct ile 90 km hız ile git birde bizim motor ile 120 km hızla git motorlar arasındaki titreşim farkını anlarsın ayrıca mondial bilinmedik bir marka ama zealsun bu işe yıllarını vermiş bir firma kesinlikle kopya yapmıyor kendi tasarımlarını yapmakta iki aletide git incele kararını ver zaten görünce kararını direk vericeksin :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar