Mondial Lavinia Pro alınır mı?

Motosikleti
(planlanan) TVS Jupiter 125
Birkaç aydır motosikletler ulaşım konusundaki pratiklikleri sebebiyle ilgimi çekmeye başladı ve bir motosiklet almaya karar verirsem diye kafamda bir modeli kararlaştırmak istedim.

Başta kafamda bir 50 cc Virago alıp geçmek vardı ancak "istense bile trafik sigortası yapılamaması meselesi" beni huzursuz etti, hazır boş vaktim varken A2 ehliyet edindim ve şuan kafamda sıfır Çin malı alıp 4-5 yıl kullanabileceğim bir 125 cc motosiklet almak var, ilk motosiklet olacak. Japonlara sıcak bakamıyorum çünkü 60-70 bin liraya yorulmamış japon bulabileceğimi pek sanmıyorum. Motoru işe gidip-gelmek ve market alışverişi yapmak için kullanacağım, ara ara artçı ile de sürebilirim.

Araştırırken not aldığım diğer motosiklet seçenekleri: Çoğu Lavinia Pro'dan daha pahalı.

Mondial Elegante - Exon

Kuba Brilliant X Pro - Arome Pro

RKS Neon

Skyjet Bayberry - Kuba Ravida Max (aynı motor farklı marka) Tasarımını beğendiğim başka bir motor.

*Kafamda net bütçe yok ancak (taksitsiz olarak) 70 bin lirayı aşmam imkansız. RKS ve Kuba marka seçtiğim modeller 74-78 bin lira arasında olsa da taksit seçeneği sunuyor.

Lavinia'nın standart versiyonunu beğenmiştim. Daha sonra makyajlanmış 2025 versiyonu olan Lavinia Pro'yu öğrendim, yeni kasada yapılan eklemelerle aracı çok iyi hale gelmiş. 2024 standart kasaya kıyasla "naked" tipi motosikletlerde olan tarzda gidon epey hoş görünüyor, gidonla beraber tuş dizaynı da değişmiş ve dörtlü ile selektör tuşu eklenmiş, çift renk seçeneği de epey iyi. Çift fara sahip ve uzun hüzmeli ışıklar ayrı ampule sahip olduğundan aydınlatmasının iyi olduğunu tahmin ediyorum, sinyal lambaları tam istediğim gibi büyük boyuttalar. Fiyatı ise 60 bin ₺, bir sıfır scooter için gayet iyi.

Tek eksisi ise bagaj kapasitesi; kapaklı gidon-altı saklama gözü ve arka çantası olmaması, hem toplam bagaj hacmi için eksi hem de artçı olacağı zaman sırtı dayayacak yer olmaması anlamına geliyor; "çantaların ruhsata işlenmesi" meselesi nedeniyle de sonradan çanta taktırmam zor hale geliyor.

Bu motosiklet hakkında bilgisi olanların, tecrübeli olanların yorumlarını merak etmekteyim.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
sonraki sene "lavinya çiçekleri arasında soğuk su" tüketimiyle sonuçlanabilir. Paranızın yettiği kadar japon alın. Yamaha delight gibi.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
o paralara yazık çinliye vermeyin. size önerim aprilia sr125 veya tvs entorg gibi fiyat performans scooterler olacaktır.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hero Dash 125.

Ödeme sayfası

İkinci elde 6-8K kilometrede çok daha fazla seçenek çıkar. Bir daha satamayacağın motora para verme dostum. Piyasası olan bilinen markalardan devam etmeni öneririm.

Motosikleti
TVS Ntorq mu? Tasarımı içime sinmese de ikinci el fiyatları bütçemi aşmıyor ve sıfır fiyatı da çok yüksek değil. Kesinlikle araştıracağım.

Sıfır fiyatı yüksek olduğundan listemi yaparken (listemi ilk yaparken sıfır fiyatları baz almıştım) eklememiştim ancak ikinci el fiyatları hem fena değil hem de motorun dış görünüşünü beğendim.

Yamaha delight gibi.
Bu modelin hem fiyatları bütçemi çok aşıyor hem de bütçeme denk gelenleri aşırı yorgun motorlar gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Sym fiddle 4 125, hero dash 125, hero dash 110, tvs jupiter 125, tvs ntorq
Bu motorları 2.elde çok uygun fiyata bulabilirsin her anlamda laviniadan üstün motorlardır.

Forumda diğer benzer konularda çok konuşuldu. Çinli motorlar tam bir kumar. Alırsınız sizi bir süre götürür sorunsuz ya da alırsınız ve daha ilk günden sorunlarla uğraşırsınız, aldığınız güne lanet edersiniz. Hintli ve Tayvanlı markalar daha çok işinizi görür.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Dash 125 iyi motor ya tercih edilebilir. Kurye çıkması değilse ikinci elleri alınır.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Yineliyorum: Bekleyip, japon alın.

Paranızın yettiği kadar japon alın. Kesişim yok mu? O zaman paranız yeterli değildir, bir süre daha biriktirin.

Motosikleti
Paranızın yettiği kadar japon alın. Kesişim yok mu? O zaman paranız yeterli değildir, bir süre daha biriktirin.
Daha fazla bekleyip bütçeyi arttırmak benim için sorun değil, ilk motorum olacağından motosikletlerden pek anlamıyorum ve arıza çıkarmaması önceliğim olmak zorunda.

Sadece, Lavinia Pro'nun tasarım olarak tam hayalimdeki motor olması kafamı karıştırıyor, elbette makyaja kanmamak da gerek. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sym fiddle 4 125, hero dash 125, hero dash 110, tvs jupiter 125, tvs ntorq
TVS Ntorq'un özellikle arka sinyallerinin boyutunu ve sonradan çanta takmaya kalksam tam bir arka demir olmamasının yanında yakıt kapağının engellenecek olması eksileri var, ancak bütçeyi arttırırsam sıfırını alabiliyorum. 80 bin ₺.

Hero Dash 125'i daha çok beğendim fakat onun da ikinci elde temizini bulmak vakit alır gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
arıza çıkarmaması önceliğim olmak zorunda.
Japon.

Yamaha delight, yamaha nmax, honda activa (2024), honda pcx.

Çevrenizde japon scooter bilen birinden destek alın.

Aynı gönderiye hiç 3 kez aynı yanıtı yazmamıştım. Değerini bilmeniz dileğiyle.

Motosikleti
Bu Jupiter (125)'in sele altı bagajı neymiş öyle, Lavinia'ya tek yarım kask sığamıyorken buna iki yarım kask sığıyor. Bu fiyata gördüğüm en büyük sele altı kapasitesi.

Yakıt kapağı önde. Arka ışıkları iyi, ön far kaba olsa da rahatsız etmiyor. Gösterge hem analog hem de dijital. Resmi sitesinde 95 bin ₺ olsa da yan bayiilerde fiyatlar daha düşük. Yedek parça problemi yok gibi görünüyor.

Japon konusunda; Şuanın fiyatlarına göre, az yıpranmış bir Honda Activa almam için 110 bin ₺ civarında bütçeye ihtiyacım var, bu bütçeye ilk motorum için ulaşmam epey zor.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bu lavinia arkadaşımda vardı. Bir gün yolda giderken motor yağ boşalttı. İte ite evin önüne getirmiş. Yağ nereden geliyor diye bakmak için sele altını söktük, titreşimden üst kapak saplamaları gevşemiş, üst kapak yerinden çıkmış. Motor daha 1500 km civarındaydı.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Bu Jupiter (125)'in sele altı bagajı neymiş öyle, Lavinia'ya tek yarım kask sığamıyorken buna iki yarım kask sığıyor. Bu fiyata gördüğüm en büyük sele altı kapasitesi.

Yakıt kapağı önde. Arka ışıkları iyi, ön far kaba olsa da rahatsız etmiyor. Gösterge hem analog hem de dijital. Resmi sitesinde 95 bin ₺ olsa da yan bayiilerde fiyatlar daha düşük. Yedek parça problemi yok gibi görünüyor.

Japon konusunda; Şuanın fiyatlarına göre, az yıpranmış bir Honda Activa almam için 110 bin ₺ civarında bütçeye ihtiyacım var, bu bütçeye ilk motorum için ulaşmam epey zor.
2.motor olarak kullanmıştım bir süre sele altına 3 tane orta boy pizza bile sığıyor grup halinde mangala giderken neredeyse bütün malzemeyi tek başına taşımışlığım var. Seleside oldukça büyük ve rahat ben 95kgyım 110kg bir arkadaşımla bindiğimizde bile rahat rahat seyahat etmiştik. Kalkışı gidişi rampa performansı çok yeterli tam şehir içi motoru tek eksisi 90kmde limitör var otoban sürüşü vs olacaksa sıkıntı yaratıyor bu hızlar. 1-2 basit montaj olabiliyor başka bir sorunu yok buna da iyi bir usta maksimum yarım saatini harcar.

Motosikleti
Seleside oldukça büyük ve rahat ben 95kgyım 110kg bir arkadaşımla bindiğimizde bile rahat rahat seyahat etmiştik.
Motoru dün yolda gördüm, sele yumuşaklığına bakmasamda boyutu artçı için epey iyi görünüyor.

1-2 basit montaj olabiliyor başka bir sorunu yok buna da iyi bir usta maksimum yarım saatini harcar.
İlk motosikletim olacağından pek teknik bilgiye sahip değilim. Kozmetik hataları görmezden gelebilsem de mekanik olarak hatalar beni korkuttuğundan Hero Dash 125'e kayıyor diyebilirim.

Temiz ikinci el almak, sıfır almaktan daha iyi heralde.

Motosikleti
Spacy110
Spacy düşünürsen iyi abi temizini bulup kullanabilirsin ben memnunum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar