Mondial Drift Yağ Eksiltme Sorunu

Selamunaleykum oncelikle herkese simdiden herkese verdiginiz cevaptan dolayi tesekkur ederim .
Konu motorun 1000 km de 250 gr yag eksileksiltmis olmasi arkadaslar. Motorla bayadir ugrasiyorum bole seylere kafam takilir. Bu siteyi takip ediyorum bir konu da ben aciyim dedim .
Soracak olursaniz motor 2012 model 10000 km de rodaji duzgun yapilmis kullandigim yag su anda eneos 15w40 1000 km de 250 gr eksiltmis kacak yok duman da atmiyor acaba neden yag eksildi gozle duman attigini gormuyorum. Ust kapak acildi kapakci subab ve subabla ilgi ne varsa hepsi degisti yorumlarinizi bekliyorum .

Yeni üye, daha önce duyulmamis bir soru. Bacac mi yolluyor sizleri.

3 yıldır ilk defa yağ yakan drift duydum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:55 ----------

15 bin km nin 10 binini uzun yolda Tapagaz gittim. Forumda 25 _ 40 bin görenler var, onlarda da yok böyle bir durum. Bir yerlerden atıyor olmasın.

Yeni üye, daha önce duyulmamis bir soru. Bacac mi yolluyor sizleri.

3 yıldır ilk defa yağ yakan drift duydum.

Kardesim yag yakmayan motor bilmiyorum varmi ama ben sana olani soyluyeyim 1 ltre yag koyuosun bunun 100 gr buharlasio 100 grami yani 100 grami icinde kalio bilemessin ama bi sekilde gidio nereye gidiosa ..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bence yanlış ölçümden kaynaklı olabilir

bence yanlış ölçümden kaynaklı olabilir

Motor masallah canavar gitmem demio cekmem demiyor ama bunu fark ettim daha bugun yag degisimi yaptim 1000 km olmus koydugum yag kutusuna cika yagi koydum 750 gr. Bujiye baktim biraz kararmis iridyum buji kullaniyorum.

Motor altına yağ damlatıyomu park ettiğin yerde ? bu motorlarda yağ yakmadan çok yağ damlatma sızdırma sorunu olabiliyo.

DKN

mondi diye yağı bile varmış :mrgreen: ucuzdur herhalde ekle ekle yaksın. km de 20 kurus yakıyosa yağla 30 kuruşa gelir :cherry:

ilk kez duyuyorum mh driftin yağ eksilttiğini. Bence yan ayaklığa al bi bak sızdırıyor mu diye.

Kardesim yag yakmayan motor bilmiyorum varmi ama ben sana olani soyluyeyim 1 ltre yag koyuosun bunun 100 gr buharlasio 100 grami yani 100 grami icinde kalio bilemessin ama bi sekilde gidio nereye gidiosa ..

Motul 10 - 50 bulma Şansın var mı ?

Çıkan yağı ölcmeye çalışma, motorla gezdikten sonra düz bir zeminde orta ayaklıga al 5 ile 10 dk arası bekle ve yağ çubuğu ile ölçüm yap.

2 yıl önce haojiang formunu okurken bu motorun piston ve Krank tasarımının patentli olduğunu vs okumuştum. bugün e kadar yağ yakıyor diyen de çıkmadı.

Dedigim gibi ölmeyi dene birde. Birde çıkan yağın ağırlığını ölçmedin inşallah.

900 - 950 çıksa içinden 0.8 ile çarpıcı 720 gr yağ çıkar zaten içinden.

Yağı nasıl ölçüyorsun?

- Motoru düz zeminde, orta sehpaya alın

- Motoru 3-5 dk çalıştırıp sonra kapatıp 2-3 dk bekleyin ki bütün yağ kartere süzülsün.

Ondan sonra yağ ölçümünü yapın. Önemli olan yağın hacmidir, ağırlığını tartmaya kalmayın.

Sonuçta yine yağ eksiltiyorsa, yağ tahliye tapasını ve birleşme yerlerindeki contaları kontrol edin. Bajajlarda olduğu gibi oradan kaçırıyordur belki. Ya da daha önce motor açılmışsa alt kapak contaları yerine sıvı conta sürülüp kapatılmış olabilir.

(Böyle yapılmış bir Bajaj Discover motorunu gözümle gördüm. Kaç kuruşsa artık bir conta kestirmek!!!)

Motul 10 - 50 bulma Şansın var mı ?

Çıkan yağı ölcmeye çalışma, motorla gezdikten sonra düz bir zeminde orta ayaklıga al 5 ile 10 dk arası bekle ve yağ çubuğu ile ölçüm yap.

2 yıl önce haojiang formunu okurken bu motorun piston ve Krank tasarımının patentli olduğunu vs okumuştum. bugün e kadar yağ yakıyor diyen de çıkmadı.

Dedigim gibi ölmeyi dene birde. Birde çıkan yağın ağırlığını ölçmedin inşallah.

900 - 950 çıksa içinden 0.8 ile çarpıcı 720 gr yağ çıkar zaten içinden.

Kardeşim senin dediklerinin hepsini ben yaptim . burdaki diger arkadaslarin dediklerinide uyguladim motorda herhangi bir kacak yok. Duman atma veya performabstan dusme gibi bi sikintisida yok ama ilk yag degisiminse yag cubugunun en ust noktasinda idi yag simdi biraz düşmüştü yag seviyesi. Eneos kullanmadan onceki yag bir kisinin tavsiyesi uzerine alpet rider yagini koydum 1000 km sonra icinden 500 gr cikti cikan yagi yeni yagin kutusuna koyunca olcu belli. Sonra eneos a gectim ve su anki eksiltme sorunu 250 gr oldu . yag bulmada sorun yok motul un hangi yagini kullanayim ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------

Yağı nasıl ölçüyorsun?

- Motoru düz zeminde, orta sehpaya alın

- Motoru 3-5 dk çalıştırıp sonra kapatıp 2-3 dk bekleyin ki bütün yağ kartere süzülsün.

Ondan sonra yağ ölçümünü yapın. Önemli olan yağın hacmidir, ağırlığını tartmaya kalmayın.

Sonuçta yine yağ eksiltiyorsa, yağ tahliye tapasını ve birleşme yerlerindeki contaları kontrol edin. Bajajlarda olduğu gibi oradan kaçırıyordur belki. Ya da daha önce motor açılmışsa alt kapak contaları yerine sıvı conta sürülüp kapatılmış olabilir.

(Böyle yapılmış bir Bajaj Discover motorunu gözümle gördüm. Kaç kuruşsa artık bir conta kestirmek!!!)

Ayni soledigin gibidir kardesim motoru calistiririm rolantite calisir biraz isindiktsn sonra sogumasi icin biraz beklerim yag kartele suzulur ordan yagini olcerim. Orta sehpada duz zemin olmasi sartiyla

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar