Mondial cub hakkında

Merhabalar köyde kullandığım sfc100 automaticx model motorumun (vitessiz model) kavrama problemi var, örneğin 20km/s hızla ilerlerken gaz verdiğinizde motor devri yükseliyor fakat hızlanma daha geç oluyor ve ara ara sürekli motor bloğu silkeleme yapıyor... yakında usta yok malesef üstelik motor plakasız (köyde kullanıldığı için) motorun kavrama veya debriyaj sistemi nasıldır kendim değişim yapabilirmiyim?
Yardımcı link verebilirsenizde olur, internetten araştırdım vitesli modeller için bilgi var ama benim motor vitessiz skuter misali gaz fren... tek farkı zincir aktarmalı

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------

Kusura bakmayın konuyu yanlış yere açmışım

20km hızda gaz verince silkelemesi bilgisi tek başına yeterli değil. Düz yolda ve dik yokuşta tam gaz kalkış yapıp motorun kavrama gücünün ne durumda olduğunu bildirirseniz iyi olur.

Debriyajı değiştirmeniz mümkün ancak havalı tabanca olmadan baya uğraştırır. Debriyaj somununu tornavida ve çekiçle açanlar var.
Sizin motorun debriyaj sistemi normal cublardan farklı o nedenle yedek parçalar için hemen link veremiyorum.

20km hızda gaz verince silkelemesi bilgisi tek başına yeterli değil. Düz yolda ve dik yokuşta tam gaz kalkış yapıp motorun kavrama gücünün ne durumda olduğunu bildirirseniz iyi olur.

Debriyajı değiştirmeniz mümkün ancak havalı tabanca olmadan baya uğraştırır. Debriyaj somununu tornavida ve çekiçle açanlar var.
Sizin motorun debriyaj sistemi normal cublardan farklı o nedenle yedek parçalar için hemen link veremiyorum.

Silkeleme hemen hemen tüm hız aralığında ara ara yapıyor,
Hadi silkeleme farklı bir sebepten dolayı olsun fakat işin garip tarafı hareket halinde iken gazı açıyorsun motor devri artıyor buna paralel hızında artması lazım değilmi? Malesef hız bi 3-5 saniye sonra artmaya başlıyor eskiden böyle değildi gaza anlık cevap verirdi motorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------

İlk kalkışlarda kavrama nasıl dersen ben bir farklılık hissetmiyorum

Son düzenleme:
Benim vitesli cup'ta vardı aynı sorun debriyaj balatası değiştirince düzeldi her şey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar