resimleri temsili farklı bir firmanın resimleri getirirlerse nasıl olur bilemem ama şuana kadar hep çinli motor kullandım hiç başım ağrımadı aşırı ön yargılısınız sadece düzenli yağını değiştiriyorum motorumun yapabileceğinden fazlasını istemiyorum fıtı fıtı geziyorum çinliden japon özeni bekliyorsunuz
Ön yargılı olmadan yorum yapmaya her zaman özen gösteriyorum. Kaldı ki hem çevreden gelen tepkiler, hem kullandığım çin malı motosikletlerden edindiğim tecrübeler ile çin malı motosikletlerin (genellikle) ciddi sorunları olduğunu, üretiminin özensiz, hoş ve kaliteli görüntüsünün altına gizlenmiş ucuz malzeme kullanıldığını, motorlarının japon motorlarından daha iyi çevirdiğini (kaba tabir oldu ama sanırım demek istediğim anlaşıldı) fakat fren ve süspansiyon sistemlerinin bunu karşılayacak şekilde yapılmadığını, daha bir yaşına girmemiş modelin orjinal kafa grenajı hatta debriyaj balatasının dahi bulunamadığını, yetkili servislerinin tamirciden farkı olmadığını ve bazı durumlarda orjinal parça yerine emsalini kullandıklarını ve hatta önerdiklerini, ikinci el satışındaki sorunlarını... maalesef ki ilk alım uygun fiyatı haricinde hiçbir avantajı olmadığını söyleyebilirim.
Ne var ki benim de ilk motosikletim çinliydi, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez vida ve cıvata tamamlardım, bujisi dişlerini sıyırıp yolda giderken fırladı, arka jant göbekten eğriydi, değişelim dedik yenisini taksak o da eğri dediler. bütün bunlara rağmen gerçekten ön yargısız davranmaya çalışıyorum.
Sonuçta iyi bildiğimiz, japon malı sandığımız bazı motosikletler ve daha birçok markanın parçaları da çinde yapılıyor.