@kozmiktohum arkadaşım aslında çok basit ben kendim açtım. hemen tarif edeyim sana;
Gerekli Malzemeler;
1 adet matkap,
1 adet orta kalınlıkta metal matkap ucu
50 cm lik inşaat demiri(kalınlığı bizim egzostların ortasındaki borulardan küçük olacak)
pense yada kargaburnu ve düz tornavida (ıskarpina vazifesi görecek başka birşey de olabilir.)
eye.
Hazırsan Başlayalım
öncelikle daha rahat çalışman açısından sağ taraftaki çantayı ve demirini sökmeni önerimim sana.
matkapla egzostdan çıkan ince borunun çevresini (dıştaki Nikelaj boruya mimkin olduğunda yakın seviyede) birbirine yakın olacak şekilde delikler açıyoruz metal zaten çok yumuşak olduğu için hemen deliniyorlar. daha sonra bu delikleri ıskarpina yada düz tornavida ile birleştiriyoruz. birleştirme işleminden sonra (en sıkıcı ve uzun süren bölüm

) inşaat demirimizi egzost borusuna sokarak çizgisel ve dairesel hareketlerle sallıyoruz (ilk susturucuyu tutan puntoların kopması için) arada bir penseyle geri çekmeyi de ihmal etme tabi. puntolar kırıldıktan sonra pense yardımı ile boruyu çekip çıkartabilirsin. aynı işlemi diğer susturucu içinde yap. daha sonra estetik görünmesi için kalan çapakları eye ile almayı ihmal etme ondan sonra orijinalmiş gibi duruyor. Ben gebze Yenimahalle de oturuyorum istersen uygun bir zamanda buluşup bu konuda yardımcı da olabilirm hem de fotoğraflayıp siteye koyarsaka diğer arkadaşlarımız da yararlanabilir.
bunun dışında başka egszost açma yöntemleri de var onları da anlatayım yeri gelmişken;
bu işlem için çekiç ve egsozt borusu boyunda ucu sivri bir demir.(tüm 2 zamanlı motorcu ustalarında bulunur tıkalı egzostları açmak için) bu çubuk egzosta sokularak yavaş yavaş çekiçle tıklanarak son susturucuya kadar delinir. bu işlemde ses çok az değişiyor ancak zamanla değişiklik hissedildiği vurgulanıyor. ben egzostlarıma bu sistemi de uyguladım ancak sabredemedim ilk susturucularıda söktüm sesi tatmin edici düzeyde ancak ikinci işlem olarak ilk susturucuyu tutan puntoların bulunduğu perdeleri de sökmeyi planlıyorum.
eğer istersen kaydeettiğims sesi dinleyebilirsin bundan birkaç mesaj önce linkini vermiştim. yalnız kapalı ortamda çektiğim için sesi biraz yankılı çıktığından dolayı cross motoru gibi olmuş en kısa zamanda açık alanda çekip yayınlicam.
sağlıcakla