Selam arkadaşlar.
Tüm topici okumayı çok isterdim ama 52 sayfa

Oku oku bitmez.BU sayfadan başladım.Yazılmış çizilmiş olanlar var ise kusura bakmayın.
1 sene 14 gündür Mct 250 kullanıyorum.Sitede çoğu zaman motosikletini yeni alan arkadaşlar,hemen böyle başlıklar aça aça kanımızı iliğimizi kurutmuşlardı.Ama şu anda daha titiz davranılmış.Bende bir şeyler eklemek istedim.
Jant teli kırılması sanırım tüm Mct 250'lerde oluyor.Benim MaCiT'te de kırılma oldu (Arka tekerde).Bakımı ile berabere tüm jant tellerini 50 YTL ye değiştirttim.O günden beri sorun yaratmadı.
Depo kapağının yarattığı iğrenç ötesi tıngırtıya çok güzel çözüm bulmuş k@os arkadaşımız.Ben onu kendim yapmadım.Bugün servise verdim onlar helledecek.
Far ! Mct 250 üzerinde orjinal olarak 35/35 ya da 30/35 Watt ampul geliyor sanırım.Ve yolda görüş açınızın oldukça düşmesine neden oluyor.Bunun için yeni bir far almayı düşündüm ama malzemeciye gittiğimde yeni çözümler ürettik arkadaşla.Sağolsun çok yardımcı oldu.Yeni far yerine 90/100 Watt halojen ampul ve dişi yuvasını verdi bana =8 YTL tuttu.35/35 Ampul nerdeeee 90/100 Ampul nerdeee_? Henüz motosikletimi 5000km bakımı için servise bıraktığımdan dolayı bağlantısını yapamadım ama nasıl yapacağım konusunda fikir sahibi olmak için farın içini açtım,yerleştirdim.Bir çoğunuz biliyordur;bizim standart far ampullerinden farklı halojen ampuller.Şimdilik o şekilde duruyor.Yarın motosikletimi servisten alıp dükkana geldikten sonra bağlantısını sağlam bir şekilde yapacağım ve sizlere de yardımcı olabilmek açısından umarım fotoğraflayabilirim.
Akü ! Evet bu problem benim ömrümü yedi

Özellikle kış günlerinde Mct 250 üzerinde orjinal gelen aküler çok problem yaratıyor.Benim bıraktığım otoparkın yokuşta olması avantaj benim için.Vurdurtuyorum.Bunun içinde yeni kaliteli bir akü 15-30 YTL arasında temin edilebilir ve bizi bu zahmetten kurtarır.
Bujiler ! Motorun ateşleme yapmaması ! Eveeettt bana çok çektiren bir konu da bu.Motorumu sanırım 2000 km bakımlarından sonra falan servisten aldıktan sonra motosikletim marş basılmasına,cikle çekilmesine,benzin depo kelebeği açılmasına rağmen çalışmıyordu.
Zoraki çalışsa bile ,15-20 km den sonra stop edip tekrar çalıştırmak istesem de başarılı olamıyordum.8 tane buji yedim 3-4 gün içersinde.BUjilerde problem yoktu ama,bujlerin yağlandığını farkettim.Sitede konuyla alakalı bir başlık açtım ve yardım istedim.Sağ olsun;sanırım Makine nickli abimiz yardımcı oldu ve yağ deposundaki yağın fazlalığından kaynaklanabileceğini söyledi.Yağ deposunu kontrol ettiğimde hayretler içersinde kaldım.Motosikleti dik tuttuğumda yağ seviyesi haddinden çok fazlaydı.Motoru yan yatıra yatıra boşalttım.O günden beri bu problem de ortadan kalktı.
Vites atması.Sanırım bir çok Mct250'de bu problem var :silent: Benim motosikletim 2.viteste iken boşa atıyor sürekli.O problemi de yaz sezonunun sonuna doğru motoru servise bırakarak hallettireceğim.Vites boşta ve 2. vites arasındaki bir contanın ezilmesinden kaynaklandığını söyledi servis :silent:
Marş basmaması _? Burası çok önemli

2 gün önce motorumun marşı basmamaya başladı.Her şey normaldi ama marş ir türlü basmıyordu.Bende acelem olmasından dolayı yola çıkmak zorundaydım(Fethiye'den Denizli'ye).Vurdurarak hareket ettim ve yolda her moladan sonra bu şekilde yaptım.Kendimi marş kömürlerinin bittiği konusunda ikna etmiştim

Ama bu gün sabah otoparktan çıkarken marşın arkasındaki iki kablodan birisinin hafif çıktığını farkettim ve ileri ittirince marş bastı :cherry:
Stop ve park lambası problemi ! Bu da oldukça önemli bir konu ve aslında çok kolay halledilebilecek bir sorun.Yolda arkadan gelen araç tarafından farkedilmeniz açısından oldukça önemli bir parça park lambası.Ancak Mct250 lerde (Ya da sadece benimkinde) stop lambasının takıldığı yuva ve yuvanın durduğu parça birbirinden bağımsız.Yani hareketli.Hareket halinde muhtemelen sarsıntıdan dolayı stop lambası oynuyor ve yuva da hareket edince park lambasının temas ettiği ampul kısmı temassızlık yapıyor.Bu yüzden park yanmasa bile sadece frenlemede stop lambanız yanıyor.Çözümü;ampul yuvası ve onu tutan parça kenarlarına şeffaf silikon sıkmak.Sanırım bu çözüm olabilir ama ben denemedim.Benim stop kırık olduğu için komple değiştirteceğim.
Artçı koltuğununn verdiği rahatsızlık ! Uzun mesafe yolculukta artçınızı oldukça rahatsız ediyor bu koltuk.Çünkü çok küçük ve sisybarı çok kısa.En kolay çözümü;ebatı fazla geniş olmayan bir minderi artçının altına koyması.Diğer çözüm ise;sisy bar yapan yerlerde buna uygun koltuk yapılabiliyor olması.Sisybar ile beraber 150 YTL yi geçeceğini sanmam.
Sanırım bu kadar yeterli.Bu kadar şey yazdım ama sanmayın ki ben bu motosikletten memnun değilim.Beni hiç yarı yolda bırakmadı.BU saydıklarım da,zaten ufak tefek şeyler bence.Yani en azından 3500 YTL'yi hakettiğini düşünüyorum bu makinanın.
Saygılar.
Bu arada yeni gördüm;NickMenza kardeş;gidonu değiştirmeni tavsiye etmem.Piyasadaki bir çok cruiser model motosikletin gidonundan çok daha güzel.