önce bujini sök temizle tak sonra karbüratör hava ve kelebek ayarı kelebek ayarı aşşa yukarı 3 4 ayda bir bakım istiyor hava ayarı ise mct de hava ayarını tutturmak mesele ama şamandıra ayarın düzgün olsun gerisi kolay. 1 şamandıra 2 kelebek 3 hava 4 sibob 5 benzin muslugu. ustanın söylediği abes gelmesin dogru mctnin deposundan gelen hortum kalınlıkları dahi o karbüratör için küçük bence daha geniş olması lazım. ben motorumda bütün ayarları yüzlerce kez deneye deneye tutturduktan sonra o kanıya vardım. bence son ihtimal musluk olabilir. benin en güzel verim aldığım ayarlar kabaca hava ayarı sonuna kadar sık 3.75 tur aç ikisinide kelebek ayarınıda iki manifoldun ortasındaki vidadan ayarlayacaksın onuda emme manifoldlarına azımı dayayıp içime çekerek ikisininde eşit olmasını sağladım. kelebek ayarını yaparken vidayı her çevirmende kelebeği sonuna kadar aç bi anda bırak oyle dene çünkü yaptığın ayarın boşlugunu alıp oturması lazım. şamandıra ayarı ise karbüratörün alt kapakları sök hava ile temizle şamandıralara yandan bakarak aynı hizaya getir ayarı çok açarsan motor durdugu yerde benzin akıtır çok kısarsan deviri düşer. ama sakın üst kapagı söküyüm deme toplaması çok zor. yazım ve anlatım hatalarından dolayı özür dilerim vaktim birazkısıtlı. herkeze selam ve saygılar allah kaza bela vermesin insallah
---------- Post added at 00:49 ---------- Previous post was at 00:43 ----------
bence kullanımdan ve lastik havası çok büyük bi etmen. ben 7 8 bin km ne lastik patlaması nede tel kırma yaşadım yeri geldi üç kişi bindim yeri geldi dağ tepe kayalarda gezdim. bana kalırsa benim lastik kabaktı diş izi dahi yoktu ince oldugu için ve lastik havasının normalin biraz altında oldugu için hiç zarar vermedi sanırım isterseniz bide bunu deneyin. belkide bu söylediklerim bi totemdir