o civara indirmeye çalışıyoruz sağol kardeş
motor senın ustune ıse sıkıntı olmaz ehlıyet konusu yalnız ehlıyetsız cok dıkkatlı olun mutlaka muayenede kask da olacakosman mesaj atttım sana bakabilirsin..
apeksx Benim motor 2lt benzinle 60 km gidiyordu hemen hemen belkide daha fazla.sonra motorcuya bıraktım rolanti ayarını yükseltmiş 2 lt benzinle 40km gitti. aşagıdan kıstımm bende şimdi normale döndü.
Aliçoo Bizide muayne etmıyorlarsa ozaman gidip yaptırabilriim
Arkadaşlar benım mctnın fotolarını en kısa zamanda eklyicem kendıme göre degişik eklemeler yaptım vizeden geçmeyi beklıyorum onuda halletikten sonra arka çamurlugumu kısaltıcam.
Arkadaşlar herkese selamlar;
Cem sonunda sesin kaynağını buldum. Resimde yuvarlak içine aldığım vida yalama olmuş. Rahatladım yahu
http://img155.imageshack.us/img155/4874/mctdd.jpg
Resim alıntıdır bu arada arkadaşlar.
semih26 kardeş çatırt sesini biraz daha açarmısın bi anlam veremedım ben
sol yan kapağı aç bi bak krank üzerindeki dişlide sorun varsa zamanla krank milini eritebilirDaha öncesinde marşa bastığımda carrt diye bir sıyırma sesi geliyordu şimdilerde o kalktı ve yerini motor sıcakken her marşa bastığımda takk gibi sert bir ses aldı motor çalıştırıyor
ama hiç normal gelmedi
soğukken hiç bir sıkıntı yok motor iyice ısınınca yapıyor
Böyle devam etse başka sorun cıkartırmı acaba
Her zaman yapmadığı için unuttum gittiydiDostum keşke dün toplantıdayken söyleseydin, bi kaç kişi bakardık illaki bi anlayan çıkardı.
altanarikaza Ön tekerden gelen ses jant millerinden geliyor gailiba ben gevşekleri çok az gergiye alacak kadar sıkarak bulmuştum.
semih26 marş dişlisinde yada zincirinde bi sorun olabilir bendede oluyor umursamıyorum hatta statör değişimi için geçen gün sol kapağı açtım aklıma bile gelmedi bakmak
kardeşim ısınma konusuda yağdan olabilir yaz geldiği için biraz kalın yağ kullamamızda yarar var diye düşünüyorum 10 40 motor çalışmasa bile sıcaktan su gibi oluyo
sol yan kapağı aç bi bak krank üzerindeki dişlide sorun varsa zamanla krank milini eritebilirDaha öncesinde marşa bastığımda carrt diye bir sıyırma sesi geliyordu şimdilerde o kalktı ve yerini motor sıcakken her marşa bastığımda takk gibi sert bir ses aldı motor çalıştırıyor
ama hiç normal gelmedi
soğukken hiç bir sıkıntı yok motor iyice ısınınca yapıyor
Böyle devam etse başka sorun cıkartırmı acaba
sol taraf çok basit dikkat etmen gereken statör var dikkatli sök conta sağlam ise sol tarafa gerekmez conta takımı alırsan degişmekte yarar var. Sağ taraf kapak yağ dolu o yüzden önce yağı boşalt sonra aç. sağ tarafa conta gerekir aynı conta ile kapatsanda kaçırmaz ama sağlıklı olması için değiştir bence. Kapakların üzerine nasıl bi boya düşünüyorsun nikelajlı tutmaz ayağın çarpsa çıkarfatih kardeş motorun yan kapagını açmak basit bir işlemmi dikkat etmemiz gereken nedir bende motorun yan kapaklarını siyaha boyıcam fakat çekiniyorum sökmeye yeni conta takmak gerekiyormu _?