Peki şöyle bir durumla karşılaşan var mı?
Gidonu tutan aparatlar hafif kayık. Şekil ile anlatıcam.
2 numaralı tutacak çok az aşağıda. Şimdi bu 3 numaralı zemin hatalı delinmiş olabilir mi ? Yoksa zamanla bir kaymamı oldu ? Daha yeni gözüme çarptı çünkü eğrilik. Söküp bakmakmı lazım ? Fikri olan bir ÜSTAT ????
Motoru ilk aldığım günden beri böyle bir sıkıntı vardı ama ben unutuyordum söylemeyi ustaya..
Bir gün genel kontrol esnasında direksiyonda boşluk var senin onu da hallettim dedi..motoru aldığımda o eğriliğin düzelmiş olduğunu gördüm..
Motoru sürerken gidonu yamuk tutuyormuşsun ama motor düz gidiyor gibi bir his oluyor değil mi?
abicim alakası yok. marş dişlisi diye bişey yok. bizim marşımız zincirli ve alternatörün direk arkasında. yani şanzımanın ş sine bile uğramıyor. vitesin boşa geçmemesinin asıl sebebi birincisi MZ de dahil tüm makinalarda durduğu yer de boşa alma olayı çok zor zaten. Ben işi çözdüm hafif durmaya yakın çok rahat atabiliyorum. Bana göre vitesten atma ve boşa alamam sorunları tamamiyle debriyaj ayarı ve yağ ile alakalı.
Doğrudur Barış'ım..
Çok enteresan yav..
Hafızam beni feci şekilde yanıltıyor o zaman..Neyse..
Ama debriyaj balatası ve motor yağı değişiminden sonra %100 oranında kolaylaşmıştı vites geçişleri ve boşa atma olayı, orası kesin..