arkdaslar bızım motorlara en uygun yag hangisi deneyen ve bu konuda tecrubesı olan arkdasların koydukları yagın markasını soylesın ve oncekıne nazarn ne gıbı avantaj ve dezavantajları var soylesın bilgilenellim bilinçli bir sekılde yag degistirelim
Motorun çok şık duruyor

Ama Uğur abinin dediği gibi gidonun kontrolü zor olmuyormu manevra esnasında bende merak ettim..
Yağ olarakta kesinlikle tavsiyem,
Kış mevsiminde; CASTROL Power 1 - 10w40
Yaz mevsiminde; CASTROL Power 1 - 15w40
Ben öncesini bilmiyorum zira aldığım ilk günden beri bu yağları kullanıyorum..
Ama çoğu kişinin tavsiyesi de bu olacaktır..
Biraz pahalı bir yağ (30-35 TL arası x 2) ama kesinlikle değecek..
Bu arada arka lastiğimi garantiden değiştirdim bugün..
Güya garantiden değişen mevcut lastiğin yarattığı sıkıntıları buraya yazmıştım geçen günlerde..
Çıkan lastiği bir görmeliydiniz..Resmen iki parmağımla sıkınca dış lastiğin yanakları birbirine değiyordu..
Mondial(!) marka bu dış lastik şimdiye kadar gördüğüm en kötü lastikti..
Yenisi için servisim 2 alternatif sundu bana..
DURO veya UNILLI..
Ben UNILLI'yi tercih ettim..Üstüne 30 TL para vererek..DURO için fark istememişti servis..
DURO ve UNILLI'yi yanyana koyunca resmen UNILLI "al beni, al beni" diye bağırıyordu..
Lastiğin tabanı tamamen asfalt için üretilmiş görüntüde ve normalden biraz daha yumuşak gibi geldi bana..Aşınmayı arttırır sanırım ama yol tutuşu açısından bence uygun bir tercih oldu..
Gerçi servisten çıktıktan sonra 2 kez kaydırdım arka lastiği

Normal tabii..
Hele bir 50-100 km geçip lastik rodajı tamamlansın ondan sonra görüşlerimi yazarım bu UNILLI hakkında..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:19 ----------
Barış;
Bilader yeni lamba far tasını eritmiş..Bana bir tas ayarlarsın artık :mrgreen:
Ya da buna nasıl bir çözüm üretiriz?