Mondial Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

aebetüs arkadaşımmotorunu güle güle kullan

allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin

bu arada arkadaşlar hun arkadaşımız dişliyi değiştirmiş vede açık hava filtresi takmış motoru test ettim azıcı

ya bi motor bu kadar mı tatlı akar vibrasyon yok vites araları rahatlamış yığılma yok
kalkışta herhangi bi sorun yok

kaba tabirle kaymak gibi olmuş

ne 4600 mü heycandan klavyem sürçmüş :) 3600 diyecektim(3400 motor 200 plaka). sınavdan önce parayı ödedim salı akşamı teslim alıcam. inş.

yaw gebze de oturuyorum motoru kadıköyden aldım yani sadece o akşam eve götürmek için çıkacam trafiğe. sahilden tuzla oradan e-5 ve gebze yenimahalle olacak rotamız. inş. bir sorun çıkmaz.

onun dışında zaten ehliyeti alana kadar kalabalık trafiğe çıkmicam.
ödeme konusunda krediyi garanti bankasından aldım bireysel destek kredisi 36 ay istemiştim ancak yazımı okuyamadaıkları için 34 aylık yapmışlar :) 34 ay 152 ytl yatıracam. Totalde mebla büyük ama ödeme bittiğinde motor bana vereceğini vermiş olacak.

bu arada bayideki kırmızı motoru inceledim de o mct250 yazısı artık çıkartma değil kabartma gibi gözüküyor ama sanırım üstüne cila gibi birşey atmışlar. üstünü kapatıcaz artık başka bir çıkartma ile.
bu arada benim motorum ambalajında depoda bekliyordu. sanırım toplamışlardır. bir de arkadaşlar şu vekalet için notere kaç para vericez?

ayrıca tüm iyi dileklerini sunan arkadaşlara teşekkür ederim.
iyi geceler.

red

arkadaslar yakında motorumdan ayrılıyorum :salut:

okul nedeni ile istanbula gidiyorum ve motorumumemlekette bırakmak durumundayım...

bu yaz boyunca 2500 km yol yaptım mct'im ile ehliyetim olmadıgı için fazla acılamadım sehir içi ve 800 km lik bir kapadokya gezis ile sezonu kapattım...

seneye ehliyet alınca daha cok gezecegime inanıyorum....

motorum bana bu 2500 km boyunca hiç bir sorun cıkarmadı hiç yolda kalmadı...

degisen parca sadece mars rolesiydi onuda yıkarken ben fazla su tuttugum için ıslattım...

bujleride 2000 km de degistirdim...

bazı topiçlerde bizim motorların 10.000 km sonra dökülecegi yazıyor ben 2500km bindim motorum tık demedi....:cat:

sizin motorlarınız kac km de arkadaslar_?:silent:

yolunuz acık olsun selam ile...

arkadaslar yakında motorumdan ayrılıyorum :salut:

okul nedeni ile istanbula gidiyorum ve motorumumemlekette bırakmak durumundayım...

bu yaz boyunca 2500 km yol yaptım mct'im ile ehliyetim olmadıgı için fazla acılamadım sehir içi ve 800 km lik bir kapadokya gezis ile sezonu kapattım...

seneye ehliyet alınca daha cok gezecegime inanıyorum....

motorum bana bu 2500 km boyunca hiç bir sorun cıkarmadı hiç yolda kalmadı...

degisen parca sadece mars rolesiydi onuda yıkarken ben fazla su tuttugum için ıslattım...

bujleride 2000 km de degistirdim...

bazı topiçlerde bizim motorların 10.000 km sonra dökülecegi yazıyor ben 2500km bindim motorum tık demedi....:cat:

sizin motorlarınız kac km de arkadaslar_?:silent:

yolunuz acık olsun selam ile...

Selam,

Öncelikle iyi bir öğrenim yılı geçirmeni temenni ediyorum.

Bende sezon başından beri 4200 km yol yaptım.Arka jant tellerini,bujileri ve debriyaj telini değiştirdim.

Ama açıkçası 15 günde bir takım çantasını açıp tüm vidaların sıkılığını kontrol ediyorum.

Şu anda arka dişli takozum arızalı parça bekliyorum.(15 gün oldu ses seda yok)Bereket motorum yatmıyor.

Hoşçakal

Sevgili Journeyman

Hafta sonu Manisaya gittim(Senin Memlekete)Memleket dedim işyerinin orada olduğunu bildiğim için,yaklaşık 20 sende benim memleketimdi Manisa.

Artçım olmasına rağmen bir kez 4. vitese düştüm giderken.Canavar gibi 5. vitesle çıktım.Dönüşte 3. vitesle gelmek zorunda kaldım çünkü inanılmaz yağmura yakalandım.

Bunları sana küçük arka dişlinin ne gibi farkı olduğunu bilmen için yazdım.Belki sen yolun tamamını 5. vitesle çıkıyorsundur.

Selamlar

Sevgili Journeyman

Hafta sonu Manisaya gittim(Senin Memlekete)Memleket dedim işyerinin orada olduğunu bildiğim için,yaklaşık 20 sende benim memleketimdi Manisa.

Artçım olmasına rağmen bir kez 4. vitese düştüm giderken.Canavar gibi 5. vitesle çıktım.Dönüşte 3. vitesle gelmek zorunda kaldım çünkü inanılmaz yağmura yakalandım.

Bunları sana küçük arka dişlinin ne gibi farkı olduğunu bilmen için yazdım.Belki sen yolun tamamını 5. vitesle çıkıyorsundur.

Selamlar

Teşekkürler.....aslında aklımdan geçiyordu sana sormak sen benden önce davrandın..kalbin temizmiş abi, sağol...

dediğim gibi, 5000 km servisini bekliyorum....arka dişliyi de alıp gidicem ve değiştirticem....zaten sabah veriyorum akşama teslim alıyorum motoru...

Bu arada Manisa da Süleyman Usta var Kenan Evren Sanayi de...benim servisim...harika iş çıkartır , aklının bir köşesinde kalsın diye....

Bu arada benim sıpa da 4200 e geldi dayandı...
Değişen şimdiye kadar sadece bujiler...umarım böyle sorunsuz devam eder....

Selamlar, sevgiler herkese...

Ayrıca İzmir deki sevgili MCTciler; hiç olmazsa MT toplantıları var çarşambaları, orada bari bir araya gelip tanışalım desem....:cat:

aebetüs arkadaşımmotorunu güle güle kullan

allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin

bu arada arkadaşlar hun arkadaşımız dişliyi değiştirmiş vede açık hava filtresi takmış motoru test ettim azıcı

ya bi motor bu kadar mı tatlı akar vibrasyon yok vites araları rahatlamış yığılma yok
kalkışta herhangi bi sorun yok

kaba tabirle kaymak gibi olmuş

Metin, sen ne yaptın kaptan? değiştirdin mi arka dişliyi ?

Son düzenleme:
bende arka dişliyi bir kaç diş ufaltayım diyorum ama kalkışı ağırlaşacağı için hep cayıyorum...

beyler sonunda arka dişliyi ufalttım cumartesi yoğun uğraşlarım sonunda orjinali 34 diş olan dişlmi 30 dişli ile değiştirdim ve ardından 55 km uzun yol yaptım yorumlarım ise sadece ilk kalkışta biraz ağırlaşma var onuda hissetmek zor iki kişi olunca farkedermi bilmiyorum tek kişide fark yok 80 den sonra titreşime başlıyan motor 100km den sonra başladı yanı eski dişli işe 80km hızla giderken şuanki dişlide 100km hızla gidiyosun benim görüşüm süper vites aralıkları genişledi keşke fabrika çıkışı böle olsaydı ama buda bi çözüm
benim tavsiyem arka dişliyi mutlaka taktırın uzun yola gidenler hemen taktırsın hem yakıt hemde hız farkediyor.

Herkese selamlar arkadaslar...
Yaklasık 10 gundur motorum calısmıyor. Marsa basıorum ateslıyor fakat bir turlu almıyor. Sonuc olarak aku bitiyor ben vurdurmak zorunda kalıyorum. Vurdururken bazen calısıor ama gaz yemıor gaz verdıgımde bogulup yenıden istop ediyor... Bujiden dir diye buji aldım ikisinide degıstırdım ama genede sorunum bitmedi. Lütfen yardımcı olunn.. Tesekkurler

Herkese selamlar arkadaslar...
Yaklasık 10 gundur motorum calısmıyor. Marsa basıorum ateslıyor fakat bir turlu almıyor. Sonuc olarak aku bitiyor ben vurdurmak zorunda kalıyorum. Vurdururken bazen calısıor ama gaz yemıor gaz verdıgımde bogulup yenıden istop ediyor... Bujiden dir diye buji aldım ikisinide degıstırdım ama genede sorunum bitmedi. Lütfen yardımcı olunn.. Tesekkurler

kardes yarın akun doluysa motorun başına git sadece jikleyi cekip marsa bas gaz verme ama bakalım değişiklik olacakmı

motorun zaten iyice boğulmuştur.karburatordeki benzini bi boşalt önce.sonra sadece jikleyi çek ve öyle çalıştır gaz verme!!! karburator ayarına da bi baktır derim...

savgili KARDEŞLER

arka dişli 31 dişli ile değiştirdim izlenimlerim
motoru tam test edemedim ama olduğu kadarını anlatayım

31 dişli ile kalkış azıcık ağırlaştı ama sorun yok 30 dişli ile dahada zorlasşır mutlak

motora bindiğimde motorumu ben bile tanıyamadım tüm alıştığım vites araları hızlanma çok farkjlı idi

motorun ivmelenmesi hızlanması düz yol anlamında biraz düştü ama bu çok büyük bir kayıp değil

çekiş çekiş yönünden biraz düşüğş gözlemledim gibiydi ama herzaman 4/te çıktığım yokuşu 3te çıktım sonradan düşündüö dişli ufaldı heralde 3 te çıkacaksın diye

sürat nanay dostlar 120 km max hız yaptım

kıpraşım 100 km den sonra aynı değişiklik yok

yakıt düüşşttüüüüü...uyaşasın

önceden 80-90 km ile giderken motor kendini yırtıyordu şimdi 100 km ile giderken kayıyor sadece

ama anihızlanma diye birşey vardırya işte o azaldı

Selam
evet metemen 30 dişli ile kalkış ağırlaştı bunu yokuşlarda daha iyi anlaşılıyor iki kişi daha denemedim eğerki iki kişide çok zorlarsa motor dişli sayısını yükselticem yeniden bir dişli yaptıracam.
saygılar.

ewt arkadaşlar motorumun plakası da çıkmış bugün iftardan önce teslim almaya gidiyorum uzun bir yolumuz olucak umarım bir sorun çıkmazç kaskı montu önceden işyerine getirmiştim neyseki. çantamda halat kilit bile var :)

Arkadaslar dediklerinizi daha oncede yaptım zaten. Tahmin ediyorum Karbüratorde sorun var jikle falan degıl mevzu yani neyse bugun servisten biri ile konustum gelicek insallah kolay hallolacak bir seydir. Teşekkür ederim hepinize

dün itibariyle ben de mct 250 me kavuşmuş oldum şu an 55 km de ilk izlenimlerim,

kornam çalışmıyor yolda farkettim

arka frene basıldığında fren lambası yanmıyor.

bir de yan çantaları bize takmadan teslim ettiler bunları takmak kolay mıdır?_

bahzedilen titreşim benirahatsız etmedi de arka koltuk bayağı bir sert ve küçük ayrıca depo kapağı zırıltısı var onun dışında bir sıkıntım yok. dün fazla zorlamadık ama 90 ı gördük sahil yolunda.
herkese keyifli sürüşler.

Kazasız Belasız

Merhaba,

öncelikle hayırlı ve uğurlu olur inşallah. Güle güle kullan.

1000 km ve üstüne çıkana kadar fazla yüklenmemeni önemle tavsiye ederim!
Rodaj sürecini dikkate almazsan, yatak ve pistonların aşırı derecede ısıtarak aşınması ya da yanmalarına neden olarak Motosikleti gerçekte ulaşacağı güç ve kapasitesini ortadan kaldırısın!

Motosikleti ilk çalıştırdığın an 1-2 daika ısınmasına müsaade et.
İklim soğumaya başladı daha da dikkat etmek gerek.

Sözünü ettiğin teknik sorunlar 3-5 dakikada çözülecek türden! genelde switch ya da şaltere takılan soketlerin gevşek olmasından kaynaklanabiliyor servis hemen çözer.

Servis istemen durumunda çantaları da takmakla yükümlüdür!!!!
takarkan kılacaklardan garanti kapsamında telafi istemen mümkün olmayacak!
Seris Motosikleti yzde 100 monte edilmiş, kontrolü yapılmış halde teslim etmekle yükümlüdür.

Selamlar,
Özer

dün itibariyle ben de mct 250 me kavuşmuş oldum şu an 55 km de ilk izlenimlerim,

bahzedilen titreşim benirahatsız etmedi de arka koltuk bayağı bir sert ve küçük ayrıca depo kapağı zırıltısı var onun dışında bir sıkıntım yok. dün fazla zorlamadık ama 90 ı gördük sahil yolunda.

@özer tavsiyelerin içi teşekkür ederim. dün kornaya giden soketleri kontrol ettim ancak çalışmadı. birde çok zorlamamıza rağmen varolan ısısı beni tedirgin etti egsoztların soğumasına rağmen motor geldikten 1 saat sonra bile neredeyse aynı sıcaklıktaydı.

ben motoru beyaz eşya satan bir yerden aldım çünkü o saatte başka bir bayi açık değildi. neyse ben bu çantaların isteğe bağlı takıldığını bilmiyordum bilseydim ödeme yaparken söylerdim. şimdi bide servis parası ödiicez 2 günlük motora!

neyse bu şekilde de güzel duruyor ama çantalar bana lazım olacak diye düşünüyordum.

bir de bu ısınma olayına yağında sebep olabileceğini düşünüyorum. acaba ilk bakımı beklemeden yağını değiştirsem bir sorun olur mu ?

selam
hayırlı olsun allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin

ufak tefek arızalar olabilir bunlar çözülmeyecek şeylerde değil zaten kendi başına kurcalayarak bile çözebilirsin.

saygılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar