Mondial MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

• 151 RS

Oy: 445 61.0%
  • 151 RSİ

Oy: 57 7.8%
  • ASYA 150T

Oy: 58 8.0%
  • SUKIDA

Oy: 10 1.4%
  • WUXY

Oy: 12 1.6%
  • DİĞER

Oy: 147 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    729
imiş abi askerliğin :bounce: eğer askere gidince o kamyonu görürsem çekerim şuan ford 2524 vana egzoz sesi hoşuma gidiyor :queen: :queen: benim arkadaşımda şuan asker mercedes unimuck kullanıyor...bölünmüştür abi şase o motora iyi bile dayandı

:mrgreen: benimki 26.281 di
t122man26281.jpg

arkası böle değil de brandalı kapalıydı benimki

131070201z1953reostudeb.jpg

REO dediğim de bu, Allah biliyor kaç modeller. çalışmayanlara eter koklatırdık karbüratörüne..100 lt lik depoyu 1 saatte bitirir egsozundan alev atar tam bir american :mrgreen:

unimog da bu
unimog2.jpg

ne kamyon ne jeep arada bişey, çok güzel ara gaz yer, dağ bayır tırmanır buda :mrgreen:

ohooo askerlik - kamyon hepsi bir arada motor merakınız bitti herhalde kamyon aşkı başladı demek tokatlı 8 vites :queen:

ohooo askerlik - kamyon hepsi bir arada motor merakınız bitti herhalde kamyon aşkı başladı demek tokatlı 8 vites :queen:

motorlu araç merakı diyelim

bende hiç yok olmadı bu istek, neyi kullanma şansım olduysa ona yoğunlaştım ama biri diğerinden çok çok fazla olmadı. ben kullanayım da o makinayı ne oldugu önemli deil.. motor merakımız en güncel olanı ama şuan motorcuyuz, iki teker dolaşıyoruz hergün :cat::bounce::cat: telaşa mahal yok ;)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:42 ----------

çaf çuf o vitesi tokatlaması ve vitesi değiştir değiştir bitmemesi çok hoştu ama :mrgreen::queen:

6 teker, 4 teker , 2 teker.... bakalım ne zaman tek teker de dolanabilicez yollarda :queen:

5cbyom.jpg

hayat bizi kamyoncu olmaya zorluyor :)

149oabo.jpg

bu resmi manisa alaşehirde çekmiştim :bounce:

ben bu tür şekil kamyonlarında hastasıyım :bounce: zaten kendi mesleğimde makine teknikerliğinde istediğim ücreti alamazsam iki arkadaş kamyon alıp nakliye yapcaz güzel para var koşturana işini bilene :bounce:

hehe axorun da plakası BT :p

harbi çok güzeller ve yüksekte oturup kamyon sürmesi çok ama çok zewkli bişey,sadece aynalara bakarak geri geri gitmek virajı geniş almak falan filan :queen:
her aracın kendine göre bi tarzı ve güzelliği war :cat:

abi istanbul izmir arası çalışan kamyoncular çok manyak kullanıyo adam kamyonla bi nevi makasa giriyo bi sefer arkadaşla gördük adam hatalı sollama yaptı kamyonla feribotta denk geldi konuştuk bu yollar sakin gitmekle bitmez dedi eee abi ya kurtaramasaydın dedik alıştım artık yemicek yerde yapmıyom dedi :queen:

abi istanbul izmir arası çalışan kamyoncular çok manyak kullanıyo adam kamyonla bi nevi makasa giriyo bi sefer arkadaşla gördük adam hatalı sollama yaptı kamyonla feribotta denk geldi konuştuk bu yollar sakin gitmekle bitmez dedi eee abi ya kurtaramasaydın dedik alıştım artık yemicek yerde yapmıyom dedi :queen:

kendine göre yiyecek , yemiyecek malesef arkadan yada karşıdan gelene göre deil, bırak motorluyu arabayı dahi görseler sanki yokmuş gibi üstlerine kırıyolar. nasıl olsa kaçar yada durur mantığı :pr:

neyse biz tekrar motorlara dönelim, nasıl gidiyor? sıcaklarda şişiyor mu motorlarınız war mı arıza aksaklık yada memnuniyet :)

ben mesela geçenlerde borcuna karşılık tanımadıgım bi motorcudan arka balatamı deiştirdim. balatayı takarken 10-15 damla hidroliğimi akıttı, dedim sorun olur mu bu yok dedi bişey olmaz, neyse taktı balatayı gittim. ertesi gün artçım arkamda yokuş aşağı freni bir sıktım ki tutmuyor :pr::pr: ön frenle durmak zorunda kaldım Allahtan önüme bişey çıkmadı. sonra koku geldi balatadan. tabii hemen koştum takan yere başka bir usta wardı dedim böle böle, direk hidroliği eksilmiştir dedi. açtı hidroliği tamamladı ayarını yaptı halletti ama bu seferde balatadan ses geliyor. hafif fren yaparken ve çok yavaş giderken cır cır azda olsa ötüyor acaba balata biraz incelince ses gidermi:silent:
bide balatanın motoru tuttuğu düşünüyorum, gazdan elimi çektiğimde motor bir yığılıyor şöyle öne doğru eskiden olmazdı bu. ama ön frene de hiç elimi koymaz oldum çünkü 2 kişi iken bile zınk diye tutuyor arka fren.......

kendine göre yiyecek , yemiyecek malesef arkadan yada karşıdan gelene göre deil, bırak motorluyu arabayı dahi görseler sanki yokmuş gibi üstlerine kırıyolar. nasıl olsa kaçar yada durur mantığı :pr:

neyse biz tekrar motorlara dönelim, nasıl gidiyor? sıcaklarda şişiyor mu motorlarınız war mı arıza aksaklık yada memnuniyet :)

ben mesela geçenlerde borcuna karşılık tanımadıgım bi motorcudan arka balatamı deiştirdim. balatayı takarken 10-15 damla hidroliğimi akıttı, dedim sorun olur mu bu yok dedi bişey olmaz, neyse taktı balatayı gittim. ertesi gün artçım arkamda yokuş aşağı freni bir sıktım ki tutmuyor :pr::pr: ön frenle durmak zorunda kaldım Allahtan önüme bişey çıkmadı. sonra koku geldi balatadan. tabii hemen koştum takan yere başka bir usta wardı dedim böle böle, direk hidroliği eksilmiştir dedi. açtı hidroliği tamamladı ayarını yaptı halletti ama bu seferde balatadan ses geliyor. hafif fren yaparken ve çok yavaş giderken cır cır azda olsa ötüyor acaba balata biraz incelince ses gidermi:silent:
bide balatanın motoru tuttuğu düşünüyorum, gazdan elimi çektiğimde motor bir yığılıyor şöyle öne doğru eskiden olmazdı bu. ama ön frene de hiç elimi koymaz oldum çünkü 2 kişi iken bile zınk diye tutuyor arka fren.......

abi balata spreyi al tozdan ötüyodur balataların tozdan da frenlemiş gb oluyo yeni balatalarda eğer sprey frenlemeyi gidermezse balataları çok sıkı takmışlardır.....valla benim kaporta iyice gitti peder bey sağolsun :pr: arka stop üzerindeki kapağı kaç yerden kırmış bilmiyorum kırık olan grenajların iyice anasını ağlatmış :pr: motor benzin filtresinden benzin akıtıyo günde 10 damla filan :pr: motor boşta yokuş indiğinde gaz verdiğinde istop ediyo bazen :pr: motoru çalıştırdığımda motor sıcaksa rölantide istop ediyo :pr:..........bu gün dedim motoru yaptırmam lazım sandı ondan para isticem motor gayet güzel çalışıyo saatt gibi dedi :queen: bende dedim benzin akıtıyo fazla doldurmuşlardır depodan akmıştır dedi istop ediyo dedim bende etmiyo dedi :queen: param var yaptırcam dedim ii dedi bende içimden nasıl olsa sen eşşek niyetine biniyon senin için hava hoş dedim....yarın bir gün ben staja filan gidince motorun iyice canına okur

abi balata spreyi al tozdan ötüyodur balataların tozdan da frenlemiş gb oluyo yeni balatalarda eğer sprey frenlemeyi gidermezse balataları çok sıkı takmışlardır.....valla benim kaporta iyice gitti peder bey sağolsun :pr: arka stop üzerindeki kapağı kaç yerden kırmış bilmiyorum kırık olan grenajların iyice anasını ağlatmış :pr: motor benzin filtresinden benzin akıtıyo günde 10 damla filan :pr: motor boşta yokuş indiğinde gaz verdiğinde istop ediyo bazen :pr: motoru çalıştırdığımda motor sıcaksa rölantide istop ediyo :pr:..........bu gün dedim motoru yaptırmam lazım sandı ondan para isticem motor gayet güzel çalışıyo saatt gibi dedi :queen: bende dedim benzin akıtıyo fazla doldurmuşlardır depodan akmıştır dedi istop ediyo dedim bende etmiyo dedi :queen: param var yaptırcam dedim ii dedi bende içimden nasıl olsa sen eşşek niyetine biniyon senin için hava hoş dedim....yarın bir gün ben staja filan gidince motorun iyice canına okur

niahhahaha :queen::queen: baban mı war derdin war arkadaş yaw :mrgreen: walla sıcak havalarda bizim motor yorgun düşüyor bunu fark ettim, gerçi hava filtrem de tıkalı sanıyorum ama 2 kişiyken motor biraz çekişten düştü gibi. ama havalarda harbi çok sıcak bizim motor yağ soğutmalı. walla durdugu yerde benim bile bir dolu sağda solda çatlamış yer war, güneşin altında dura dura dökülüyo grenajlar :pr:

yaptırırsın cillop gibi binersin yine kardeşim sıkma canını :cat:

ne yapacan ne de olsa insanın babası benimkide öyle marşa basmayı bir türlü öğretemedim illaki çalıştırırken gıy gıy gıy yaptıracak gaz verip çalıştır diyorum bu seferde gazı yarıya kadar açıp çalıştırıyor çalışıncada bu diyo altımdançıkıcak gibi çalışıyor diyo e dedim azcık gaz verip çalıştır az veriyom zaten diyor yani ne desek boş anca kendi motorumuzu ileride aldığımız zaman rahat ederiz :queen:

öyle olcak galiba alcam bir racer al bin dicem :queen: gerçi benim babam onuda sürmeye kalkar :queen:

evet arkadaşlar bu havalarda dip gaz gitmeyelim.motorumuz hava soğutmalıdır fanla soğutulduğu için dışardan sıcak havayı alıp içeriye üflüyor buda hararete hararette çekişten düşmeye sebeb oluyor.heleki 2 kişi binildiğinde çok dikkat edin sakın yokuşlarda sıkışmasın.umarım hepimiz doğru numaralı yağlardan kullanıyoruzdur.hepinize hayırlı sürüşler.

ya tabiki sıcakta çok etkileniyor özellikkle hızlı gidenler için sorun yaratabiliyor

yani sıcak bizim motorun bir nevi düşmanı kayış bile sıcaktan kendini salıyor kalkışta rampada belli oluyor

evet arkadaşlar bu havalarda dip gaz gitmeyelim.motorumuz hava soğutmalıdır fanla soğutulduğu için dışardan sıcak havayı alıp içeriye üflüyor buda hararete hararette çekişten düşmeye sebeb oluyor.heleki 2 kişi binildiğinde çok dikkat edin sakın yokuşlarda sıkışmasın.umarım hepimiz doğru numaralı yağlardan kullanıyoruzdur.hepinize hayırlı sürüşler.

kesinlikleeee.. geçen arkamda kız arkadasım çok dik olmayan bir yokuşu çıkarken 40 ı geçmedi motor, aha dedim bişey oldu fazla sıkıştırmadım gerçi ama çekişten düştü motor, ayrıca yeni taktırdıgım balatalar da biraz tutuyor tekeri. Allahtan yağı kalın koyduk, bide ben kısa sürede bitecekse işim mesela yengenizin işi önünde beklerken we onu ewinin önünde bırakırken falan stop ta edemiyorum, bu havalarda soğuması 30 dk yı bulur çünki hepten eziyet oluyo garibime :salut::salut:

ya sıcak ta bu olanları hepsi normaldir benim bile canım sıcakta yürümek istemiyor motor nasıl istesin

karbüratör alacağım en sonunda olmayacak böle bazen stop ediyor bazen gazlı çalışıyor yan ayak açıkken hep ileri zor ediyor dağıtacaz motoru bi düşsse ne kaporta kalacak ne bişi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar