Arkadaslar ben 12-6-2010'de Turkiye'ye gelicem, motor 2 sendir yatiyor simdi motor buyuk ihtimal calismiyacak diye dusunuyorum, benim elimden gelecek neler var? Bir sekilde calistirmam lazim o motoru :mrgreen: arkadaslar ile iddiaya girdik, onlar calistiraman dediler bence siz görursunuz dedimsimdi bana yardimci olun sunlari bir rezil ediyim:wiinkk:
selam millet
babaha ; akünün bakımını yaptır suyu eksildiyse ilave et öyle şarj et.olmazsa akün bitmiş demektir
banarlı ; piston silindir orjinal mi 30.000km de ?
Cok dogru bir konu arkadasim. Buyuk konusmayim ama bugun hic bir cinli motor yok 150cc sinifinda 140km/h yi birak 120km/h vuracak gucte. Mondial'in 151 rs ve 150 hs modelleri en fazla, tas patlasa 90km/h hiz yapiyor. 7,5 beygir bir motorun 120km/h gibi bir hiza ulasabilmesi zaten biraz zor. Eher 180cc 20beygir gucundeki Gilera runner 180 120-140 arasi yapiyorsa bizim motorlar 7,5 beygir degil 15-20 beygir arasi olmasi lazim, mondial bizi kandirdi mi napti :mrgreen:, youtube'den görursunuz 200cc, egsoz, hava filtresi, sanziman, akliniza ne gelirse cinli 150cc scooter 100-110km/h yapiyor (55mph-60mph arasi 55 * 1,61) , buda GPS ile dogrulanmis, ibre km'si degil. Bizim motorlar Honda'nin 20 sene önce ''en mukemmel scooter motoru dizayni'' GY6 tipi motor kullaniyor, Honda bu motoru beygir icin degil, NM/tork icin uretmis, yani bizim motorlar ilk bastan sehir ici suru icin dizayn edgilmis hiz icin degil.
eee biz ibre 100 gösterirken kaçla gidiyoruz pekii:silent: :queen:
çalışır çalışır hemde öyle bir çalışırkiii
ama yapman gereken bir şey var depodaki benzini boşalttıysan hortumda kalan benzin mutlaka kuruyup hortumu tıkamıştır çalıştırmadan önce deponun kapağını aç kuvvetlice üfle daha sona benzin filtresini sök o borularıda elinle bastır biraz tıkanıklık gitsin sonra benzini koy aküyü bi elektirkçiye ver mutlaka bitmiştir çünkü en son olarak bu anlattıklarımı yaptığını düşünerek yazıyorum kontak kapalıyken yavaşça ayakmarşına 2-3 kere bas bi pistonçevrilsin ondan sonra kontağı aç 30 saniye bekle ver coşkuyu mutlaka çalışacaktır.
walla ben arkamda kız arkadasımla 150 kilo iken, paketçi motorlar ile kafa kafaya kalkıp gidiyorum(ya honda ya yamaha oluyolar) tek başıma arkasından yetişemediğim de bir araç yok trafikteşehir içinde zaten 100 weya daha fazla nerde yapılacak. o bakımdan son hızının pek bi önemi yok bnm için gidişinden gayet memnunum. mercedes almadığımın da farkındayım zaten :cat:
151rs nin km saatinin içini görmüştüm gördükten sonra anladımki o ibre 180 bile gösterir, sizelere en basit tavsiyem honda civic ve citroen c serisi araçların digital km leri ile yolda kıyaslama yapın belli bir mesafeden rahat okunuyor yada şöyle de olabilir bir ybr125 e 80km/h de sabit gitmesini söyleyin ve ona yetişmeye çalışın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:17 ----------
mantıklı bir yazı :cat:
151 rs belki 140 130 yapmaz ibresi yanlış gösterir ama birçok japon scooterı ve nerdeyse tüm 100 lük cub ları yer. bu arada numan arkadaşım farları yakmasına aldanmayın ampuller çok düşük bir enerji harcadığından bitmiş bir aküde ampülleri yakar. akün mutlaka boşalmıştır.
Banada öyle geldi, arabadan takviye edebilirmiyiz enerji yada bir elektrikciye götururuyum mu akuyu?
''birçok japon scooterı ve nerdeyse tüm 100 lük cub ları yer'' cok dogru!