RAPTOR666' Alıntı:
oke sağolasın senin başına gelen musluk sorunu şindi bana da geldi sorun aynı senin dediin musluğa bi bakiim ama anlamadıım benzin hortumu bitane diilmi çıkartınca nasıl alıyo benzini:silent:
bi soru daha hava filtresinin kutusunun içinde hava alması için bırakılan 3 tane deliğin birisini tıkayan beyaz bi sünger vardı o nedir ben onu söktüm çok bişe biliyomuş gibi nedir takiimmi geri luzumlu bişe olmasın bide ama gidişte filan bişe değişmedi
diespiter
tosunum sen siyahını al o motorun gerisi boş bende mavi var ama olsun sen siyah al kıyak olur
Dostum bu konuyu daha önce yazmıştım sanıyorum ama kısaca anlatayım:
Scooterların benzin musluğu otomatiktir.Bizimki de öyle.3 giriş var,birisi depodan geliş ki motor çalışmazken yaylı diyafram kapatır ve benzin geçişini engeller.İkincisi ise karbüratör şamandıra haznesine gidiştir ve çalışmayınca benzin alamaz.Üçüncüsü de motor çalışınca oluşan vakum ile musluk içindeki diyaframı açmak için olandır ve manifolta bağlıdır,devamlı emildiğinde diyaframı çekene kadar müsaade eder,sonra tıkanır ve buradan motora ekstra hava gitmez,diyafram musluğu açmış ve motora benzin geçişi başlamıştır.
Eğer bu diyafram yırtılırsa musluk tarafından değil dehava emiş tarafından emme manifoltundan motora aşırı benzin emilir ve çalışma sapıtır,gaz yemez,boğulur v.s.
Bu diyaframın yırtık oldup olmadığını hortumun manifolt ucunu söküp emerek anlayabiliriz.Eğer benzin geliyorsa yırtıktır.Normal hali: emilip dilimizle tıkayınca sürekli dilimizi emmesi gerekir.
Olay bu (amma kısa anlattım ha

)
Hava filitresi içindeki süngerleri koyun çünkü gerekliler.sade filitre motora yeterli vakumu yaptıramıyor,iyi gaz yemiyor.Bu motorlarda vakum ile gaz açan değişik ve mükemmel bir karbüratör var.Şuna benziyor istediğiniz kadar ısrar edin,misafir istediği kadar yer.