Mondial MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

• 151 RS

Oy: 445 61.0%
  • 151 RSİ

Oy: 57 7.8%
  • ASYA 150T

Oy: 58 8.0%
  • SUKIDA

Oy: 10 1.4%
  • WUXY

Oy: 12 1.6%
  • DİĞER

Oy: 147 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    729
kahraman34' Alıntı:
motor 2,500 km'de- gazı normal veriyorum 80-90 km arası - kilom 80 - motor deposu boşken 10 ytl alıyorum tekrar boşalıncaya kadar,tabi tam boşalmıyorda az bi şey kalıyor 3-5 km gidecek kadar, benzin harcamasından acayip memnunum. :cat:

Dostum şartlarımız eşit değil; Motor 300 km'de,gazı bol veriyorum,kilo 105, daima fulleyerek ölçüyorum,Belki yakıtı biraz daha düşürebilirim anca 3 lt/100 km nin fazla da aşagısına düşeceğini de sanmam,emin değilim.

Diğer arkadaşlar ne yakıyor acaba,deneyen varsa yorum bekliyoruz.

motorinn, Bilgilerr için çok saol dostum .Bende bugün öğlen sirkeciye indim alarm fiyatlarını sordum yanlış hatırlamıyosam 40 ytl ve 50 ytl ye (montaj hariç) 2 çeşit vardı .Heralde ortalama fiyatlar bunlar... :cat:

rodaj'daki motoru neden son gaz'da kulanıyorsun anlamadım rs'lerde rodaj süresi yokmu asya 1000 km'ye kadar 50-60 km'yi geçmeyi pek tavsiye etmiyor,malum motorun ilerisdeki performansını baya bi etkiliyor. :silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bana 2500 km boyunca 70 le git maks dediler.

Arkadaşlar elinde Mondial 150 RSI resmi olan varsa foruma bi şeettirebilir mi lütfen... Bir de sorunu olmayanların doğal olarak olanlardan daha az bunu ifade etme gereği duyacağı düşüncesiyle avunmaya çalışıyorum ama bu 150 RS'ler çok mu sorun çıkarıyo? Ben almayı düşünüyorum. Şöyle göhsünü gere gere "Al abi. Okadar kusur kadı kızında da var.Cillop gibi motor." diyebilecek mondialciler iki satır karalayıversin. Bayi olmasın ama!

Şu an yazmış olduğun sayfanın en başına dönersen RSİ görebilirsin mavi renkte olan .. Evet ben o dediğini yapıyorum .. Bir bayii değilim ama tüketici gözüyle mondiali al derim .. :cat: Gerisi bu başlık altında yazılanları ilk sayfadan itibaren okursan ne denli haklı olduğumu göreceksin .. :cat:

kahraman34' Alıntı:
rodaj'daki motoru neden son gaz'da kulanıyorsun anlamadım rs'lerde rodaj süresi yokmu asya 1000 km'ye kadar 50-60 km'yi geçmeyi pek tavsiye etmiyor,malum motorun ilerisdeki performansını baya bi etkiliyor. :silent:

Aslında doğru değil tabiiki en iyi rodaj senin de yazdığın gibi uzun periyotla motoru alıştırmaktır.Şöyle diyebiliriz.ilk 300 60km/h,sonraki 300 70km/h,sonraki 80,sonraki.....vs.,2 kere yağı değişince olay tamamdır.Tüm talaşı temizlemiş olur.Ben biraz acele ediyorum,yanlış yapıyorum.Ama ilerde krank bilyaları,biel kolu vs. yi de değiştirmeyi(daha kalitelileriyle) de göze alıyorum,bunu da söyliyeyim.

Hakketten motorinn. Nooldu şu alarmın markası. Ya da en azından tam olarak nereden aldın. Anahtarına bakıp bulabiliriz belkim! Güle güle kullan şıkmış bayaa.

Arkadaşlar alarmın kutusu ve markası resimdekinin aynısı fakat ben takmadan resmini çekmediğim için aşağıdaki resmi netten bulup yayınlıyorum.Anahtarımın resmi önceki sayfada vardı diğer farkı da siyah yuvarlak bir hoparlör daha var gerisi resmin aynısı ,Göztepe MotoRS'de var bilginize...
image2100vx.jpg

arkadaşlar motor için alarm alabileceğim alışveriş siteleri bileniniz varmı acaba, benim serviste yok başka yerede gidip araştırmaya fırsatımda yok biran öncede alıp takmam lazım yer olmadığı için zat dışarda kalıyo, gecede gözüme uyku girmiyo, alarmı takarsam biraz olsun içim rahat edecek, cevap verebilen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Motorin RSİ konusunda aslında bayiilerinde bir bilgisi yok sadecee mavi renk olmadığını söylüyorlar .. etiket renkleri farklınmı inan bende geldiği zaman göreceğim ..

Motorinn Göztepedeki dükkanın bi tarifini verebilir misin? Ben karşıdan gelcem, tabi Eminönü'nde bulamazsam. Oradaki seninkinin aynı di mi? Ben taktım şu ikinci hoperlöre.

DeliDUMRUL68, Göztepe minibüs yolunda
Adres : Fahrettin Kerim Gokay Cad. No: 219/C Göztepe/Cemenzar / İSTANBUL
Tel : (0216) 567 79 78

motorinn' Alıntı:
kahraman34' Alıntı:

Aslında doğru değil tabiiki en iyi rodaj senin de yazdığın gibi uzun periyotla motoru alıştırmaktır.Şöyle diyebiliriz.ilk 300 60km/h,sonraki 300 70km/h,sonraki 80,sonraki.....vs.,2 kere yağı değişince olay tamamdır.Tüm talaşı temizlemiş olur.Ben biraz acele ediyorum,yanlış yapıyorum.Ama ilerde krank bilyaları,biel kolu vs. yi de değiştirmeyi(daha kalitelileriyle) de göze alıyorum,bunu da söyliyeyim.

En güzelini yapıyorsun motorinn abi devam et. Biz gazcılar böyle açarız motorları :queen: :queen: :bestmt:

Allah göstermesin :queen: motorinn abiye harley gitmez, ona bi KTM yakışır. :bounce: :queen: :thumleft:

DeliDUMRUL68, Gokcell, sağolun dostlar,Allah sizlere de goldwingler,dragstarlar nasip etsin.Benim öyle büyük ve pahallı makinalarda gözüm yok artık,hele de bu yaştan sonra ee ne de olsa 40'ı devirdik bugün.
Scooter bana yetiyo arkadaşlar,her işimi görüyo.

+ Benim için önemli olan da motorda kıvraklıktır,yani arabaların arasından geçerken aynalar,korkuluklar dokunmayacak,park ederken bir araba kadar büyük boşluk aramıycaam,fazla yakmıyacak vs. benim için önemli olan trafikte takılmamak.ee sonuçta motor bu arabalarla aynı gideceksem bi üstüaçık araba düşünürdüm.

Bi + daha vitese koymak için ayak değiştirme,fren için ayak değiştirme deriyaj sıkılı,ayırmıyor,motor gidiyo ,eksozdan ayağım yandı,ayakkabımın üstü aşındı,ayaklarım çamur oldu vs.vs. bunlarla uğraşmamak için scooter tercih ediyorum arkadaş.Ver gazı yürrüüüü ,sık frenleri dur tembel işi tam bana göre :) :) :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorin +1 .. motorun keyfı boyle cıkar.. keske otomatik racing motorları olsa :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar