Arkadaşlar benim motor dün akşam eve giderken arıza yaptı.Daha doğrusu rolantide durmuyor,iyi gaz yemiyordu,boğuluyor gibiydi.Eve gidince hava ayarını falan kurcaladım tık yok.Hava filitresi,hortumu vs orası da temiz.Ben de karbüratörü söktüm,temizlemek için (birazda meraktan)ama tertemizdi.Diyaframları falan dağıttım,tekrar topladım.Çalıştırdım yine aynı.Bujiyi söktüm tertemiz.Arızayı bulamıyorum kafayı yiycem.Oraya bak burayı elle.Pes edip bırakacakken, bezin gidiş hortumlarını çıkardım karbüratördeki benzini bitirsin,boğulma gitsin diye.Motor çalışmaya devam etti,benzin bir türlü bitmedi.Anladım ki diğer musluk hortumundan benzin giriyor.Yani musluk diyaframı yırtık.Gerçekten de öyle çıktı.
<<Bunların muslukları da otomatiktir.Motor çalışınca vakum vasıtası ile benzin geçişi açılır,stop edince emiş kesildiğinden musluk otomatik kapatır.>>
Vakum hortumundan benzin geliyordu.Yeğene sipariş verdim,musluğu almış sirkeci'den 25 ytl.akşama geliyor bakalım.Sonucu yazacağım.
Servise gitmedim,çünkü arızayı tarif etmem ama fazla anlamamam gerekiyor + musluk varmı,yokmu motor yatacak,orjinal halde (bozuk muslukla)gidersem çok benzin harcıyacak,aşırı ısınacak vs vs.