Yorumlarınız için teşekkürler. Başta söylemek isterimki ben bu motoru hava atmak için almadım hız yapmak içinde almadım, honda yamaha gibi markalarlada kıyaslamıyorum. Motoru şehir içi günlük işlerde evime gidip gelmek için kullanıyorum ve çalışmadığım günlerde nişanlımla gezmek için tabiki. Kolay kolay 70 üstü hızlara çıkmıyorum anca çevre yolunda o zamanlardada anca sağ şeritten, sola geçmeye korkuyorum çünkü gelen araçlar 100 km hızın üstünde geliyo. Motorun problemleri birden fazla, mesela amortisörler bozuk çok kötü bir şekilde vuruyo ve yeni amortisör siparişi verdik ama gelmedi. Bir türlü düzen tutmayan debriyaj takımı var, mesela motor kalkışlarda resmen zıplıyo 3 kere önvaryatör belki 5 kereden fazla varyatör tahrik seti değişti ama düzelme yok o kapak kaç kere açıldı artık siz tahmin edin. Benzin çok fazla yakıyor ama bi türlü ayarlanamıyo bi parçası değişirse belki az yakar ama ozamanda sürat düşer denildi kalsın dedim zaten motor 80 90 zor yapıyo bide o parça takılırsa 60 anca yapar

en büyük dertlerden biriyse motora 2 kişi binlidiği zaman motordan cızırdama sesleri gelmeye başlıyo ve gerçekten çok can sıkıcı bi ses 4 tane servise gösterdim hiç biri bu sese çare bulamadı böyle biniceksin denildi. Arka fren sisteminde tekerleği sıkma problemi var buda bi türlü yapılamıyor eninde sonunda eski haline geri dönüyor. Evet arkadaşlar problemlerim bunlar. Bundan 15 gün önce tekrar mondiale şikayette bulundum beni bi servise yönlendirdiler ve oraya gittim bana ilk denilen cümle bu modellerin amortisörleri böyle ve devamında .. bulmuşunuz .... arıyosunuz dendiği an o servisi hayırlı işler dileyerek terk ettim ve beni aradıklarında bu yazdıklarımı söyledim. Bu arada bi gece evime gitmek için motora bindim ve shellden benzin almak için durdum benzinimi aldım ve çıktım, ama benzini alırken pompada olan çocuk motoru çok beğendi sanırım ben markete gttiğim anda baya bi inceledi ve çıkışta nasıl olduysa motorun altını kaldırıma vurdum ve alt kısmı komple kırıldı servise götürdüm baktık felan 5 parça granaj, kalbüratör otomatik jikle kırılmış, motor takozları patlamış ve motor destekte sanırım yamulmamı ne varmış özetle kaldırıma 20 30km hızla vurmamın masrafı 300 ytl civarı bu masrafta daha gözle gözüken kısım bide motor indikten sonra çıkıcak masrafı var tabii. Ne demeli bilmem hayırlısı artık.
Bayada uzun yazdım gibi
Bu arada 600rr aldığım kişininde hondaya borcu olduğu için motoru üstüme alamadım ve o işte yattı ama scooter tarzında piaggio x9u gözüme kestirdim onu almayı düşünüyorum inşallah onda bi sorun olmaz...
OFffffffffffffff sago bu anlattıkların nedir la

ale: Sen bence oturduğun yerde motorunla beraber önce motorunu bi yıka sonra sende bi yıkan KURŞUN DÖKEN bi teyze bulun motorla beraber kurşun döktürün

Yani senin başına bu kadar dert gelmiş ilk aklıma bu geldi

Şaka bi yana harbiden tonla problem çekmişssin!Anlayabiliyorum seni ama bu kadar dertlerin hepsinin senden kaynaklanması mümkün değil bence nazilliyi ara ve yetkili bi adamla konuş gerekirse yenisi versinler böyle mağdur olmuşsun ayıp yani!!!Ve doğal olarak motordan soğumuşsun!Altında YAMAHA da olsa soğucaktın GS 1200de olsa aynısı yani....
Bakın HERKESE söylüyorum ZC MÜKEMMEL bi makina DEĞİL!Ama rezil rüsva bi alette değil! Fiyat/Performans Olarak alınabilecek en şeker makinadan biri Ha paranız varsa tabiki Honda Kymco Yamaha Vespa Gilera kıl tüy bakın ama bütçenize göre Zc iyidir...100 ZC den 5 hatalı veya bu tarz problem yaratacak motor çıkabilir.VEya usta kaş yapayım derken göz çıkartabilir zaten aksiliklerde üst üste gelir ve kullanıcı iyice bıkar morali ve motoru arasındaki elektrik negatife dönüşür ve herşey negatif gider(Benzincide ki olay gibi) Ve lütfen ZC sever arkadaşlar aynı şeyler sizin başınıza gelse SAGO'dan farklı konuşmazssınız!Eğri oturup doğru konuşalım!?
SAgo bence illa mondial servisine gitmen şart değil araba ustası veya başka bi şirket ustası(yeter ki işi bilsin tokatçı olmasın) o sana çare bulabilir...!Biliyosunuz gerçekten sağlam ve temiz ustalar az da olsa var onlarada baktır derim ama sanırım senin masrafların ve çektiğin olumsuzluklar Motor fiyatına geldi gelicek yani Akı Bokunu kurtarmıcak :salut:
Umarım motorun seni daha fazla üzmez ve bazı şeyler yola girer ama her türlü uğraş derim harbiden ara nazilliyi gerekirse git fabrikaya:queen:
Veya sat abi Zc yi daha fazla cebin ve sen üzülme gerçekten geçmiş olsun yani aramızdan birinin bu kadar dert çekmesine üzüldüm...
Mail bırakan arkadaşım sheltox doğru söylüyo fikirlerini burda da paylaş ki bizde okuyalım ha ben seni ekledim ayrıca konuşuruz ama forum Mantığınıda unutmayalım :bounce:
Szman! sana da gelince bilmiyorum ne kadar okudun sayfaları ama boktan sayfalara denk geldin bence

Dertler son hız atışmalar falan adam Zc alırken 5 kez düşünmeye başlıcak

Ama biliyosun ki her Zc aynı dertlere gark etmiyo adamı o yüzden çokta dert etme derim....
Jduke32 kardeşim sen mavi almakla en kötü Zc rengini tercih etmiş olursun

Bari Kırmızı almıyosan bal rengi veya gri al(Sheltox gibi :queen: )