Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ben satmaktan vaz geçtim..çünkü başka motor alacak param yok motorsuda kalmak istemiyorum ehliyeti yeni almısken
maxi ben numaranı veririm de sen daa malatyadan nasıl getircen..adam motorun resimlerini görmek ister?

ben satmaktan vaz geçtim..çünkü başka motor alacak param yok motorsuda kalmak istemiyorum ehliyeti yeni almısken
maxi ben numaranı veririm de sen daa malatyadan nasıl getircen..adam motorun resimlerini görmek ister?

adam he derse ben ona motoru her türlü getiririm. atarım otobüsün dibine, o iş basit. bence sen sat. yazın yeni bi motor alırsın. seneye bu zaman 1000 liraya satamadığında üzülürsün.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Maxi hocam,150 cclik karbürator taktırma olayına siz ne dersiniz zc için ?

biliyorum ilerde çok pişman olacam satmadıgıma ama satamadım arkadaslar.adam en son 1700 lira verdi..hem ailem satmamı istemedi satacaksan yeni bi motor almayacan dediler bende motorsuz kalmamak için satmadım..aslında satıp 150 mash almayaı düsündüm onun da 2. el fiyatlar 1800 e kadar düşmtü ama motor bana çok ufak gelioçalıştıgım hastanede birinde var dün iyice inceledim ama yok biraz kısa ve hafif gibi...yani bu motoru uzun zaman kullanacam artık..adam çarşamba getir dedi motoru dedim satamicam adamada mahçup olduk..ehliyeti 2 gün sonra alıcam rahat rahat motorun keyfini çıkartacam artık..birde 6000 km oldu gözüm gibi batım motora fiyat iyi idi ama satmakta içimden gelmedi aslında..istanbul yolları buz tutmaya basladı sabah nöbetten gelirken benzinlik girişinde buzlanmıs hafif kaydı ama düsmedim o sogukta bile motor ilk marşta çalışıo bazen şaşırıyorum aslında bu motor gerçekten çin malımı diee:))daha iki marşta çalıştıgını bilmem motorun tık die alıo saat gibi..şimdi alar taktrmayı düşünüyorum artı 4 lü sinyal..bildigim kadarı ile alar takıldıgında 4 lü sinyalde baglanıyo ..bilgisi olan varmı ?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hakkınızda hayırlısı olsun.. Motosikletsiz kalmak daha fena :)

150 mash bence zc den daha gösterişli. Bugun okulda gordum bi tane gayet al benisi var. 151 rs nin biraz daha sportif kasası denebilir..

hastanede mash ile benim zc yi yan yana park edioz benim motor daha kalıplı duruyo..çogu kişiye sordum hangisini alırsın die herke s benim zc yi gösterio...takip ediyorumda mash inde egzoz sorunu var..artı stop etme ve fazla yakma gibi ..

Artı ve eksisi ne olur sizce peki

bizim motor 150 cc karbüratörlü. karbüratörlerin yapısı genel olarak aynıdır. büyüklüğüne göre daha az ve ya daha fazla benzin-hava karışımı verir. yani içine girdikten sonra yanıp motoru götüren şey benzin olduğundan 125 cc karbüratörü yerine 150cc karbüratörü koyarsak normalden düşük olan hızımız normal seviyesine çıkar. karbüratör küük olduğundan 125 cc scooterdan yavaşız bence.

geçen yırtılan karbüratör jeti (diyaframı)ni gördüm. 1 cm kadar fark var. motorun neden yüksek devire çıkamadığı anlaşıldı.

şeytan diyo motoru Gaziantep'e götür. başştan aşağı en sağlam ustaya ayarlattır getir.

hatta 300 zc yap da diyor ama o iş çok meşakkatli. bir de 7.5 beygirlik elektrik motoru bağlama fikrim var. sele ısıtması kalorifer sistemi de var.

---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:23 ----------

biliyorum ilerde çok pişman olacam satmadıgıma ama satamadım arkadaslar.adam en son 1700 lira verdi..hem ailem satmamı istemedi satacaksan yeni bi motor almayacan dediler bende motorsuz kalmamak için satmadım..aslında satıp 150 mash almayaı düsündüm onun da 2. el fiyatlar 1800 e kadar düşmtü ama motor bana çok ufak gelioçalıştıgım hastanede birinde var dün iyice inceledim ama yok biraz kısa ve hafif gibi...yani bu motoru uzun zaman kullanacam artık..adam çarşamba getir dedi motoru dedim satamicam adamada mahçup olduk..ehliyeti 2 gün sonra alıcam rahat rahat motorun keyfini çıkartacam artık..birde 6000 km oldu gözüm gibi batım motora fiyat iyi idi ama satmakta içimden gelmedi aslında..istanbul yolları buz tutmaya basladı sabah nöbetten gelirken benzinlik girişinde buzlanmıs hafif kaydı ama düsmedim o sogukta bile motor ilk marşta çalışıo bazen şaşırıyorum aslında bu motor gerçekten çin malımı diee:))daha iki marşta çalıştıgını bilmem motorun tık die alıo saat gibi..şimdi alar taktrmayı düşünüyorum artı 4 lü sinyal..bildigim kadarı ile alar takıldıgında 4 lü sinyalde baglanıyo ..bilgisi olan varmı ?

çok pişman olacaksın, çook...

benimki de halen daha tek marşta alıyor, kilometrem 15300 falan. marş motorunun iç kısmından dışarı doğru yağ kaçırıyor. tek sıkıntısı bu. bir de giderken fırfır ses geliyor bi yerden ama neresi bulamadım. umursamıyorum. şu 150 cc karbüratörü takarsam ve hızım 100 civarına çıkarsa ybrden vazgeçebilirim aslında.

alarm olayına gelince, eğer alarm takarsan alarmla sinyalleri birbirine bağlama. uzaktan kumandayı da bağlama.

sinyalleri bağlarsan alarmın çalışma sistemini bilen hırsızlar sinyalleri birbirine bağlayıp alarmı kısadevre edebilir. uzaktan kumanda zaten sağlıklı bir sistem değil. alarm yeterli. bir de disk kilidiyle beraber halat zincirle sabit bir yere motorunu bağlarsan hırsızlığı büyük ölçüde engellersin.

150 mash konusuna gelince; sakın ha sakın yanaşmayın. 151 rsnin yenisi. 2 tane led ekleyip kasayı biraz değiştirip piyasaya sürmüşler. bunu bu paraya alacağıma symye kymcoya bakarım.

arkadaslar birde akü şarz göstergesi varya ordaki ibrenin tam olarak nerde durması gerekiyo normal olarak.ortadamı ortanın üstündemi??

ortada durması normal değil ümit...
bildiğim kadarıyla çalıştırdıktan sonra üste çıkması gerekiyor...
göstergede bozuk olabilir...
şarj etmese şimdiye elli defa biterdi akün...
büyük ihtimal göstergen arızalı, yada müşirde sorun var....

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
@Maxi97
Bu karbüratoru değiştirme olayını cidden bende dusunmeye basladım. 9000 devirden sonrası yok. %5-10 eğimli yolda 100ü görüyor ama,cogu 150lik scooter sahibi arkadasım 110-120 göruyoruz diyordu. Tabi bu hız gps ile olculse ne kadar cıkar o ayrı muamma ama bazen trafikte hıza o kadar ihtiyac duyuyorum ki. Sollama yapmaya çekiniyorum çoğu zaman.. İmkan bulupta değiştirirsem izlenimlerimi anlatırım burada.. Siz daha once değiştirirseniz,merakla bekliyor olacağım dusuncelerinizi.

Zaten ben bi kac kez olduğu yerde dusurdum zcyi satsam satılmaz da doğru duzgun bi fiyata :mrgreen:

@ Ümit zc; Sizin zcnin resimlerini gordum hakkaten cok temiz bakmıssınız,benim zc o kadar temiz hic bi zaman olmadı :)

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
benimki tam ortada duruyor..normali nedir acep bilen varmi ki?

Eğer kontağı çevirdiğinizde ortadaki seviyenin üstüne çıkıyorsa mesele yok.
Ama marşı zor almaya başlamışsa,akü bitiyor demektir.
Motosiklet çalışır haldeyken akü seviyesi yine ortadaysa gösterge bozuk olabilir..

kontak kapalıyken dipte duruyo açtıgım zaman ortaya kadar çıkıyo sanırım orda 12 yazıo tam onun üstüne..ben motoru aldıgımdan beri hep öyle ortada duruyo..motor ilk marşta çalışıo akü dolu yanii.şimdi ben onu degişmek istesem komple gösteregemi degişmesi gerekecek?????

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
16'yı gösteriyor benim gösterge de. Bence çok da önemli birşey değil. Akü bitmeye başladığında marş almıyor mesela,ordan akü durumu ile ilgili bilgi alırsınız sizde..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hava soğuk ama tek marşta alıyor zc :) Tabi gaz yedirmezsem stop ediyor hemen.. 150lik karbürator takınca daha bi iyi olacak diye dusunuyorum. Ön arka varyatör + buji değişiminden sonra +20-25 km hız artısı olur gibi..

6500 km oldu 5 ayda. Eşşeğe biner gibi biniyorum fark ettim de iyi dayanıyor kereta :queen:

maxi :motor temiz ve güzel gibi duruyor.ama söyle bi durum varki mondialin yaygin yedek parçalari varken malatyada bulamiyosu o ilandaki motor fazla kullanilmayan yaygin olmayan bi motor onun parçalarini malatyada nasil bulacaksin????ayrica suan mondial 125 dirift mi ne var çok görüyorum ve görsel olarak güzel motor..birde 150 mcx ler var ön arka disk firen oda güzel gibi onlari diç düsündünmü ????

maxi :motor temiz ve güzel gibi duruyor.ama söyle bi durum varki mondialin yaygin yedek parçalari varken malatyada bulamiyosu o ilandaki motor fazla kullanilmayan yaygin olmayan bi motor onun parçalarini malatyada nasil bulacaksin????ayrica suan mondial 125 dirift mi ne var çok görüyorum ve görsel olarak güzel motor..birde 150 mcx ler var ön arka disk firen oda güzel gibi onlari diç düsündünmü ????

gidip motora baktım. sağa yatması var. plaka temiz ama içime sinmedi. vites geçişleri kemikli resmen. daha 1500deki motor... vazcaydım.

yarın Elazığ'a gidip 2010 model ybr city kırmızıyı alıyorum. diğer aya da lastiğini değiştirip kullanmaya başlarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar