Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Egzoz manifoldu sorunu kronik zaten bunda. Ben 2 kez servise götürdüm bu sorundan ötürü. Ama @punk.art arkadaşıma da katılmıyor değilim. Türkiye'nin bozuk yollarında dikkat etmeyip iki çukura girmeye gör. İlla ki bi parçası oynamaya başlıyor. Netice itibari ile bakarsak,titiz davranırsak alınabilecek en uygun scooterlardan biri. Maddi olarak imkanlarımız yeterli olsa tabi ki uğraşmayız bununla,yine de servise soğuyarak bıraktığım motoru alıp,üstüne binince o rüzgarın sesini duyunca tekrar seviyorum. Ama asfalt düz yollarda hakkaten iyi gidiyor hakkını da yememek lazım :cat:

Velhasılkelam; Tüm arkadaşlara kazasız,belasız,sürüşler dilerim + kan emici olmayan hakkıyla para kazanan servisler bulmak dileğiyle :mrgreen:

motoru kullanan arkadaşlara bir tavsiye :)
bu motorun bakımlarını LÜTFEN kendiniz yapın
eğerki garanti bozulur diyorsanız
çoğu kişi garantiden bi bok alamıyor :pr::cherry:
kendi yapacağınız iş o salak ustaların yapacağından bin kat daha iyidir
3 yıl zc kullanmış biri olarak söylüyorum
kayışına kadar kendim değiştirdim birtek marş motoru için servise gittim
çünkü ustalar hassas davranmıyor motora
bu motor hassaslık ve iyi bakım istiyor
seneye bir tane daha almayı düşünüyorum elime para geçerse başka birşeyde düşünebilirim :)
motoru sökmekten çekimeyin çok basit tasarlanmış bir motor ve cidden güzel motor

Bugün sağ tarafta arka diski tutan metal parçanın motor bloğuna bağlandığı 2 yerdeki civataları koptu.İkisi birden.Alttaki kırılan civatayı çıkarıp yenisini taktım ama üst taraftaki olmadı.Kırılan parça yuvada kalmış.Ucunda çok az bir çıkıntı var pense ile döndürüp çıkartabilirim.Ama içeri tarafta.Arka lastiği sökmem lazım.Nasıl sökülür bu arka lastik?

Bu arada 70 ve üzeri hızlarda biraz yaylanınca zırrr zırr çok sert titriyor ve gazı kesip tekrar açtığımda 2 saniye sonra tepki veriyor birden fırlıyor yani kesiklik yapıyor.Bunlar sizce sorun mu? 2000 bakımına gidecek yakında... Birde bu motorun ön ve arka amortisör sertlik ayarları nasıl yapılıyor?
bu sorum bendede vardı bir çaresi yok çok yüksek devirden kaynaklanıyor sanırı tekrar o deviri yakalıyamıyıp bir anda motor kendini öne atıyor...ve anladığım kadarıyla kasksız biniyorsun çunku 70le o sesi duyman imkansız

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------

wolky tamamen haklısın. geçen haftasonu bu parasızlıkta 80 liraya izeltaşın 4-13 cırcırlı lokma takımını aldım. tornavida takımım var. keski, pense, maket bıçağı, silikon tabancası, lehim tabancası vs vs...

fren gibi alyan kullanan vidalar için 2-3 çeşit alyan, 2-3 yıldız alyan, son olarak teker sökmek için 2 tane de anahtar alırsam sökemeyeceğim parça olmayacak. google sağolsun karbüratör temizliği mi yapacağım? atacağım videoyu cep telefonuna baka baka yapacağım. subap ayarı mı? hemen aynı şekil. bıktım bu nev-i şahsına münhasır kendini usta sanan bi baltaya sap olamamış bisiklet tamircilerinden.

selam dostlar oku oku yoruldum saatlerdir.250.sayfadan baslıyım dedim yok arkds 60 dan sonra yetti..direks on sayfaya zıpladım :D ben zc aldım 2.el 1400 lira verdim salak gibi...yeni motor kullanıcı oldum içn heycan falan paraya bakmadım verdim öle..abart egzoz takmıs onu söktürdüm org. taktrıdm 150 öle gitti...bnm motor hız göstergesi 80 i geçmior düz yolda yokus assagı 85 oluor anca ..bi sorun oldunu sanmıorm ama o (60 sayfayı okurken) bazı arkdsların 90 gördünü fln okudum benm motordamı sorun var? bide çok yakıor sanki ya..20liraya fulluyorum 100kmde bitior hemen hemen normalmi? okuduklarıma göre 95 oktan benzin kullancam motoru servise götürmicem kendim sökecem yapacam??? lastikler ön27 arka 29 basıcam bide ben vitesli motor düşünüorum tipi her ne kadar hosuma gitsede regal raptor 350 spyder ın ..çin oldu içn almasammı diorum hysong gv250 2.el 6 bine çok kral ve temiz bulabileceğimi sölüolar ama onuda tipi hosuma gitmio hiç heybeti gösteriişi yok böle basık bi motor cüce gibi iri ama ufak xD

maxi Bakım için bilgi alacagın web sitesi arasan www.scooter.web.tr adresine bi bak derim teknik bilgi konusunda yardım olacak cok arkadas ve abiler var faydalı olacagını düsnüyorum

wolky tamamen haklısın. geçen haftasonu bu parasızlıkta 80 liraya izeltaşın 4-13 cırcırlı lokma takımını aldım. tornavida takımım var. keski, pense, maket bıçağı, silikon tabancası, lehim tabancası vs vs...

fren gibi alyan kullanan vidalar için 2-3 çeşit alyan, 2-3 yıldız alyan, son olarak teker sökmek için 2 tane de anahtar alırsam sökemeyeceğim parça olmayacak. google sağolsun karbüratör temizliği mi yapacağım? atacağım videoyu cep telefonuna baka baka yapacağım. subap ayarı mı? hemen aynı şekil. bıktım bu nev-i şahsına münhasır kendini usta sanan bi baltaya sap olamamış bisiklet tamircilerinden.

baktın söktün topliyamıyosun hemen servise 10 tl ye toplattırırsın bi sefer öyle yapmışım :cherry:

bu sorum bendede vardı bir çaresi yok çok yüksek devirden kaynaklanıyor sanırı tekrar o deviri yakalıyamıyıp bir anda motor kendini öne atıyor...ve anladığım kadarıyla kasksız biniyorsun çunku 70le o sesi duyman imkansız

LS2 F350 Full Face kaskım var.Ve 3 dakika uzaklıktaki bakkala dahi kasksız gitmem.Kask en hassas olduğum konudur.Bilmediğin biri hakkında böyle bir şey söylemek hiç hoş değil.Ayrıca ses çıkarıyor da demedim titriyor dedim...

ellin yatkın ve takım ve aparatların varsa yapılmyacak bir sey yok diye düsünüyorum.

LS2 F350 Full Face kaskım var.Ve 3 dakika uzaklıktaki bakkala dahi kasksız gitmem.Kask en hassas olduğum konudur.Bilmediğin biri hakkında böyle bir şey söylemek hiç hoş değil.Ayrıca ses çıkarıyor da demedim titriyor dedim...
K.bakmayı ozaman
demek istediğim bende ls2 kullanıyorum ve böyle sesleri duymak kaskla cidden cor k.bakmayı tekrardan

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Scooterın kavraması aşırı arttı,neden olabilir? Olumlu mu olumsuz bi durum mu bu ?

Bu zc ile 70 km hız en idealı benzin tüketimi için. İki gündür Sakarya-İzmit arası 340 km yol yaptım. 65-75 km hızlardan sonra benzini resmen içiyor. Gerçi diyeceksiniz yaktığı ne kadarlık ki diye ama öğrenci olunca idare etmek lazım :cherry:

Scooterın kavraması aşırı arttı,neden olabilir? Olumlu mu olumsuz bi durum mu bu ?

Bu zc ile 70 km hız en idealı benzin tüketimi için. İki gündür Sakarya-İzmit arası 340 km yol yaptım. 65-75 km hızlardan sonra benzini resmen içiyor. Gerçi diyeceksiniz yaktığı ne kadarlık ki diye ama öğrenci olunca idare etmek lazım :cherry:

30 km kadar 60ı geçmeyip gaza abanmadım ve 110 kmde kilometreye 2 kuruş az yaktı. yalnız çevreyolunda acayip tehlikeli oluyor bu sürüş... basıp gitmek en iyisi.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
30 km kadar 60ı geçmeyip gaza abanmadım ve 110 kmde kilometreye 2 kuruş az yaktı. yalnız çevreyolunda acayip tehlikeli oluyor bu sürüş... basıp gitmek en iyisi.
aynen tehlikeli oluyor gerçekten ama yol boş olunca da yavaş gitmek daha ekonomik geliyor bana :)

Şerid led konusunda haklısınız arkadaşlar abartılı olur altında sanırım ön arka lamba taraflarına kendim yapabilirsem eve gidince uğraşayım bari arkadaşımızın dediği gibi bozarsakta en fazla 50 tl masrafı çıkar hem öğrenmiş oluruz sağını solunu ama bozmayacağıma inanıyorum :))

hava filtresinin fabrikada bile olmadığını iddia eden bir yetkili servise sahibim. Allah düşmanımın başına vermesin!

castrol power1 yağ bile bulamıyorum.

ben de eski hava filtremi buldum. e36 3 kasa bmw hava filtresi de buldum. kesip biçim silikonlayıp kendi hava filtremi kendim yapacağım. inşallah kağıdın hava geçirgenliği benim karbüratöre uyar...

keşke 1 ay önce 3e 5e bakmadan satsaydım şu motoru!

yamalube tam sentetik 25 lira ipone 35 lira ama ipone 4-5 litrelik kaplarda. sanırım yamahanınkini alacağım. filtreyi de bugün yarın yaparım artık. eğer faydalı olursa sie de haber veririm. eğer bu da olmazsa otomobillere takılan açık hava filtrelerinden takacağım.

Bugün gösterge panelini değiştirdim.Bir şeye benzedi.Umarım bu cam da diğeri gibi olmaz.Yarın patlayan park ampulünü alıp değiştireceğim.Haftaya da egzoz zırıltısı ve kırılan şase vidası için servise gidecek.Bu hafta içinde BP'den aldığım 5 liralık benzinden sonra motor saçmalamaya başladı.Yarım gazdan daha fazla gitmiyor.Gazı açınca boğuluyor gibi oluyor.Eğer karbüratörden bir şeyler çıkarsa ayrıca bir konu açacağım.Gerçi bu aynı BP'nin daha önce sabıkalı olduğunu biliyordum.Hatta bu forumda konusu da var...

Hava filtresinin oraya giren 2 tane küçük hortum var.Filtreyi çıkarınca içeride birikmiş yağ yada benzin görüyorum.Bunun ne işe yaradığını bilen var mı?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bugün gösterge panelini değiştirdim.Bir şeye benzedi.Umarım bu cam da diğeri gibi olmaz.Yarın patlayan park ampulünü alıp değiştireceğim.Haftaya da egzoz zırıltısı ve kırılan şase vidası için servise gidecek.Bu hafta içinde BP'den aldığım 5 liralık benzinden sonra motor saçmalamaya başladı.Yarım gazdan daha fazla gitmiyor.Gazı açınca boğuluyor gibi oluyor.Eğer karbüratörden bir şeyler çıkarsa ayrıca bir konu açacağım.Gerçi bu aynı BP'nin daha önce sabıkalı olduğunu biliyordum.Hatta bu forumda konusu da var...

Hava filtresinin oraya giren 2 tane küçük hortum var.Filtreyi çıkarınca içeride birikmiş yağ yada benzin görüyorum.Bunun ne işe yaradığını bilen var mı?
O iki küçük hortumlar benim bildiğim kadarıyla hava filtresi çıkış hortumu ile hava filtresi yağ tahliye hortumu..

---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:09 ----------

hava filtresinin fabrikada bile olmadığını iddia eden bir yetkili servise sahibim. Allah düşmanımın başına vermesin!

castrol power1 yağ bile bulamıyorum.

ben de eski hava filtremi buldum. e36 3 kasa bmw hava filtresi de buldum. kesip biçim silikonlayıp kendi hava filtremi kendim yapacağım. inşallah kağıdın hava geçirgenliği benim karbüratöre uyar...

keşke 1 ay önce 3e 5e bakmadan satsaydım şu motoru!

yamalube tam sentetik 25 lira ipone 35 lira ama ipone 4-5 litrelik kaplarda. sanırım yamahanınkini alacağım. filtreyi de bugün yarın yaparım artık. eğer faydalı olursa sie de haber veririm. eğer bu da olmazsa otomobillere takılan açık hava filtrelerinden takacağım.

Hakikaten o adamlar nasıl yetkili servis olmuşlar çok merak ettim. Bi hava filtresi dahi tedarik edemiyorlarsa kapatsınlar gitsinler..
Ben hava filtresini değiştirmeyi düşündüğümde netten araştırmıştım bi kaç site de de bulmuştum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...bakmadan-gecmeyin-arkadaslar-59479541/detay/?

Bu zcnin sahibi arkadaş motosikletin belirli kısımlarına Hellaflush Sticker denen bi yapıştırma yapmış. Ben açıkçası çok beğendim. Benim Zc'nin alt race tech yazan yerlerde çizikler ve kırıklar oldu. Bunla kapatmayı düşündüm. Hiç deneyen ,kullanan oldu mu ?

malatyada gezmediğim reklamcı kalmadı. bi tanesi folyo kaplamaya yanaşmadı. boyat dediler. boya için de 250den 400e kadar fiyat veren oldu. sırf sıyah yerleri için. "kumlama da yapacaksınız değil mi" diye sorduğumda "biz biliriz işimizi" diye söylediler. güven=0

katil olacağım Allah'ım...

arka frenden baya ses geliyor. Elazığ Harput motor'da 0 taktırdığım arka varyatör ötmeye başladı. tamir ettiği varyatörü 0 diye sattığına eminim.

böyle ş.......lerle uğraşıyorum.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
malatyada gezmediğim reklamcı kalmadı. bi tanesi folyo kaplamaya yanaşmadı. boyat dediler. boya için de 250den 400e kadar fiyat veren oldu. sırf sıyah yerleri için. "kumlama da yapacaksınız değil mi" diye sorduğumda "biz biliriz işimizi" diye söylediler. güven=0

katil olacağım Allah'ım...

arka frenden baya ses geliyor. Elazığ Harput motor'da 0 taktırdığım arka varyatör ötmeye başladı. tamir ettiği varyatörü 0 diye sattığına eminim.

böyle ş.......lerle uğraşıyorum.

Allah yardımcınız olsun,o paraya da boyanmaz ki bu alet. Neredeyse ikinci el piyasasının yarısı kadar istemişler,el insaf...
Ben esnafları anlamakta hakikaten bazen zorlanıyorum. Egzozum da aşırı sıkıntılı bi zamanda hemen tamir olsun diye yakınlardaki egzozcuya uğradım biz bakmıyoruz motorculara git demişlerdi. Ne zaman önlerinden geçsem boş boş duruyorlar,bir de iş beğenmezler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar