Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

slm dostlar.bugun fark ettim motorun arka firen elcigindeki ya poamoa yerinde yag damlatiyor.orda camki gösterke var yuvarlak ordada yag seviyesi yarida görünüyor..arka firende bi sorun yok gayet ii tutuyor.ne yapayım sizce veya ne olmustur.?

Sanırım senin dediğinden biraz farklı işliyor sistem. Aynı marka dahi olsa bir motor numarası olcak ve bunu işletmek için uğraşacaksın. Aynı marka olup cc'ninde farklı olduğunu düşünürsek. Muayeneden geçirmekle uğraşıcaksın. Ayrıca malatya gibi bir yerde bu dediklerin zor gibi. Onlarla o kadar uğraşmaktansa yeni bir motor alırdım. Yinede senin bileceğin iş.

trafik tescil'de 14 tane polis memuru kankam olur, o yüzden emniyet işleri kısmı işin en basit tarafı. gilera motoru düşünüyordum, o yüzden makina mühendisleri odasına gitmek gerekti, eğer mondial motoru koyarsam sadece trafik tescilde ve muayenede işim olacak. hayırlısı ya...

egzoz işine gelince; mondial'in şu performans egzoz diye 117 tlye sattığı malzemenin diğer egzozdan bir farkı yok arkadaşlar. 2 vida kırdı, tam da dönme yerinden. yani vida, vida yuvasında hapis kaldı. kaynakla başka bir vida kaynak ederek zor söktük geçen. sanayide egzoz yaptırın, mondiale para kaptırmayın. ayrıca egzo korumalığını sökünce cücük kadar bir boru kalıyor...

son olarak 470 kmlik gezimden sonra gri renkli olan susturucu kısmının alt puntaları çıkmış gibi. altı da siyah olmuş. muhtemelen oraya sıçrayan yağ oradan çıkan egzoz gazıyla simsiyah oldu.

ah bi ybr esd alaydım 1 sene önce ahhhh...

ceyhun geçmiş olsun

ümit bir yerden kaçak vardır bir baktır istersen. üzerine dot3 yağ ekleyeceksin.

maxi geçmiş olsun...
amma sorun yaşadın kardeşim:(
artık hakkaten ben sat diyecem motoru...
bakma üçüne beşine....

maxi geçmiş olsun...
amma sorun yaşadın kardeşim:(
artık hakkaten ben sat diyecem motoru...
bakma üçüne beşine....

satamam,
satarsan gece 1de işten çıkınca 8.7 kmyi yürümek zorunda kalırım.
bana bu motoru 1 günde aldıranlar utansın.
keşke ybr esd alsaymışlım.
bir şeyden haberimiz yok, ybr nedir ne değildir... çin malı nedir?

hakkımı helal etmiyorum aga... geçen hesapladım aylak bakkal gibi, 5 milyar para gitmiş toplamda. benzin yağ ıvır zıvır civata...

nerede bir beyinsiz var tutmuşlar müdür yapmışlar bu emniyette isteyen alınsın isteyen alınmasın. "iş yürüsün de elemanıma giren çıkandan banane" diyen kaç müdür tanıdın derseniz 60 müdürden 58ini sayabilirim böyle leş gibi bir kurumdur emniyet. işini layığıyla yapana işini yapmayanların da işini bindirirler bunlar.

ayda 1100 lira kredi ödemem lazım, 800 yatırıyorum kuruş param kalmıyor. bu sabah 10'da dominos pizzanın el ilanlarını dağıtacağım. günlük 20 lira sabah 10 akşam 5.

memurluk da akşam 5te başlıyor gece 1e kadar

eve gel uyu, bi daha git.

inşallah çalıştığım yerdeki şerefsizler gene götlerini başlarını oynatmazlar da 10-15 gün çalışabilirim böyle. sürekli çalışma saatlerim değişiyor. söz verildiği halde gittim başladım paket servise; 3. gün çalışma sistemim değişti işten çıkmak zorunda kaldım...

neyse iyi geceler yatayım ben.

tam 10,100 km bindim bu motora.
100 km ye gelmeden fren hidrolik yağının olduğu merkezden yağ kaçırıyordu. garantiden değişti.
ilk 1500 de hava filtrem kırıldı yenisini aldım.
2500 e gelirken egsoz,ogzos yada adı herneyse ek yerinden kırıldı ve kaynak yaptırdım.
4000 lere gelirken susturucunun içinden tuhaf sesler gelmeye başladı anladıkki egzos bitmiş. tıkırtılar satana kadar devam ediyordu.
arka port bagaj iki kere kırıldı üçüncüe bagajı taşıyan demirin içten şaseden yırtıldığını gördük kaynak ile tamir edildi.
vidalar eksildi sürekli tamamladım.
bir kere düştüm. o da 5 10 km hızla ilerlerken on fren blokajı ile kitlenen direksiyon sebebi ile hafif bir düşüş.
çok yol yaptım bir kere yolda bıraktı o da buji kablosu yerinden çıkmıştı. istanbul tekirdağa bir mola ile gittim hiç durmadan. tık demedi.
yol tutuşu zayıftı ona göre sürdüm virajlarda. motorun maliyeti haricinde (2200 tl ) yaptığım masraf 500 tldir.
krenajı sallantıda çok sesli 10 000 bakıma girecek bir motoru tüm bu özelliklerini sayarak bir arkadaşa kask, kappa k30 çanta alarm ve alarmli kilit ile birlikte 830 tl ye sattım.
alan arkadaş motoru bakıma soktu tekerleri değiştirmiş. halen biniyormuş. yakın zamanda görmeye gideceğim.
bu motordan sonra 4100 tl ye cbf 150 aldım 3000 km ye gelmemiştim ki bir kaza yaptım masrafı 450 tl. bu kaza ybr ile yapılmış olsaydı masrafı daha da fazla olacaktı şimdi keyfine motor sürecekseniz cebinizdeki parayı ve ihtiyaçlarınızı iyi bileceksiniz. cbf yi 3080 km de sattım. 10 ay ancak sabredebildim.
şimdiki motorum mondial 150 mc. titreşim hariç memnunum. elinizdeki motorun şartlarını bilirseniz uzun km ler binebilirsiniz.

son söz paranız varsa bu aracı almak akıllıca olmaz. ama masrafalrı karşılayacak imkanınız azsa nazik davanırsanız parasına göre güzel bir araç diyebilrim. sağlam değil güzel.

Son düzenleme:
Bu motordaki kırılma çatlama vida düşmesi gibi sorunlar garanti kapsamına girmiyor mu? Neden herkes cebinden yaptırıyor?

yaaaa anlamadım gitti kimin motoru 5000/10000 km de tık demiyor kiminin dökülüyor ya bu şans işi kimine sağlam kimine çürük geliyor yada kullanıcı ile ilgili...

eksoz ısınınca zırıltı yapıyor 5150 km de başka sorun yaşamadım herşey orjinal

---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 10:59 ----------

yaaaa anlamadım gitti kimin motoru 5000/10000 km de tık demiyor kiminin dökülüyor ya bu şans işi kimine sağlam kimine çürük geliyor yada kullanıcı ile ilgili...

eksoz ısınınca zırıltı yapıyor 5150 km de başka sorun yaşamadım herşey orjinal

6887.jpg

---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:35 ----------

ceyhun abi bak tam orda arada yuvarlak birsey görünüo o camlı kısım ordan yagı görebiliyosun seviyesini..büyük ihtimal seninkindede vardır.

---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:38 ----------

6919.jpg

buda benden :)satacam kıyamıyorumda

abi degiştirdim firen çok güzel tutuyo.ama firen kolunu sonunda tutuyo tam.dibine kadar basınca.öncedebn yarıda kapıyodu.nasıl ayar yapacaz ona

motoru 1800 e birisiyle anlaştım gibi.bugun haber verecek..içimden satmakta gelmiyor sizce ne yapayım arkadaslar satsammı acaba..?

ümit direk sat, sakın kaçırma. biri bana bu teklifi yapsın 1 saniye düşünürsem adam değilim.

mondialin performans egzozu dediği nanenin içi dağılmış durumda arkadaşlar. sallayınca ses geliyor maalesef. zaten ne zamandır 15-16 kuruş yakıyordu. hem karbüratör hava benzin ayarından hem de bundna dolayıdır eminim.

motoru ilk çalıştırmada ara sıra 400-500 devir civarında tıkanık çalışıyor. gaza yüklendiğimde egzozdan hafif bir siyah duman atıp güzel devirleniyor. gazı bırakınca bazen gene devir düşüyor bazen de düzeliyor. motor ısınınca bunu yapmıyor sanki. karbüratörde pislik mi var? benzin borularıyla benzin süzgeci mi kirli? hava filtresinden mi yoksa? yoksa subap ayarlarından mıdır?

bunları buradan soruyorum çünkü usta yok bu memlekette.

Son düzenleme:
hava filtresi ve benzin filtresini değiştir bunlar senin yapabilcegin şeyler baktın sorun çözülmedi geri kalan sorunları düşünürsün

umit maxiyle ayni dusuncedeyim...
bu rakami sakin kacirma direk sat motoru...
hic gozunun yasina bakma cok iyi rakam...
o fiyatin uzdrine biraz biseyler ekler saglam bir motor alirsin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar