Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bildiğiniz gibi Zclerin amortisörlerinden çoğu kişi şikayetçi..
Ve benimde gözümle gördüğüm üzerede(yani başka zclerde) kasislerde arka tarafı çat çut vuruyor..

Hiç arka iki amortisörünüde değiştirip çok daha sürüş keyfi veren başka bir amortisör deneyen oldu mu?

Ayrıca ben birşey daha keşfettim..Yani öyle olduğunu düşünüyorum.. Bu rs hs tipli ve dizaynlı tüm motorların artık açıları mı diyeyim aerodinamik dizaynı mı motor dengesi mi diyeyim bilemiyorum ama zclerde çok farklı..

Aynı motor kullanılmış veya bi ton parçası aynı ama işler sürerken değişiyor!!

Rs ve hsler binilince biraz daha güvensiz gibi ama seriler..
Zc ise çok daha güvenli ama onlar kadar seri değil..
TAbi bunu oturuş pozisyonu motorun dengesi amortisörler kasa falan etkiliyor tabi..

Yalnız rs ve hsler çukurlarda çok daha iyi yaylanıyor ve esniyor.. aynı çukurdan dökük bir rs ile geçiyorum plıp plıp diye geçiyor benim zc ile geçiyorum ki 3200 kmdeykende aynı sertlikte geçti 31040 kmdeyim hala aynı sertlikte çat çat diye geçiyor..??

Fikirleri olan?

şu amortsrdeki sertliği lastik değiştirirken yanakları büyüterek çözmeyi planlıyorum:silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:36 ----------

arabamda dün lastik değiştirdim 55 yanak vardı 60 yaptık yanakları
arabanın dengesi biraz kötüleşti ama artık tümseklerden geçerken çok rahatım

arkadaslar konuyu degiştirecegim galiba kusura bakmayın bende yeni zc kullanıcısıyım motorumu ikinci el aldım size bir kac sorum olacak bana yardımcı olursanız sevinirim. zc ler kac ml yag alıyor kitapcikta 900 ml yazıyor ama benim motor o kadar almadı yani 700-750 ml koyunca yağ seviye cubugu ortayı göteriyor normal mi. bir de motor ve besik takozlarını değişmeyi düsünüyorum bunları nasıl cıkarabilirim herhangi bi aparat felan mı lazım cıkarmak için?

motoru indirmeden takozları değiştiremezsin gibime geliyor..

evet daha kısalar peki bunun bi çaresi yok mu yani nasıl bir iyileştirme yaparsak randuman alabiliriz acaba?

ön amörtisörler bizimkiler hsleden daha UZUN onlardan ama arkalar daha KISA, ama ben süspansiyonlardan memlunum. ipek gibi yumuşacık yaylanıyorum:mrgreen: hatta büyük çukurlarda on taraf dibe bile vuruyo unnamed biliyo hatta:queen::queen:ar karafta ayar yerini en yumuşağa alırsanız sorun çözülür benim bi problemim yok o konuda hatta ramazan sürünce arka süspansiyonları çok sevmişti yumuşacık die ondada ybr125var:p

yeni zc kullanıcısıyım motorumu ikinci el aldım ana yardımcı olursanız sevinirim. zc ler kac ml yag alıyor kitapcikta 900 ml yazıyor ama benim motor o kadar almadı yani 700-750 ml koyunca yağ seviye cubugu ortayı göteriyor normal mi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:17 ----------

cevap verecek arkadaş yokmu?

yeni zc kullanıcısıyım motorumu ikinci el aldım ana yardımcı olursanız sevinirim. zc ler kac ml yag alıyor kitapcikta 900 ml yazıyor ama benim motor o kadar almadı yani 700-750 ml koyunca yağ seviye cubugu ortayı göteriyor normal mi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:17 ----------

cevap verecek arkadaş yokmu?

arkadaşım okadar alıyosa boşaltamamışsındır bu kadar basit

hepsinin dökülmesi için 1 gün beklemen lazım. yağ değişiminde 750 ml bile fazla geliyor. o kadar kafana takma. 1000-1500 kmde biir yağını değişip hava filtresini temizlersen uzun süre başını ağrıtmaz.

2bin km yağ değiştirmek için yeterli bence gerisi fazladan masraf güzel bi yağ rahat 2bin km gider

ben castrol kullanıyorum aldığımdan beridir...
1000 kmde bir sürekli değiştiririm...
aksamaz...
insanda kan nasıl hayati bir önemse motordada yağ hayati önem taşır..
o yüzden en sağlıksı bu motorda 1000 km de bir değiştirmek...

usta 1000km çıkardığın yağ nasıl oluyor yani pislik içindemi ben 2bin de bir çıkarıyordum hala gideri oluyordu yapışkanlığını fialn kaybetmemiş ve henüz renginide tam yitirmemiş oluyordu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar