motoru alalı 74 gün oldu. bu arada 3300 km yaptım. bi ara egzoz sesi oldu, başka bir sıkıntı hatırlamıyorum. Allah'a şükür motor güzel çıktı. rodajını düzgün yaparsanız ve şansınıza kötü montajlı zc denk gelmemişse pek sorun çıkmıyor. bi yazımda motoru genel olarak özetlemiştim, bi diğerinde de kronik sorunlara çözümler yazmıştım. yeni arkadaşlar eski yazıları takip ederlerse motoru güzelce kullanırlar.
kask konusunda yardım istiyorum arkadaşlar. bende altı açık mondial kask var. dışı normal plastik, içinde debildiğin köpük var. şu beğendiğiniz ls2ye baktım, o da aynı; tek fark çene altı sağlam ve güneş vizörü var. pek beğenmedim açıkçası. kaliteli markaları görme fırsatım olmadığı için değerlendirme yapamıyorum. sorum şu :
fiyat/performans oranı en iyi olan kask hangisi? bi sitede 250 tlye nolan marka kask gördüm, iyi midir? güneş ışığı ve ya gece farlarını parlatmayan, düştüğümde beni koruyabilecek bir kask markası modeli varsa yardımcı olur musunuz?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:37 ----------
Bu zamana kadar hep mobil kullandim...
Bu bakimda10/40 castrol gt magnatech ve bor koymayi dusunuyorum...
ilk 500 bakımında gastrol gtx 20w 50(magnatec olmayan beyaz bidonlu) 2200 kmde de castrol gtx magnatec 10w40 koydum. yağı koydururken tüm 1 litreyi koydurmayın. motor yorulur. 800 cc koysanız yeterli. ben de 2 kere 1 litreyi elemana vermiştim o da hepsini boşaltmış. 2 farklı usta bakarken beni uyardı bu konuda. fazla ısınır motor boğulur dediler. magnatec 1 litre 20 tl.