merhaba arkadaşlar, uzun zamandır topic'i takip etmiyorum, yeni katılan arkadaşlar olmuş, 150 zc sahibi olarak 1,5 yıldır edindiğim tecrübelerimin birazını sizlerle paylaşmak istedim.
öncelikle yakıt konusunda bu alet ortalama km'de 0,10 krş yakmakta 50-60 km'yi geçmezsen daha da düşüyor ve hız göstergesi 60-70', geçmeyen arkadaşlar var aramızda bunu nedeni hız göstergesinin bozukluğundan kaynaklanıyor, 70 km sabit hızla giderken yanımda 2 motor 95 km hızla seyrediyordu özellikle bunu 2-3 defa tekrar tekrar denedim. hız konusunda motorunuz 90 km'yi geçmez, ibrede en fazla 75 km gösterir yokuşlarda 85-90 görürsünüz ondada zaten motor parçalanacak gibi oluyor (sesler vs.)
egzos sesine ben çare bulamadım 1.5 yıldır delirtti beni 1 defa egsoz yenilemek zorunda kaldım (çin malı ya çok kaliteli motorun 3. ayında egsoz parçalandı garantiden değiştirdim)
1-2 haftaya kadarda yeni bir egsoz takacağım ama sanırım bu egzos yamaha olacak.
fren balatalarınıza dikkat edin benim çok bilmiş servisim yan sanayi kullandı fren diskimi mahvetti (çin malının bile yan sanayisi var siz düşünün gerisini) fren diskini ve fren merkezini değiştirmem lazım 1 balata yüzünden
son 6 aydır motorumun fazla ısınmasından dolayı motordan çıkan hava hortumu yanıyor, son çare olarak sanayiden ısıya dayanıklı hortum aldım 2 haftadır bişey olmadı allaha şükür, serviste söküp taktırırken dikkat edin hava hortumu, elektrik kabloları motora temas etmesin bende hortumu yaptım derken elektrik aksamını yaktım.
yine benim çokkkk bilmiş servisim fren balatasını değişirken çamurluğun ayağına bağladığım fren hortumunu boşta bırakmış 80 km suratle giderken keskin bir virajda arka frenin patladığını anladığımda ölümdün dönmüş oldum allahtan kazasız bir şekilde durabildim, fren hortumunu mutlaka egsoz'dan uzak tutun aksi halde koruma yayı olmasına rağmen zamanla yanıyor.
servise bıraktığınız motorunuzun başında durmanızı tavsiye ediyorum, ne ustası nede çırakları beş para etmez servisler motorunuzu sökerken grenajlarınızı mahvediyorlar, zaten yumurta kabuğu gibi dokunsanız kırılıyor, benim gidon koruma, far üstü, orta sehba serviste bakımı yapılırken kırıldı ve erkek gibi çıkıp biz yaptık diyemediler, kırılmış demekle yetindiler şimdi o grenajların değişimi bana 200-250 TL'ye mâl olacak
yeni motor alan arkadaşlar servisten motoru almadan mutlaka ama mutlaka çakmaklığı iptal ettirsinler, servisler çakmaklığın soketlerini çıkarıyor ve bırakıyor aman dikkat mutlaka bantla sardırın aksi takdirde yine şase yapıyor, benim motorumun elektrik aksamı tamamen üzerindeki tesisatın %60-70'i yandı allahtan motor yanmadı. tabi yine servis hatası olduğu için garantiden değişti.
lastikleriniz eksidiğinde mutlaka orjinal lastik takın yada ona yakın dişlere sahip lastikleri kullanın kalkıp bu daha iyi diyip size kalın dişli kar lastikleri gibi bişey takmalarına izin vermeyin orjinal lastikten daha çok kayıyor (yine çok bilmiş servisimin sayesinde böyle saçma birşey başıma geldi)
bakıma gittiğinizde mondial motor yağlarını size kakalayıp 10 lira yağ 5 lira değişme toplam 15 lira para almaktalar, çok kaliteli ya bu mondial... son 2 aydır illallah ettiğimden servise uğramıyorum bakımı geldi ama bakımını bile yaptırmıyorum dün gittim petrolden castrol 20-40 motor yağı aldım (castolun motorlar için geliştirdiği ve en kaliteli motor yağı) fiyatı ise sadece "10 TL" aldım anahtarı elime boşalttım yağı, yeni yağı koydum. gidip 15 lira vererek yine mondial kazzığı yemeden 10 liraya en kaliteli yağı kendim değiştim. demem o ki kendinize 4/4'lük bir motorcu bulun servislere asla aldanmayın...
modial ile defalarca yazıştım, servis defalarca hata yaptı, mondial müşteri hizmetleri bunu kabul edip yine beni paramlar defalarca rezil ettiler (çıkma kavrama takıp, beni 15 gün garantiden parça bekliyorum diyerek oyaladılar) 20 gün sonra aynı arıza olunca para ile taktılar şikayet edip, haklılığı kanıtlamama rağmen mondial bölge müdürü denen haysiyetsiz en son telefonlarıma çıkmayıp sekterine haklısınız ama ödeme yapmak zorundasınız dedirtti.
mondial'den ve çin mallarından uzak durun. paranızla rezil olmayın...
ramzey'in bws çakması, boutian 125'lik, mondial 100'luk ukh cup, mondial 125 kt, mondial 150 zc ve zealsun 150-19 chooper bunlar son 3 sene içinde aldığım, kullandığım motorlar içlerinde en sağlamı en kalitelisi "zealsun 150-19 chooper'dı ve malesef eve sokamıyorum diye sattım, evimin hemen karşısında yeni sahibinde ve baktıkça "ben ne büyük eşşeğim demekten alamıyorum kendimi" gidin 4-5. el de olsa japon alın çinlilerden uzak durun...