Mondial 150 zc 4000 km bakımı

:pale:selam arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum üyeliğim eski ama önceden yazamamıştım biraz önce 150 zc yi 4000 km bakımdan aldım kaz gibi yoldular özür dilerim böyle bi terim kullandığım için sabah sabah 140 liramı aldılar

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
140 tllik ne yaptılar. Hava filtresi,yağı,bi de kayışı en iyileriyle değiştirse 50-70 tl arası birsey tutması lazım.. Başka değişeni oldu mu

ön varyatör. kayış .yağ.buji. hava filitresi. arka balata .işçilik yetkili servis te yaptırdım

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ön varyatör 20-25 tl falan. Ama hakkaten çok almışlar. Artı 4000 kmde cok spor kullanmadıkça ön varyatörün değişmesi gereksiz bence.10.000 kmden itibaren değiştirilebilir..

merhabalar arkadasım parçalar 50 tl tutsa bıle bile işçilik yuksek cıkıyor en mantıklısı ımkanlar ve teknık bılgı el verdıgı muddetce kendın hesaplı bır yerden orjınal parçaları alıp monte etmek boylelıkle yarı fıyata ve daha ıyı bır bakım yaparsın ornegın benım macıtı almadan bujının bırı kesıkmıs verdım yırmı tl adam degıs oyle bakalım dedım motora ngk japon bujıler en fazla ıkısı on lıra yapar on tl de ıscılık alınmıs ,benım motoruma kendım alıp taktıgım parcalar 250 tl eger servıste yaptırsaydım karburatoru yerınden cıkartıp takmak ıcın 80 tl ıstıyorlar kendı ısımı kendım gordum sadece arka jant telelerımı sıfırdan dızdırdım .:D kazasız gnler dılerım

olan oldu yapacak bişey yok sanırım bakım yaptıracak arkadaşlara örnek olsun servis avcılarda yetkili servis. garanti için katlanıyoruz
1.ön varyatör 25 lira
2.kayış 25 lira
3.yağ 20 lira
4.buji 5 lira
5.hava filitres 15 lira
6.arka balata 10 lira
7.işçilik 40 lira
ahada bunlar değiştiğini söylediler

parçalara da kar eklemişler işçiliğide eklemişler 2010 model honda activam vardı 13000 km hiç srvise götürmedim bakıma yağını değiştim 4000 km de bir 13binde 120 liralık bakım yapmıştım 15000 km sattım satmaz olaydım

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
parçalara da kar eklemişler işçiliğide eklemişler 2010 model honda activam vardı 13000 km hiç srvise götürmedim bakıma yağını değiştim 4000 km de bir 13binde 120 liralık bakım yapmıştım 15000 km sattım satmaz olaydım

Canını sıkma hocam en azından değişikliklerden sonra keyif alırsın motosikletten. Ciddi bi performans değişikliği olur olumlu yönde.
Ama servis-garanti falan hikaye.. İyi bi ustan varsa ona götür..
Örneğin zc'nin periyodik bakımlarında difarensiyel yağı değişimi diye bi kısım var. Ben sormuştum ustama değişelim vakti geldi diye,kendisi de değişime gerek yok mondialın servislere para kazandırmak için yaptığı birsey dedi...

özellikle sordum transmisyon yağını değiştinizmi diye sordum anlamadı başta defransiyel yağı gerek yok dedi eleman kendim değiştireceğim hava çok soğuk fırsatım olursa ferformans olarak bazı sesler kesildi titreşim azaldı kayışta boşluk oluyordu düzeldi avcılar ambarlı yolunda 105 km gördü avcılardan beylikdüzü tarafına giderken 84 kiloyum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar