- Konu Yazar
150 ZAT'ın topcase sine fren için ve park için iki adet led bağlantısı nasıl yapılır?
150 ZAT'ın topcase sine fren için ve park için iki adet led bağlantısı nasıl yapılır?
Hocam, ben üstteki led stop, alttaki led park olmak üzere yaptırdım. Fakat sağ sinyali yakınca iki ledde yanıp sönüyor. Yapan usta ZAT'larda böyle oluyor dedi. Ben sağ sinyalde ledlerin yanmamasını istiyorum. Onun için kablo bağlantısını öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.Ben yapmıştım Ahmet ağabey..
Yapım aşamaları ve tarifin linki aşağıda..
http://www.motosiklet.net/forum/mt-...66765-topcasee-kappa-k35-led-stop-yapimi.html
Ben araştırdım. Kabloların tesisata bağlanma anlatımı yok. Yoksa açılmışkonuyu tekrar açılmamasını biliyorum, geri zekalı değilim. Sen yaşıtlarınla bu tarz konuş bem 07.01.1951 doğumluyum.sitede arattırırsan daha önce yapılmıstı gerekli bilgiyi bulabilirsin.Bidaha konu acmadan önce forumda arama yap öle konu ac.Keyifli forumlar
Hocam, ben üstteki led stop, alttaki led park olmak üzere yaptırdım. Fakat sağ sinyali yakınca iki ledde yanıp sönüyor. Yapan usta ZAT'larda böyle oluyor dedi. Ben sağ sinyalde ledlerin yanmamasını istiyorum. Onun için kablo bağlantısını öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.
Ben Mondial tamircisine yaptırdım. Kartal'da oturuyorum, tavsiye edebileceğiniz usta varsa memnun olurum. Cevaplama nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederi. Hürmetler.Kablo bağlantısını direk arka fren lambasına çektiğim bağlantıyla yapmıştım..
Tabii parkları da bağlamak istesem demek öyle bir sorunum olacaktı benimde..
Yapan ustanın zatlarda öyle oluyor demesine pek kafam yatmadı ama..
Her halukarda yapılabiilr bir işlem olması lazım..
Bence başka bir elektrikçi ustaya sormak iyi olur ağabey..
Ben Mondial tamircisine yaptırdım. Kartal'da oturuyorum, tavsiye edebileceğiniz usta varsa memnun olurum. Cevaplama nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederi. Hürmetler.
Ledler 12V led bağlantısı güzel lehimli. Sorun şase bağlantısından olabilir. Yarın yapan ustaya tekrar baktıracağım. Ampullerin (-) ucuna (-) ucu bağlamış ise şaseye bağlatacağım. Alakanıza teşekkür ederim.Ahmet abi..stop ve parkların (+) uçlarını duylardan (-) ucu ise direk şasede uygun biyerden alırsan bu sorunun olmayacağını düşünüyorum..
birde bahsettiğin ledler nasıl bişeydir?? voltajı 12 voltmudur? eğer çoklu ise seri mi paralelmi bağlanmıştır...bildiğim ledler ters bağlandığında çalışmaz.