ıkı yıl önce bu siteden takip edip mondial zat 150 aldım.Ağırlıklı geçen sene olmak üzere 4700 km. yaptım. benimde bazı sıkıntılarım oldu sizlerle paylaşmak isterim.ilk alındığı günlerde herkesin ortak sorunu olan bütün civataların gevşemesi egzostun civatalardan kurtulup özgürlüğünü ilan etmesi (Merter civarı) olayların başlangıcı.ilk bulduğum ''egzost tamiri yapılır''da yeni civata ve arkalarına kaynakla çözüldü.ardından köprü çıkışı çamlıca'dan stada (FB) ilerlerken birden yağ kokusu + ayağımın altında yağ birikmeye başladı eve (moda) ya usul usul vardım koltuk altı ve yandaki kapakları açınca motorun üst kapağını bloğa bağlayan saplamanında firar ettiğini gördüm.arabayla sevpadan tatlı sert anlaşarak bir saplama aldım ve ardından takıp yağ ekleyip doğru servise.ardından Kanyon alışveriş merkezindeki şantiye (mimarım) çıkışı gece ''cıt'' gaz teli koptu.tornavida ,pense, biraz telle sorun geçici çözüme ulaştırldı ve doğru servis.her sabahki işe gidiş seramonisi kask eldiven çanta anahtar marş ...marş ...marş... bütün hazırlık terse döner ve doğru arabaya ,ardından akşam yalvar yakar servise rica minnet eve getirilir buji yağlamıştır değişir sorun çözülür.ardından periyodik bakımı (sanzıman takozları kavrama bütün filtreler buji değişti .silkeleme problemi vardı, kalkarken hatta bir aralar silkeleme değil zıplatma ) yapıldı.sorunsuz 600 km. ve geçen hafta karımla karşıya geçerken çamlıca yokuşunu çıkıp köprüden önce son sapağa gelmeden yine ''çıt'' ve motor kayışı kopar.bu sefer maalesef çekici ve doğru servis ,''çin'' malı kayış japon abiyle değişir ve 2. defa 4000 bakımı yapılır ama artık bu son çekicili seyahatten sonra yeni ehliyet alıp yola çıkacak olan kız kardeşe aylardır bakılıp pazarlık edilen şirin mondial 125 nostaljik scooter göze biraz tehlikeli görünmeye ,şeklide sevimsizleşmeye başlar ve karar verilir bu sabah gidilip sym joyride 200 alınır.bu kadar arkasında durduğum şu kadar km yaptım bişey olmadı dediğim motoru maalesef yedek motorunuz yada aracınız yoksa almayın derim.zaten motorun en büyük problem güvendir diye düşünüyorum artık gece vakti arkanızda artçıyla sapa bir yerde kaldığınızı düşününce insan rahatsız olmadan duramıyor.Eğer illa alacaksanız BÜTÜN sarf malzemelerini güvenilir bir yerde değiştirin (kelepçeler,somun,civata,hortum,lastik borular,buji,benzin filtresi,hatta lastikleri) ve bütün somunların yağlanması gerekenleri yağlatıp sıkı kalması gerekenleri fiberli somunla değiştirin ,böylece sorunları minimuma indirebilirsiniz.Servislerin verdiği hizmete güvenmeyin zaten dağılmaya meyilli olan makinalara ilgi gösterilmeyince acısını siz çekersiniz....