Evet arkadaşlar, emektar ZAT' ım 10.000 km' yi devridi. Üzerinde bulunan orjinal Duro lastikler artık ömrünü tamamladığı için değiştirme kararı aldım. Motorumu 2009 da sıfır almama rağmen üzerinden çıkan lastiklerin tarihleri dehşet verici, 2005 yılının 27. haftası üretimi ve artık lastikler lastik değil plastik olmuşlar
Tercihimi Michelin City Grip 4 mevsim lastiklerinden kullandım. Motosiklet servislerinin özensizliği ve her serviste grenaja verdikleri çizik - zararlardan dolayı motorumun bakımını uzun bir süredir kendim yapıyorum.
Akşam lastikleri sökme için kolları sıvadım, ancak bu iş gerçekten zor ve zahmetli. Fakat olmaz diye birşey yok, eliniz anahtar tutuyorsa sorun yok.
Zat' ın arka lastiğini sökmek için
24 lokma anahtarına ihtiyacınız var, ön lastik için
24 lokma yeterli
Ön lastik için 110x90x12 olan orjinal ölçülü lastik aldım. Arka için ise altını vurma sıkıntısı sebebi ile bir miktar yükselmesi için 120x70x12 ölçüsünü tercih ettim.
Arka lastik sökümü için öncelikle sağ ve sol grenajın sökülmesi, orta ayağın sökülmesi, eksozun sökülmesi ve sonra orta ayağın tekrar takılması gerekiyor.
Ön lastik daha zahmetsiz, fren kaliperi ve km sayaç halatının janttan kurtarılması sonucu, lastik tutucu mil çıkartılarak sorunsuzca lastik çıkıyor.
10.000 km yi devirmeme rağmen arka ve ön fren balatalarım oldukça iyi durumdaydı.
Lastiğinizi taktırmak için lastikçiye gitmeden önce ön diskide janttan ayrmak avantajınıza olacaktır, cihaza takarken kırılma veya bir aksilik olmaması için.
Lastikleri taktırdım ancak bu gün motora takmadan önce kontrol ettiğimde rotasyon yönleri ters olmuş, iyiki takmadan farkettim, tekrar lastikçiye gidip yönlerini değiştirteceğim.
Lastik takım esnasında siz siz olun lastik üzerindeki rotasyon okuna dikkat edin ve o ok yönünde lastiklerinizi taktırın.