Herhalde ZAT 150 kullanıcıları arasında benden fazla km yapmış olanınız yoktur. Şu ana kadar yaşadığım sorunların %60'ı servis %40'ı benim yüzümden oldu. Malum ilk motorum.
Ben Esenler'deki servise götürüyorum. Aldığım günden itibaren kılavuzda yazan km'lerde bakıma götürdüm. Kitapta yazan hiçbirşeyi yapmadılar. Yani yağ değiştirme, sinyal-far kontrolü ve fren ayarı hariç hiçbirşey yapılmadı. Ne filtre kontrolu ne başka bir şey 5700 km'de kayış koptu. Meğer her yağ değişiminde kontrol edilmeliymiş. Daha sonra nasıl olduğunu anlamadığım şekilde içindeki yağ bitmiş. tabii yatak sardı. yağ yakmadığını söylediler. Ne olduğunu anlayamadılar. Sonuçta motorda epey bir şey değişti ve 900 km gitmeden yine yatak sardı. Yine ne olduğunu anlayamadılar. Şimdi tuhaf bir durum var ilk çalıştırıldığında müthiş duman atıyor. Isınınca geçiyor. Küçükçekmece'de bir servis varmış oraya götürdüm "piston yeni ondandır" dedi. şimdi arada bir yağ eksiltmeye devam ediyor. Üzerine tamamlıyorum. iyice paranoyak etti. her motora binişte yağını kontrol etmekten helak oldum.
Bir ara yatak sarmadan önce sürekli stop ediyordu servis bir kaç gün baktı bir şey bulamadı. 3-4 gün sonra da yatak sardı. adamlar hiç yağ seviyesine bakmamışlar. Veya bakıyorlar ama kasıtlı olarak "bir şey yok" diyorlar. Yaşadığım problemlerin motordan çok benim bu işleri yaşaya yaşaya öğrenmemden, tabii el-mahkum servise güvenmekten kaynaklanıyor. Gerekli uyarıları ancak arıza yapınca söylüyorlar. Bu duman atma mevzuu da kafamı fena bulandırıyor. gerçi beyaz bir duman atıyor ama ne olduğunu anlayamadım. bir fikri olan varsa söylesin.