http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...el-tertemiz-tamamen-sorunsuzzz-28535917/detay arkadaşlar bu motor nasıl
egzos dekor kapagını kontrol edin vidalar sıkılı ise egzosun icinde metal plakalar var susturucular bunlar cürümeye basladıkca ses yapmaya baslar. ve suan kullanmanızda sıkıntı olmaz ama zamanla o ses artacaktır. ses iyice arttıgında yenisiyle değiştireceksiniz artık.
çukurdan yada tümsekten geçerken flnda egzosun bağlandığı yerdeki boruların ordan ses gelir gibi oluyo ama bunlar hep hız 70-80 ken olduğu için en az,rüzgardan vs den duymak güç oluyo.
birde motorun rölantisi bazen kendi kendine normalleşiyo(çalışır vaziyetteki titremeler motorun sesi fln normal oluyo)bazen de kendi kendine gitcekmiş gibi oluyo.bugünde ışıkta durdum stop etti motor(çalıştırdıktan yaklaşık 3dk fln sonra)
arkadaslar motorum 2800 km de motorum sankı kayıs kacırıyormus gıbı yuksek gazlarda kalkısa gecıyordu bende kayısını degıstırmek ıcın buugn atelyeye gıttım ve
1 = 845/22.5/35 olculerdekı kayıstan aldım
2 = varyator mısketlerı degıstım orjınalı 12 gr yenı aldıgım 10gr
3 = on varyatore 1mılım kalınlıgında ıkı kasnagın arasına pul koydum
4 = arka varyatörun acılma mesafesını arttırmak ıcın tornada bıraz mıl boyu tesvıye yapıldı
arkadaslar motorumun kalkısı artık daha kucuk gazlarla baslıyor ayrıyetten gaz kolunu %10 kadar cevırdıgım takdırde 60 - 65 km hızlara anıden cıkıyor ustelık ara hızlanmaları cok fena halde benı ıteklemeye basladı artık cok fazla devır yapmadan kasnakların en ust noktalarını kullanabıldıgım ıcın dusuk devırlerde yuksek surat yapıyorum ve yakıtım muhtemelen bu sebepten dusecek su an tamı tamına ortalama 3.5 lıtre yakıyorum ha bırde rolantımızın bozulma sebeplerınden bırı olan otomatık cıkleyı eskıden ıptal edıyorduk sabahları cok zor calısıyordu sımdı yapmamız gereken sol ayak basma yerının altında olan cıkle kablosunun artı kısmı yanı kırmızı kablosunu kesıp araya anahtar koyarak anahtarıda topıdoya monte ederek sabahları calıstırmadan once cekıp motor ısındıktan sonrada dugmeyı kapatarak rolantı sorununu cozebılırız dıye dusunuyorum
Herkese merhaba,
Yaklaşık bir haftadır bir sıkıntı var motorumda sizinle paylaşmak istedim, eğer aynı sorunu yaşayan var ise çözüm yolu bulabilirmiyiz diye.
Motorum 2006 model ve 12.000 km de..
Sorun ise şu:
Gazı tam yada ona yakın açamıyorum, gaz actıgımda motor benzin bitmiş gibi kesiklik yapıyor ve gitmiyor, ancak gazı tekrar kısarsam veya yavaşlarsam kesiklik yapmadan gidiyor.
Bu sorun bazen ilk çalıştırmadan sonra oluyor bazen de normal bir şekilde sorunsuz giderken birden oluyor.
Depoya temizleyici fln attım ama nafile..
Benim tahminim elektriksel bir arıza olduğu yönünde ama bu konuda tecrübem yok, eğer tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Teşekkürler..
Teşekkürler hocam yardımın için. İnşallah sorun ordan kaynaklanıyordur. Elim takım tutar allahtan, motosiklet tamircilerine muhtaç olmayacağım artık.. Ben sadece sorunu tespit etme ve çözme konusunda bigisizim..En kısa zamanda karbüratörü söküp kontrol edip hemde temizlemeyi düşünüyorum. Bujileri ne kdr sürede bir değiştiriyorsunuz arkadaşlar, sökmüşken bujiyi de değiştireyim madem![]()
Teşekkürler hocam yardımın için. İnşallah sorun ordan kaynaklanıyordur. Elim takım tutar allahtan, motosiklet tamircilerine muhtaç olmayacağım artık.. Ben sadece sorunu tespit etme ve çözme konusunda bigisizim..En kısa zamanda karbüratörü söküp kontrol edip hemde temizlemeyi düşünüyorum. Bujileri ne kdr sürede bir değiştiriyorsunuz arkadaşlar, sökmüşken bujiyi de değiştireyim madem![]()
ENGİN KARDEŞİM...
Tekrardan aramıza hoş geldin![]()
slm arkadaşlar yeni zat kullanıcısı olarak aranıza yeni katıldım
bemin bir sorum olacak motora iki kişi binince bana göre 3 tane sorun çıkıyor birincisi:kalkarken çok titriyor.ikincisi iki kişi binince alt kısımdan biryerlerden ses yapıyor yavaş gittigimde veya yolun tümsekli yada bozuk oldugu yerlerde geliyor bu ses daha çok. Tek bindiğimde fazla ses yapmıyor acaba sürtme filanmı yapıyor.son olarakta altının vurmaması için ne yapmalıyım az bir tümsekte bile altı vuruyor.ben okadarda kilolu degilim ben 60 arkamdakide 75 yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...